Capitolul 3

29 5 1
                                    

Usa ne intrerupe momentul, iar toata starea mea de bine disparand. Cred ca pustiul asta vrea sa sfideze moartea...
-Ma duc eu. Zic şi merg spre usa nervoasă.
-Bună seara doamna...aa tu erai. Hei.
Stai ce? Vine aici după ce i-am zis să nu o facă şi vorbeste cu mine de parcă aş fi ultima persoana? Mi se pare mie sau e cam tupeist? Încearcă să intre dar nu eu rămân în usă blocandu-i accesul.
-Ti-am zis să nu vii. Spun calm şi încet încât să audă doar el.
-Kassandra lasă băiatul să intre! Buna Jake!
-Buna seara doamnă Martin,domnule Martin! Spune şi dă mâna cu bunicul. Mda. Lingusitor în acțiune,partea a doua, în curând în cinematografe.
-Ce frumos esti îmbrăcat,Jake! Haide, vino în sufragerie.
Purta o cămaşă oribilă în carouri şi o pereche de blugi negri. Ăsta credea ca merge la şcoală sau?? Ne așezăm pe canapea şi eu îmi scot telefonul din buzunar ca să am o ocupație
-Mulțumesc, de asemenea şi dumneavoastră. Îmi place extrem de mult şi tricoul Kassandrei. Îmi poți zice ce scrie pe tricoul, Kassandra? Mi-am uitat ochelarii din păcate acasă şi nu îmi dau seama.
Nu cred că a zis asta. Nesimtitul. Nu era chior să nu vadă doar că a vrut să mă facă să o zic de față cu bunicii.
-O păi ăsta e un mesaj pentru tine, e in engleză dar înseamnă 'Vreau să îmi fac prieteni noi'. Spun şi zâmbesc. Normal că bunicii mei nu stiu engleza şi habar nu au dacă am zis corect sau nu dar nu cred că şi la el se aplică.
-Haide la cină, se inserează repede şi nu aveau să creadă părinții tăi că te-am răpit. Spune bunicul în timp ce îl conduce în bucătărie.-Rose a pregătit masa şi arată foarte delicios.
Spune şi îi face semn să se aseze. Eu mă asez în fața lui şi nu îmi iau ochii din telefon. Nu vorbeam cu cineva sau făceam altceva doar că voiam să pară că am ocupație.
-Lasă telefonul ăla stupid odată! Spune bunica şi mi-l ia din mâna. Superb,clar nu îl mai primesc până pleacă el şi va trebui să mă uit pe pereți.
-Jake dragule, ia povestește-ne ce mai fac părinții tăi?
-Bine...adică în ultima vreme îi văd din ce în ce mai puțin pentru ca lucrează până la ore foarte târzii şi nu au aproape deloc concediu.
-Îmi pare rău pentru tine! Trebuie să îți fie greu având în vedere că nu ai frați deci nu ai nici cu cine să îți petreci timpul.
L-a facut anti-social indirect sau mi s-a părut mie? Nu stiu, dar mie tot îmi venea să râd şi nu m-am putut abține.
-Ce e asa amuzant? Întreabă bunicul.
-Ăăm ce să fie? Eu am...am tuşit doar. Spun şi fac o față de înger.
-Kassandra, ştiai că Jake e premiant? Are note extrem de bune, de aia ar trebui să îi iei exemplul.
Serios? Bunica râdea de mine sau chiar vorbea serios?
-Şi eu am note bune bunico...
-Jack ia spune-i Kassandrei cât ai avut media anuală.
-9,89 doamna Martin.
-O te rog, zi-mi Rose. Kassandra tu cât ai avut?
Vai cine se dădea mare. Cum sa ai media asta in clasa a 10a? El nu are viață socială deloc.
-Ăăm 8 şi ceva cred. Spun încercând să pară adevărat, nici dacă învățăm toata ziua nu îmi iesea media asta.
Am continuat să îl privesc cu ură pe Jake dar totuși destul de subtil, zic eu toată seara. După ce a plecat bunica ne-a mai aranjat o iesire maine, perfect. O sa avem multe de discutat. Era vreo 11-12 când am primit un apel pentru care îi mulțumesc Domnului, credeam că au uitat chiar toți de mine.
Kassandra: O Doamne ce ti-a luat aşa mult să mă suni? Credeam că mor aici de plictiseală.
Julie: Hei...vreau să vorbim despre ceva important.
Kassandra: Ăăm...e totul ok?
Julie: Kass...Will e cu Taylor.
Kassandra: Ce?!
Julie: Stii că ieri Will a dat o petrecere unde a invitat toata şcoala,nu? Atunci au făcut anunțul.
Kassandra: Sunt plecată de 2 zile,nu de doi ani, ce naiba. Mie când aveau de gând să îmi zică? Ii era greu să îmi trimita un mesaj să mă anunțe măcar că vrea să ne despărțim...?
Julie: Îmi pare foarte rău Kass...doar ca nu cred că mai poți să stai cu noi de acum.

În clipa aia i-am închis, îmi exploda capul. Nu pot să cred,stiam că el nu e altceva decât un ticălos care se iubeste doar pe sine dar totusi nu mă așteptam chiar la asta. Nenorocita de Taylor...nu am fost chiar prietene doar că ne înțelegeam destul de bine. Will nu a avut tupeul să mă sune să îmi zică dar a pus-o pe Julie să o facă în locul lui. Fără să îmi dau seama l-am apelat chiar dacă nu stiam ce vreau să îi zic. Când a răspuns mi-a zis numele, nu am putut să zic ceva aşa că am închis şi i-am sters numarul după care mi-am închis de tot telefonul. M-am răsucit pe toate părțile încercând să adorm dar nu puteam. Şi mi-am mai şi amintit că mâine, din cauza bunicii, în loc să stau şi să meditez la asta v-a trebui să fac pe dădaca cu Jake. Ce am facut să merit toate astea ? În ultima vreme universul se răzbună pe mine exagerat de tare.

Mă trezesc cu o durere de cap groaznică. Merg la bucătărie să o întreb pe bunica unde ține pastilele dar în locul ei găsesc un nenorocit de bilet.

"Eu cu bunicul am plecat să plătim nişte facturi, ne întoarcem până la amiază, te rog nu muri până ne întoarcem noi.
                                -Bunica ta iubită "

Am luat un pahar cu apă în speranța că poate gasesc vreo pastilă în rucsac la mine. Clar azi nu e una din zilele mele norocoase, am băut oricum paharul cu apă şi mi-am deschis telefonul. Nici un apel pierdut sau mesaj. Mersi 'prietenilor' , acum văd cât de mult vă pasă de mine. Decid să o sun pe mama să văd dacă mă poate lua mai repede de aici, vreau să am o discuție față în față cu Will. O apelez dar nu îmi răspunde. Abia la al doilea apel o face.
Kassandra: Hei mamă! Poți, te rog mult mult de tot, să vii să mă iei?
Callia: De ce?
Kassandra: Salut şi ție mamă, păi mă plictisesc aici...te rooog.
Callia: Kass nici dacă aş vrea nu aş putea, eu cu tatăl tău am plecat pentru o săptămână în vacanță.
Kassandra: Fără mine?!
Callia: Nu se învârte totul în jurul tău, Kass.
Kassandra: Mulțumesc mult, pa.

Ea mai vrea să îmi zică ceva dar îi închid în nas telefonul. Exista vreo persoană căreia să îi pese cu adevărat de mine? Bună întrebare...păcat că răspunsul e nu. Mă uit la ceas şi văd că e 2:13. Bunica probabil trebuia să ajungă dar mi-am dat seama că trebuia să mă fi dus deja să mă întâlnesc cu Jake...ups. Mă schimb repede şi ies din casă când......

Dragoste de-o vară Where stories live. Discover now