Andal İstilası

569 10 0
                                    

Yedi İnancının Kuruluşu:Essos kıtasının doğu kısmında bulunun Andalos Tepeleri’nde, Yedi İnancı yaygın bir ibadet şekli olmaya başladı. Efsaneye göre, Westeros işgalinde yol göstermek için, Andallar’ın yüce tanrısı onlara gözükmüştür.
Andal İstilası:Essos üzerinde bir ırk olan Andallar, Westeros’u işgal etmek için Dar Deniz’i geçtiler. Sonradan Arryn Vadisi olan kara parçasına ayak bastılar. Andallar ,göğüslerine işledikleri yedi noktalı yıldız ve çelikten silahlarıyla, Yedi İnancı’nın sancağı altında gelmiştir. Ormanın Çocukları ve İlk Adamlar ile savaşmışlardır, tıpkı İlk Adamların 1000’lerce yıl önce yaptığı gibi toprakları teker teker ele geçirmişlerdir. Yüzyıllar içinde Andallar, İlk Adamlar ve Çocuklarla savaşarak onları sürmüştür. Teker teker, güneyde ki altı krallığı yıkmış ve yürek ağaçlarını yakmışlardır. İlk Adamların yönetiminde geriye sadece Kuzey Krallığı kaldı, birçok saldırıya rağmen Moat Cailin stratejik açıdan savunmada büyük avantaj sağlamış ve bunun sonucunda da Moat Cailin Kuzey ve Güney arasında ki sınır kabul edilmiştir. Kuzey güvende kalmış olsa da Ormanın Çocukları, İlk Adamlardan kendilerini yavaş yavaş uzaklaştırarak, Sur'un Kuzeyi’nde bulunan ormanlara çekilmiştir.

Demir Adaları ele geçiren Andallar, 1000 yıldır Demir Adalar’in hepsini yöneten Urron Kızılel’ın soyunu bitirmiştir. Ancak diğer Andal bölgelerinin aksine, Demir Adalar’da Eski Yol ve Boğulmuş Tanrı inancı devam etmiştir.

Game of Thrones:Önemli olaylar Where stories live. Discover now