Capitolul 4.

95 16 2
                                    

-Stii..Cale e tipul ala ..perfect intr-o relație,cel putin asa mi-a dat mie impresia.Stie cum sa vorbească cu o fata,stie sa se poarte,se cunoaște faptul ca e bine crescut si sunt sigura ca m-ar face foarte fericita. Plus ca arata si bine,are cel mai frumos zâmbet..si privirea aceea pătrunzătoare,ma face sa ma pierd in cuvinte. Dar Juno ..Juno e tipul ala,gen bad boy,pe care toate fetele il vor..are ceva al lui,stie cum sa te ia si cum sa vorbească cu tine..dar eu simt ca e mult mai mult,simt ca are in spate o poveste pe care vreau sa o aflu,de care sunt curioasa..simt ca toata chestia asta de badboy e doar de fațada..Însă sunt prieteni,au legat o prietenie strânsă si nu vreau sa creada ca imi bat jocul de vreunul din ei. Sau poate ei încearcă sa își bata joc de mine..nu,nu are cum..Juno nici macar nu stia cine sunt,sunt sigura ca nici nu stia ca m-am vazut cu Cale inainte sa ma vad cu el.
M-am ridicat dupa marginea patului si m-am încheiat la geaca.M-am aplecat si mi-am lipit buzele de fruntea prietenului meu.
-Imi doresc sa inchid ochii si tu sa te uiți la mine atunci cand ii deschid.Imi e dor de tine si imi lipsesc sfaturile tale..te iubesc cel mai mult,i-am spus in speranța ca ma va auzi.Am închis ochii si am ramas asa pentru câteva secunde.I-am deschis si o lacrima s-a prelins pe obrazul meu. Nimic.

**
-Junior,te uiți la telefonul ala de cand te-ai trezit.Astepti vreun telefon important?il intreba Urs pe prietenul sau.
-Nu ai tu treaba,ii răspunse Juno,zâmbind in colțul gurii. Se ridica in picioare,dupa care se descheie la cureaua pantalonilor.Ma duc sa fac dus,spuse in timp ce lasa telefonul la încărcat.
Urs rămase in camera.Si-a luat o perna si s-a întins pe spate,privind absent pe tavanul camerei. Se gândea la ultima sa relație si la motivul despărțirii. Avea unele momente in care se intreba daca este adevărat ce i-a spus Ilinca in momentul in care s-au despărțit:"Faima te-a schimbat." El se considera aceeasi persoana.A avut multe discuții pe tema asta cu băieții,însă aceste cuvinte ii răsunau NON stop in minte.
-Crezi ca e cazul sa o sun? Defapt nu am numărul ei..cum dau de ea? Poti sa mergi la spital sa vezi daca e acolo? Te rog!!! spuse Cale cu o fata de cățeluș.
-Oh God,spuse Urs in timp ce își dadu ochii peste cap.
-Mi-a facut asa tot drumul,i-am spus sa renunțe,nu e o idee buna ..pana la urma prietenul ei era sa te omoare,nu poti sa te întâlnești acum cu ea si brusc sa fiți împreuna,spuse Sorin in timp ce se schimba de haine.
-Are dreptate Sorex si ti-am mai spus inca o data,nu e de nasul tau si nu mai insista.
-Voi nu ati stat de vorba cu ea,ma face sa vreau sa o cunosc,ma face sa ...nu pot sa va explic..
-Gata Cale,renunța la idee,ii spuse Urs in timp ce lua telecomanda televizorului.

**
Ma tot uitam la numărului lui Juno si nu stiam daca sa apăs sau nu. Văzusem un film mai demult,in care o tipa se întâlnea in acelasi timp cu 2 bărbați pentru a putea alege pe unul dintre ei. Era o idee,însă nu stiam daca cei doi au vorbit intre ei,ce planuri aveau ei Defapt.Tot ce stiam era ca imi doream foarte mult sa vorbesc cu cineva ..puteam sa il caut pe Cale,sa port o Conversație profunda sau sa il sun pe Juno si sa fac ceva,nu stiu,diferit.
Am apăsat ,acum nu mai puteam da înapoi. Ma durea putin faptul ca imi călcăm pe orgoliu si il căutam eu prima.Am dus telefonul la ureche si am așteptat.

