Sledi.... Iiiii....

276 18 3
                                    

Emmino stanje me jako brine. Nema napretka već nedelju dana. Moram nešto da preduzmem. Uzdahnula sam i preko mikrofona pozvala glavnu doktorku. Posle par minuta hoda je ušla u moju kancelariju.
-Recite direktorka.
Sela je na fotelju i zabrinuto me gledala.
-Kako je Emma??
Uzdahnula je i tužno me pogledala. Samo da nije ono najgore...
-Pa, moram vam reći da je Emma... U teškoj komi i... Napravila je pauzu.,,Ne znamo da li će preživeti".
-Ima li leka???
Upitala sam sa tračkom nade u sebi.
-Jedini način je prstohvat orfileje..
-Gde je to????
-Pa, direktorka mnogo je skupo. Bočica košta kao ova škola. Nemamo dovoljno novca.
Uzdahnula sam duboko. Situacija ne može biti očajnija. Naslonila sam glavu na ruke i masirala je.
-Slobodna si.
Rekla sam doktorki. Klimnula je glavom i izašla napolje. Trebaće mi pomoć jer ne mogu sama da vodim školu. Moraću da pronadjem nekoga. Uzela sam telefon i pozvala moju direktorku Brinetu.
-Dobar dan Alis.
-Dobar dan, možete li da mi pošaljete nekoga ko će da mi pomogne oko škole??
-pa mogu... Napravila je pauzu... Jedino je Drejk ostao. - pffff, dobro nek dođe.
-Alis, doćiće u ponedeljak.
-U redu, hvala.
Prekinula sam vezu. Danas je petak tako da... Dolazi za par dana. Prošla sam rukom kroz kosu i izašla iz škole. Vreme je vedro. Šetala sam stazom. Svuda oko mene su drveća i biljke. Uskoro je veliki odmor. Mogla bih da odem na časove. Nasmejala sam se i učinila isto. Ušla sam u školu i pokucala na vrata.,, Napred". Čulo se iz učionice. Ušla sam unutra. Učenici su bili uplašeni kada su me videli. Nasmejala sam se. Sela sam na stolicu kod table i posmatrala ih. Sad je petak i mnogi od njih idu kući. Ovo je čini mi se prvi razred. Bilo je baš male dece kojoj je sve ovo zanimljivo. Slušali su i komentarisali. Ovaj predmet bi trebalo da im predaje Emma ali ne može. Uzdahnula sam i posmatrala čas....

*****************

-Edvard Grieg?
-Jaa!!
Pored mene prolazi nizak dečak crne kose koji se vraća kući svojim roditeljima.
-Penelopa?
-Ja sam.
Prišla mi je visoka devojka ridje kose i plavih očiju. Njena majka je došla po nju.

--------Nakon dva sata sam ispratila sve učenike------

Ulazim u kancelariju jer trebam da pregledam papire. Čitala sam njihovu biografiju. Mnogi od njih se bave sportom,što je dobro. Na ideju mi je došlo da napravimo magijske olimpijske igre. Taman će i Drejk da mi pomogne. Uhh, samo da se ne zaljubim u njega. Uzdahnula sam duboko. Skinula sam naočare i protrljala oči. Trebala bih da spavam. Ostavila sam papire. Zaključala sam kancelariju i popela se u spavaonice nastavnika. Obavila sam higijenu i zaspala.

************
-Donesite čunjeve!!!

Nameštam školu sa olimpijske igre koje su za mesec dana. Učenici se polako pripremaju za sledeće kategorije :
Košarka
Fudbal
Gimnastika
Plivanje
Sinhronizovano plivanje
Odbojka
Magični efekti
Trka jednoroga
Jahanje kargofa (kamena čudovišta)
Plesanje uz magiju
Igra sa vatrom
Pripremamo salu i baštu. Pravim plan B u slučaju da nešto iskrsne. Nadam se da ću moći da se oslonim na Drejka. I naravno fudbal se igra uz metlu za one koji su veštice. Domari su doneli čunjeve i stavili ih na mesto. Čistačice ribaju salu da bi sve bilo dovoljno čisto. Izašla sam iz sale i proveravala kako ostali napreduju. Staza zza trku se namešta sa preprekama. Čekirala sam i to. Samo su ostali igrači i vatra. Otišla sam u salu. Tamo se pripreme i dalje nastavljaju. Čekirala sam i otišla natrag u kancelariju. Prelistala sam sve. Sad samo čekam Drejka.

***ponedeljak***

Trenutno sedim u kancelariji. Prelistavam papir za učesnike olimpijskih igara. Na spisku je i Melitta. Namrštila sam se. Sklonila sam papir. Neko kuca.,,Udji ". Rekla sam. U kancelariju je ušao momak plave kose i crnih očiju. Imao je poslovno odelo i torbu.
-Vi ste...?
-Drejk.
Pružio mi je ruku. Rukovala sam se sa njim. Nasmejala sam se. Seo je na stolicu.
-Gde ste stali sa radom?
Upitao me je. Pružila sam mu papire, a on ih je čitao. Gledala sam u njegove oči. Kako je samo ta crna boja duboka. Još mu ističe plavu kosu. Naslonila sam glavu na ruku i posmatrala ga. Posle par trenutaka stavio je papir na sto. Tad sam sa se trgla.
-Niste loši.
-Hvala.
-Hoćete da se prošetamo? Da popručamo oko ideja Direktorka.
-Naravno.
Ustali smo sa stolica. Izašli smo iz kancelarije. Zaključala sam je. Polako smo krenuli da se šetamo baštom i pričamo. Nije loš što se čite ideja. Smejali smo se. Ne mogu da verujem da mi se.....

Dnevnik dva vampira (1 sezona) ZavrsenaWhere stories live. Discover now