10

44 3 0
                                    

Сирени. Пламъци. Писъци. Тези неща чуваше Сава в съня си. Русата пазителка се събуди цялата обляна в пот и забеляза,че има нападение. Изведнъж Морган нахлу в стаята на Мат и Сава.
-Ставайте! Има нападение.-извика им Морган,а пазителката и принца бързо се изстреляха от леглото. По-най бързия начин двамата излязоха в червения коридор,където видяха и Амадеос.
-Слушайте ме много внимателно!-започна да говори вещицата.-Аз отивам с другите ми сестри на фронта. Вие идете в мазето и не излизайте от там.-буквално им заповяда Морган.
-Морган, ще дойда с теб да се бия.-възпротиви се Сава.
-Не,ако ви хванат нямате шанс да намерите пазителите. Стойте си мирно и кротко,ясно?-натърти на последното чернокосата ,като погледът и бе насочен към Сава. -Вие имате по-важна работа.
Русата пазителка нямаше друг избор освен да се съгласи с вещицата. Тя трябваше да пази синия кристал,който и бе поверен от най-добрата и приятелка.
-Добре.-отся Сава и заедно с Мат и Амадеос тръгнаха към мазето на къщата.
Когато вече и тримата бяха в подземието на къщата Морган набързо взе летящата си метла заедно с черна вещерска роба и черна шапка тип "баба Яга". След това  отиде в стаята на пазителката и принца. Отвори прозореца в стаята,метна се на метлата и полетя към началото на улицата,където се бяха групирали и другите вещици. Нямаше и минута откакто беше пристигнала Морган, когато започнаха да идват черни мотори към групировката. Вещиците застанаха в бойна готовност и зачакаха приближаването на моторите. В момента ,в който моторите влязоха в обсега на магьосниците,те започнаха да ги обстрелват с лилави топки магия. Сенките,които бяха на моторите отвърнаха на удара  с тъмни сенчести кълба и улучиха много вещици,но и вещиците не се предаваха. Магьосниците също нанасяха големи поражения по тях.
-Искаме червената пеперуда.-изрева една от сенките.
-Няма да стане.-извика една вещица на средна възраст.
-Ще ви го вземем насила тогава.-изръмжа нещото и черен облак тръгна към вещицата. Тя ловко се премести,но това което не подозираше е,че Морган е зад нея. Чернокосата красавица бе улучена от сянката ,така че да я повали на земята. През това време
Мат,Сава и Амадеос наблюдаваха всичко от мазето.
-Морган е повалена.-отбеляза пазителката.
-Не отиват на добре нещата.-обади се  принца.
През това време на бойното поле Морган се бе възстановила от раната,която и нанесе сянката благодарение на магията на кристала, за която не трябваше да се разбира,все още. Младата вещица не трябваше да се издава, затова реши,че трябва да използва една от уникалните способности на кристалът,а именно някой друг да бъде проводник на магията и вместо нея самата. Тя се огледа и забеляза в предните редици да стои Бренда,нейната най-добра приятелка. Без да се замисля тя осъществи връзка с ума на червенокосото момиче с черна роба и предаде заклинанието на нея,като и заповяда да иде напред. Бренда излезе пред всички останали вещици. Като привлече вниманието на всички.
-Какво искаш рижи?-проговори с насмешка една сянка,на която бе генералът на сенките.
-Махнете се от черното кралство!-заповяда тя.
-Или какво?-присмя и се командирът ,а магията започна да тече.
Изведнъж червена светлина проблясна край червенокосата вещицата и скоро след това тя прерасна в мощна експлозия,която изпепели повече от половината сенки.
След като приключи заклинанието ,сенките избягаха ,а Бренда гледаше
победоносно.
-И повече не се връщайте!-извика  тя и се обърна към посестрините си, които я гледаха с възхищение.
-Бренда,ти ли си пазителя на червения кристал?-попита по-възрастна вещица.
-Явно.-отговори простичко и всички започнаха да скандират името и.
През това време Сава,Мат и Амадеос гледха с онемели случващото се. Те все още не можеха да асимилират това което видяха
-Момчета.-заговори пазителката.
-Да .-отговориха едновременно момчетата.
-Намерихме пазителя на червената пеперуда.-отбеляза тя,а господата само кимнаха.

Арагон (Завършена)Where stories live. Discover now