-Baaaa,ii suna telefonul lui Juno,spuse Cale luând telefonul in mana.Nu are numărul in agenda .
-Atunci lasa-l acolo,o sa sune înapoi cand o sa iasă din dus,ii spuse Urs.
-Saaaaau,am putea raspunde,poate acum aflam si noi ce telefon așteaptă Juno,spuse Cale afișând un zâmbet malefic.
-Raspunde,raspunde,striga Sorin entuziasmat.
-Aloooo,telefonul lui Junior,Cale aici.

Am înlemnit in partea cealaltă a difuzorul. Am lasat jos telefonul si am închis imediat. E clar,am dat-o in bara,mai bine nu il sunam si așteptam sa ne întâlnim întâmplator peste un an,doi ani,trei ani..Am inceput sa rad imediat,conștienta de boacănă pe care am facut-o. Am sunat-o imediat pe Ioana,una din prietenele mele.Aveam nevoie sa povestesc cuiva.

-Cine era?? Intreba Sorin la fel de curios precum un copil mic.
-Nu stiu,a închis,spuse Cale începând sa Rada.
-Baga numărul in agenda,sa vedem ce poza are la wapp,ii spuse Sorin mândru de ideea lui.
-Hai ma..poate Junior nu vrea sa stim si noi,are si el voie la un secret doua.
-Eu sunt mai băgăcios,spuse Urs in timp ce ii lua telefonul din mana. Sa vedem,adăugați contact..A.Ce fraier,nu are parola la telefon.Acum sa intram pe wapp.
Se opri brusc in timp ce se uita la poza.
"Fir-ar,e tipa de la spital.De ce dracu il suna pe Juno? Ce treaba au ei? Nu pot sa il las pe Cale sa afle,am sa merg sa vorbesc cu Juno apoi."
-Pffff,nu are poza,super..
-Cioacă,ala e telefonul meu,spuse Juno in timp ce își lua telefonul din mana lui Urs.BAAAA!! Se numește intimitate,sunteti peste tot,sa-mi bag...
-Juno,maaami,noi nu avem secrete,ii spuse Sorin.
Juno se indrepta spre camera lui.S-a schimbat in ceva lejer si s-a întins in pat.Singurul lui prieten bun din constanta s-a mutat in Olanda cand erau ei mai mici. Nu era obișnuit sa fie asa apropiat de alte persoane,iar uneori ii era greu sa se obișnuiască cu ideea de frăție,de prietenie strânsă pe care a format-o cu băieții.Apela numărul in timp de își aprinse o tigara.

-Ioana,ma suna înapoi,ce dracu fac??? Intreb speriata.
-Raspunde,vezi ce vrea.
-Daca e tot Cale??
-Sigur e celălalt,schimba-ti putin vocea.Ma suni înapoi,ai grija ok?
-Ok,i-am spus.

Am tras aer in piept si am răspuns.
-Da?
-Nu ai mai rezistat fara mine,nu?
A ras.Era el.Pfiu.
-Mi-a răspuns unul din prietenii tai.
-Stiu,faceam baie,sunt cam băgăcioși ei de fel.
-Sa inteleg ca le-ai spus despre mine?
-Nu inca,vreau sa fii secretul meu o perioada de timp,e mai bine asa,o sa iti explic cand ne vedem.Vin sa te iau,imi dai share location pe wapp?
-Imediat,i-am spus in timp ce am închis telefonul.Era direct,era foarte direct..nu mai fusesem niciodată cu un tip asa.Brusc imi treceau prin minte o groaza scenarii. El a spus ca păstrează secret,dar Cale? La ce sa ma astept din partea lui? Oare Juno stie ca ne-am întâlnit?

Always and forever Where stories live. Discover now