4.BÖLÜM - GELECEK KAYGISI VE ÇARESİZLİK

8.9K 263 4
                                    

BÖLÜM:4 - Gelecek Kaygısı ve Çaresizlik

Yer: Eve doğru yolculuk

Saat:20:45

..... Ekin Yıldız'ın evinden kafası karışık bir şekilde çıktıktan sonra eve gitmek üzere dolmuşa binmiştir, ancak aklı hep Yıldızın söylediklerindedir. Adeta kulaklarında çınlamaktadır, zamanın ve ailsinin maddi şartları ve etkisiyle bir çıkmazda olan Ekin'i Yıldız'ın söylediklerine yavaş yavaş kapılmaya başlamıştır.Eve geldiğinde tüm ev halkı evdeydi ve kapıyı annesi açtı:

-Hoşgeldin kızım ama neden bu kadar geç geldin ?-Arkadaşımdaydım anne.-(Gülümseyerek)Hangi arkadaşmış bu bakıyım ?-Yıldız anne geçen tanıştırmıştım ya.-Yalan söyleme kızım. Açık açık söyleyebilirsin-Ne yalan söylemesi anne Yıldız'daydım. Hem çekilde geçiyim.-Hadi bakalım bu seferlik öyle olsun

Ekin kısa sorgudan sonra babası ve kardeşine merhaba dedikten sonra onlarında neredeydin kızım sorularına annem cevaplasın çok yorgunum der ve odasına çekilir.Odasında resmen iç hesaplaşmalar yaşayan Ekin Yıldızın söylediklerine inanmaya başlar ve kafasında Aşk = Para çekişmesi yaşar.Aile durumunu düşünen Ekin ailseinide bulunduğu maddi zorluklardan kurtulmak için bunun en iyi yol olduğunu düşünür. Ayrıca kendisininde kişisel gelişim açısından bu ailede geliştiremeyeceğini, düşündüğü hayalleri bu vasıtayla yaşayabileceğine inanır. Bu düşünceler içinde günün de verdiği yorgunlukla göz kapalarının ağırlaştığını hissetmiştir bu hisle derin uykuya doğru yolculuğa başlamıştır.

Sabah

Saat: 11:19

-(İdil)Ekiiiiiin!, Ablaaaaaa!, Uyannnnn!

-Senin okulun yok muydu ya ? Git başımdan.

Kalkmak için içinde hiç bir his olmayan Ekin birden dünkü yaşananları düşünür ve birden yataktan fırlar, telefona sarılır.

-Alo!

-Günaydın Teyze Yıldız evde mi? Görüşebilir miyim ?

-Tabii kızım. Sen kimsin ?

-Ben dün gelmiştim teyze. "Ekin"

-Aaa hatırladım kızım, hemen çağırayim.

(Yıldızz!!)

-(Yıldız)Ekinn, hayırdır ya ?

-Niye şaşırdın ki bu kadar ? Arayamazmıyım ?

-Ne biliyim daha dün görüştük, bide sen aramazdın kolay kolay.

-Ya aslında haklısın aramazdım ama dün söylediklerin kafamı çok kurcaladı ve senin söylediklerine hak vermeye başladım. Bugün müsaitsen görüşebilir miyiz ? Şu olayı bir daha konuşalım.

-(Ben demiştim ifadesiyle) Tabiiki canım neden olmasın ?

-Peki saat 2 uygun mu ?

-Tabi neden olmasın. Nerede ?

-Şey dün gittiğimiz porsuğ'a bakan cafede buluşsak olur mu ?

-Tamam çok güzel olur zaten yapacak birşeyim yoktu. Saat 2'de oradayım.

-Tamam canım görüşürüz.

Ekin bu görüşmeden sonra çok heyecanlanmış ve yaptığının ne kadar doğru olduğunu sorgulamaya başlamıştır.Bu sorgu boyunca bir ara vazgeçme aşamasına dahi gelse sonradan dün düşündüğü maddi zorlu ağırlık kazanır ve bu buluşma için hazırlanmaya başlar. Yıldız cephesinde ise Ekin kadar büyük bir heyecan veya hazırlık yoktur, çünkü tahmin ettiği olaylar bir bir gerçekleşmektedir.

EKİN (Bir İntikam Hikayesi)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin