Fågeln

4 0 0
                                    

Fågeln. Den gyllene fågeln. Den fick mig nästan att tappa greppet om grenen. Jag hörde hur fågeln pep ut mitt namn. Det var alltså den som viskat mitt namn. Just då hörde jag hur Erik skrek på mig. Hedda stod nedanför med en bok i handen och en sur min i ansiktet. Jag tittade åt Eriks håll och såg hur han pekade ner mot en skylt som satt framför trädets stam. Jag klättrade ner och kollade på den brandgula skylten.

                                      Ingen får någonsin gå upp i det här trädet     !livsfarligt!

Jag vände mig om och såg Heddas flin. Nu tar du detta blocket med dig till ditt rum och sätter dig och skriver vad du just läste på den där skylten, 1000 gånger. Jag kände hur tårarna började rinna igen. Varför skulle just allt sånt här hända mig. Jag sprang in på mitt rum med gråten i halsen. Jag hade lust att bara skrika, men det gjorde jag inte. Efter en stund hörde jag hur alla barn rusade in i matsalen. Mitt rum ligger precis bredvid. Jag hörde hur Hedda sa att det var mat. Jag var jättehungrig efter som att jag inte hade fått någon frukost. Jag öppnade dörren och klev försiktigt ut. Jag såg hur alla barn satt prydligt och fint vid bordet. En plats var ledig. Där jag alltid satt. Jag gick fram till bordet och satte mig. Jag kände hur någon tog tag i min arm. Det var Hedda. Hon drog mig in på mitt rum och sa " här får du sitta tills jag säger till är det förstått?" Hon backade ut från rummet och smällde igen dörren.

Nu fick det va nog hellre död än levande i den här skit världen. Jag la mig i sängen och grät. Varför blev det så här. Varför varför. Jag hörde hur Hedda skrek och sekunden efter smällde alla igen sina dörrar. Jag hade det perfekta tillfället. Jag struntade i skor och jacka. Sprang raka vägen ut och upp i trädet där jag nästan trillat ner förut. Jag klättrade upp i trädet. Uppe på grenen satt fågeln.

- jag är med dig och dör, du ska inte vara rädd sa fågeln. Jag var helt förbluffad över att en fågel pratade med mig.
- vi dör tillsammans sa fågeln. I samma sekund hoppade jag med fågeln på min axel. För en sekund blev allting svart och när vi vakna vaknade vi på en blommig äng.

Den gyllene fågeln Where stories live. Discover now