Prolog

80 8 1
                                    

Někteří lidé dokáží navenek skrývat své emoce a pocity. Ostatní si o nich myslí, že se přetvařují a proto je odsuzují. Že jsou falešní od hlavy až k patě.

Občas je to ale jinak.

Když se lidé snaží skrývat své pocity, většinou se jim něco stalo. Něčím si prošli, co pro ně nebylo úplně lehké. A proto se radši od světa vzdalují. Uzavírají se ve svém vlastním světě. A když už jdou ven, jsou vystaveni nenávistivým pohledům ostatních, posměchu a urážek.

Ale oni neví, co má daný člověk za problém.

Ostatní nemůžou vědět, proč se mračíte, nebo proč s nikým nemluvíte. Pokud jim to neřeknete, nemůžou. Mnozí tvrdí, že mluvit o svých problémech je naprosto jednoduché, a navíc vám to pomůže.

Ale mnozí se také mýlí.

Vůbec není není jednoduché o svých problémech mluvit a někomu se s nimi svěřovat. Nikdy nemůžete vědet, jak s vašimi osobními informacemi daná osoba naloží. V dnešní době by jste už jenom těžko našli člověka, kterému můžete doopravdy věřit. Ale i ten člověk, které mu jste věřili a mysleli si, že by nikdy nebyl schopen vás podrazit, vás může zradit na plné čáře.

Proto je taky v některých situacích lepší lidem nevěřit.

Jenže je těžké žít bez někoho, komu byste se mohli svěřovat. Nemít nikoho, komu byste důvěřovali, komu byste mohli svěřovat své pocity, ale přesto si mohli být jistí, že je nikdo jiný vědět nebude.

Jsou i lidé s takovým životem. A ty lidi ostatní nechápou. Jsou nesnadnějším terčem, ať už ve škole, v práci, nebo kdekoliv jinde. Ostatní zkrátka nachápou, že jsou jiní a proč takový jsou. Neví, že si v minulosti něčím prošli, a pořád je to trapí a nemohou se s tím vyrovnat.
Nikdo z těch, kteří je úřáží, smějí se jim a nebo jim dokonce i fyzicky ubližují, neznají jejich minulost.

A pak se všichni diví, že se lidé, jako my, uzavírají do sebe.

Navíc, když nemáte nikoho blízkého, na kom vám záleží, nemůže vám už nic ublížit. Protože zranit může jen člověk, kterého máte rádi.

V našem případě nebyla pomoc lehká. Ne každý by to dokázal.

Ale to už předbíháme. Pojďme se vrátit na začátek, a podívejme se, že se neléčí jen chřipka, ale i zlomené srdce...

You're perfect [The Tide Cz]Kde žijí příběhy. Začni objevovat