6.BÖLÜM - UMUT VE UMUTSUZLUK #06

6.6K 186 21
                                    

GELİN - 6.BÖLÜM - UMUT VE UMUTSUZLUK

Yer: Porsuk Çayı yol boyu

Olay: Ekin ve Erkan sohbet eder.

Saat: 15:30

Erkan ağzından dökülen şok cümlenin etkisiyle kızarmış, şaşırmış ve özür dilemeye başlamıştır.

-Şey Ekin ben öyle demek istemedim.

-Önemli değil canım anlıyorum seni

-Çok teşekkür ederim. Evet ben senden uzun zamandır etkileniyorum ama açılmaya cesaret edemedim.

-Yıldız anlattı herşeyi sen hiç merak etme ve rahat ol.

Ekin'den anlayışlı ve Erkan'ı rahatlatıcı sözlerle uzunca bir yol gittikten sonra Erkan'ın arabasının yanına gelmişlerdir. Erkan Ekin'i eve bırakmak ister. -Sen git ben dolmuşla giderim -Olur mu hiç ben seni bırakırım. -Yok yok gerçekten önemli değil. -Hayır bu benim yapmam gereken birşey. (Burada ortam biraz soğuklaşmıştır) -Ne demek yapmam gereken birşey ya, ben şimdiye kadar hep seninlemi gidiyordum eve. -Yok yanlış anladın Ekin ben bir beyfendinin yapması gerekeni yapıyorum, burada sen değil herhangi bir bayan olsada aynısını yapardım.

Ekin bu incelikten sonra ikna olur ve Erkan'ın arabasına bir şımarık kız edasıyla biner. Erkanda araca binip tam hareketlenecekleri sırada camda bir ses duyulur. Kapıda Ekin'in daha önce hiç görmediği ama sırıtışından Erkan'ı tanıdığı belli olan birisi gözüktü. Erkan camı açtı ve şaşkın bir ifadeyle. -Senin ne işin var burada -Böylem karşılıyorsun beni ? -Şey yani merhaba da cama vurunca şaşırdım. -Arkadan gördüm ve bağırdım ama duymadın. -Pardon ya kusura bakma. -Eee Erkan tanıştırmayacak mısın beni arkadaşınla. -Şey bu Ekin. Ekin buda sınıftan arkadaşım: Selin

Erkan gerçekten çevresi geniş bir kişilikti. Okulda ve özellikle bölümünde onu tanımayan yoktu. Özellikle aile varlığı bilindiğinden tabir-i caizse herkes Erkan'ın peşinden koşmaktaydı. Ama Erkan mütevaziliğini asla elden bırakmayan bir kişiliktir. Ailenin büyük çocuğu olması ve babasının çok olmasa da iyi bir geliri ve oğlunun destekçisi olmasından, Eskişehir gibi İstanbul'a nazaran küçük şehirlerde Erkan gibilerini ünlü ve tanınırı birisi yapar. Bu nedenle Erkan şehirde tanınan kişiliklerden birisidir.Ancak Ekin bu tanıştırmadan pek haz almaz ve kafasına gömdüğü soru işaretleri bir bir gün yüzüne çıkar.

Selin'e zorla veda eden Erkan yola hiç konuşmadan koyulur. Ekin'in de yüzü düşmüş ve göz ucuyla Erkan'ı izlemektedir. Erkan'ın konuşmamasının sebebi önemsiz bir olay olduğunu anlatmaya çalışmaktır, o yüzden pek olayı umursamaz ve havadan sudan konuşmaya çalışır ancak Ekin'den pek istediği gibi cevaplar alamaz. -Hayırdır Ekin ne oldu ? Yüzün düştü! -Yok birşeyim -Yok yok var -Yok dedim!!!

Erkan bu tepkiden sonra tamamen susar ve ilk tanıştıkları konuşmaya başladıkları zamanki sessiz haline döner. Bu sırada da Ekin'in mahallesine doğru gelmişlerdir. -Tamam ben burda ineceğim -Geldik mi ? Eviniz neresi ? -Daha gelmedik. İleriki sokakta ama ben beraber görünmek istemiyorum. -Tamam tabi haklısın.

Ekin arabadan inmeye hazırlanırken her ikisinin de aklında veda etme fikri nasıl olacağı vardır.Özellikle ilk buluşmalarda ayrılırken veda etme tam bir karmaşa olduğu için ikiside hata yapmak istememektedirler. Özellikle Erkan zaten gün boyunca ezildiği kişi karşısında tekrar hata yapmamak için hiç hareket etmeden oturmaktadır, Ekin'den bir tepki beklemektedir ancak o beklediği tepki gelmez. Ekin hiç ses çıkarmadan arabadan iner ve "Görüşürüz" dedikten sonra yola koyulur.Erkan pek anlam veremesede kafasında onlarca soru işareti ile arabasıyla oradan ayrılır. Ekin cephesinde ise Erkan ve bir ilişki hakkında düşündüklerini tekrar yargılama zamanı gelmiştir. Özellikle Erkan'ın tanınmış bir kişi olduğunu bilse de, Selin olayından sonra ne kadar doğru bir hamle yaptığını düşünerek eve doğru yol alır.

EKİN (Bir İntikam Hikayesi)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin