11. kapitola

1.8K 151 3
                                    


Tuhle kapitolu jsem přidala snad nejrychleji za celou povídku :D Jsem nemocná, takže jsem měla celý den na to, abych vás dlouho netrápila a dokončila to. Rozhodla jsem se udělat Epilog, takže to ještě není úplný konec:)

V soudní síni bylo přítmí, přerušované jen slabým světlem z pochodní, které visely na tmavé kamenné zdi. Po obou stranách se stupňovitě zvedaly řady lavic. Většina lavic byla prázdná, ale v čele síně, v lavicích postavených nejvýše, pár desítek lidí sedělo. Dracovi a Harryho oči okamžitě upoutaly pozornost křesla uprostřed místnosti, které mělo po stranách opěrek svěšené řetězy. Harry věděl, že se ty řetězy umí pohnout a spoutat každého, kdo se tam posadí. Zachvěl se.
,,Dobrý den."rozlehl se síní hlas Kingsleyho Pastorka.
,,Dobrý den."odpověděli nervózně Harry a Draco. Ze stínu vystoupili dva bystrozoři, uchopili Dracovi ruce a dovedli ho přímo ke křeslu. Řetězy se pohnuly a spoutaly mu ruce. Draco se na něj vyděšeně ohlédl. Poté pokynuli jemu, aby se posadil vedle křesla na dřevěnou židli, které si předtím Harry nevšiml.
,,Přeje si mít obviněný obhájce?"zeptal se Pastorek chladně.
,,Ano. Já budu jeho obhájce."řekl nahlas Harry. Soudní síní se nesl šepot a posměšky.
Kingsley si ho chvíli prohlížel, ale poté přikývl. ,,Dobře, můžeme začít."
Pár minut trvalo běžné papírování ohledně bydliště, jména, vyšetřovatelů a dalších věcí. Harry stále seděl nehybně na židli a pokoušel se uvolnit trému tím, že zhluboka dýchal. Dracovi se třásly ruce, které měl spoutané. Naštvalo ho to. Draco si tohle nezaslouží. Řetězy jsou jen pro zločince.
,,Obžalovaný je obviněn z následujícího: Zde přítomný se úmyslně podílel na spolupráci s přívržencemi již poraženého Lorda Voldemorta a promyšleně plnil veškeré jeho rozkazy, čímž se dopustil velmi závažného zločinu. Popíráte to, pane Malfoyi?"
,,Ne."řekl Draco a sklopil pohled. Někdo začal tak horlivě zapisovat, že se škrábání brku neslo celou síní. Harry zaryl nehty do dřevěné opěrky své židle a doufal, že Kingsley dodrží své slovo, které mu dal ještě před výpravou do Brightonu.
,,Proč jste to udělal?"zeptal se ministr.
,,Můj otec byl vždy oddaný Pánovi Zla, ale často chyboval a to se mu nelíbilo. Poté, co mého otce zavřeli do Azkabanu, když se odehrála bitva na Odboru záhad, svěřil mi Pán Zla úkol. Měl to být trest za hříchy mé rodiny."začal říkat Draco.
,,Jaký úkol?"
,,Zabít Albuse Brumbála." V soudní síni se zvedla vlna nevole a ostatní kouzelníci začaly pobouřeně vykřikovat. Harry vstal.
,,Počkat! Já jsem byl svědek, když se to stalo a mohu to dosvědčit."
,,Ticho!"zahřměl Kingsley a síň opět utichla.,,Pane Pottere, sedněte si, nebyl jste vyvolán soudem."
Harry se neochotně zase posadil. Ministr se na Draca zkoumavě zadíval.
,,Pokud máme správné informace, Albuse Brumbála zavraždil Severus Snape."
,,Ano, já jsem ho nezavraždil."odpověděl Draco.
,,Může to někdo dokázat? Pane Pottere?" Harry vstal, ale než stačil něco říct, promluvil čaroděj po ministrově levici.
,,Jak můžeme vědět, že si to oba dva nenaplánovali? Navrhuji podat obhájci i obžalovanému veritasérum." Opět šepot a souhlasné mumlání.

