Ангели вони такі...

32 3 0
                                    

«Колись давно Ангел під іменем Серафім вважався одним з найвищих ангелів, улюбленцем бога, що міг розмовляти з ним на рівних, він вважається ідеальним створінням...»
— "Ідеальне створіння"? Ось воно що,- сказала Серафіма закриваючи оновлену біблію для дітей.
Ні. Вона вже не була дитиною. Їй 15 років. Ні. Вона не намагалася знайти у Біблії відповіді на питання які цікавлять малечу, вона намагалась знайти пояснення свого імені.
«Ідеальне створіння... Невже батьки хотіли б, щоб я була у всьому бездоганна. Це не погане побажання для своєї дитини, але ж все таки має бути якась особлива причина?»
Така вже була традиція її сім'ї, висловлювати свої побажання та надії у ім'я дитини. Її батька звали Меч. Він став найкращим фехтувальником у місті, займав призові місця у конкурсах. А мати Лілією. По словам дідуся та по вицвівшим фотка зі старого фото альбому вона знала, що дуже схожа на неї. Білосніжне волосся ,наче пелюстки ніжної лілії, та яскраво-блакитні очі, які виблискують, наче найчистіша вода у річці по якій пливе квітка. Усе це видає їхні родинні зв'язки.
Але її ім'я... Серафіма... Її не завжди бентежело чому її так називали, але одна з жажд, що керує людиною—це цікавість. Вона взяла верх і над Серафімою. Звичайно вона могла б спитати у батьків, замість того аби порпатися серед пильної шкільної бібліотеки. Але їх не було. Вони не чекали її після школи у дома з вечерею, не перевіряли оцінки, не питали:«Як, школа?». Їх не було вдома 12 років. Їх не було з того часу, як вони залишили дідуся няньчати 4-річну Серафіму та поїхали. Поїхали і не повернулися.
«... вулиці сталася ДТП, машина врізалася у дерево. Поліція вважає, що це нещасний випадок стався через не увагу водія. У салоні крім нього був пасажир. Обидва померли моментально. Особистості цих осіб були установлені через 1,5 години після приїзду поліції. Це виявився відомий спортсмен Меч та його дружина...»
Ось, що писалося у газетах про той випадок. Після цього випадку дідусь став опікуном дівчини. У її 5 та 6 років він брехав їй. Казав ,що вони у іншій країні. Інакше він не міг і вона його розуміла. У її 7 років він відвів її до могили батьків все розповів. І вона його пробачила, і розуміла що він так само, як вона, втратив близьких людей. У десять вона прочитала статтю про смерть своїх батьків. Попросила дідуся дістати заключення поліції що до цього діла. І помітила що щось не так..

----------------
Це моя перша книга так, що я радо вислюхаю думку кожного. Буду рада якщо вкажете на граматичні помилки. Бо щось мені здається що їх дуже багато😜
@Orichime

Життя та буття АнгелаWhere stories live. Discover now