Harry do sebe dal nabízenou ampulku a Draco vedle něj také. Náhle ucítil, jako by se mu jazyk rozvázal. ,,Pane Pottere, můžete začít mluvit."pobídl ho Pastorek. Z Harryho ty slova vystřelila tak rychle, že ion sám byl překvapený.
,,Té noci byl profesor zraněný. Na košťatech jsme doletěli na astronomickou věž, protože nad ní bylo vyčarováno Znamení zla. Profesor Brumbál mě požádal,abych se skryl neviditelným pláštěm a došel pro Severuse Snapea, ale v tu ránu zrovna otevřel dveře Draco Malfoy. Brumbál využil tu jednu sekundu, aby mě znehybnil kouzlem, takže ho Draco odzbrojil. Byl jsem přiražený ke zdi,znehybněný a neviditelný,"V celé místnosti bylo hrobové ticho, a tak Harry pokračoval. ,,Draco Malfoy by ho nezabil, už skláněl hůlku. Ale v tu chvíli dorazili ostatní smrtijedi a dál už to znáte. Celé jsem to viděl."
Draco se na něj díval s polootevřenou pusou. On to nevěděl, pomyslel si Harry. Nevěděl, že tam celou dobu Harry byl.
,,Nuže dobrá,"řekl po chvíli ticha Kingsley a něco si zapsal na pergamen.,,Máme informace o tom, že zde obviněný mučil kletbou Cruciatus své druhy na příkaz Lorda Voldemorta, je to pravda?"
,,Ano, ale na příkaz. Vyhrožoval, že zabije mou rodinu, a tak jsem dělal, co chtěl."
,,Zabil jste někoho vy sám?"zeptal se Kingsley a Harry zatajil dech. Na tohle se Draca nikdy nezeptal.
,,Ne."odpověděl. 

,,Přeje si obhájce cokoliv dodat?"zeptal se ministr a podíval se na něj. Harry vstal.
,,Ještě před tím, než Starostolec vyřkne svůj verdikt, chci říct, že mi Malfoyovi zachránili život. Dvakrát,"Celá síň se teď soustředila jen na něj. A Harry začal vyprávět. ,,Poprvé to bylo tehdy, když jsme se já, Ron Weasley a Hermiona Grangerová skrývali. Ale ještě předtím, než nás dopadla skupina lapků na mě Hermiona seslala žihadlovou kletbu, aby mě nepoznali a rovnou nepředhodili Voldemortovi. Lapkové poznali moji zdeformovanou jizvu, a tak nás přemístili do Malfoy Manor. Nikdo si nebyl jistý, jestli jsem to opravdu já, ale Draco mě poznal. Měl šanci to říct a neudělal to. Poté se mi podařilo se svými přáteli uprchnout. Podruhé to bylo během bitvy v Bradavicích. Voldemort mi nařídil, abych šel do Zapovězeného lesa a vydal se mu, jinak se do bitvy pustí sám a všechny povraždí. Tak jsem tak učinil. Voldemort na mě seslal kletbu Avada kedavra a poslal Narcissu Malfoyovou, aby zjistila jestli jsem mrtvý. Ale já nebyl. Ona to věděla a neřekla to. Nebýt jich, nejsem tu a Voldemort dál tyranizuje kouzelnický svět." Dopověděl a rozhlédl se.
,,Starostolec projedná situaci."oznámil ministr a poté se všichni ponořili do naléhavého šepotu.
,,Nepustí mě, Harry,"řekl Draco tiše a podíval se na něj smutně.,,Proč by to dělali?"
,,Pustí, já to vím. Mám s Kingsleym dohodu, uvidíš."uklidňoval ho Harry a sám sebe se tím snažil přesvědčit. Ten samý čaroděj, co navrhl podat veritasérum promluvil.
,,Kdo souhlasí s tím, aby byl obžalovaný zproštěn viny?"
Byla jich asi půlka. Kingsley se na poslední chvíli přihlásil, ale než je stihl všechny Harry spočítat, čaroděj promluvil znovu.
,,A kdo je pro odsouzení?"
Ta druhá půlka, co se nepřihlásila poprvé. Nedokázal si tipnout, kdo zvítězil.
Někdo ještě počítal hlasy a šum stále neutichal. Harrymu se postupně zvyšoval tep.
Kouzelník, co spočítal všechny hlasy přistoupil k ministrovi a něco mu zašeptal.
,,Obžalovaný byl na základě hlasování zproštěn viny."uzavřel Kingsley a řetězy u Dracova křesla povolily. 

You're mine, Malfoy. [DrarryCZ]Kde žijí příběhy. Začni objevovat