1

4.2K 165 47
                                    

Harley Quinn
Ben Dr. Harleen Frances Quinzel. Ebeveyn açısından pek de iyi bir dönem geçirmemiş çok başarılı bir psikiyatrist. Belime kadar inen ve genelde at kuyruğu yaptığım sarı boyalı saçlarım var. Yani birkaç deneme sonucu sarıda karar kıldım.
Çocukluğumdan beri kendi hayatımı kendim korumak zorundayım. Tek başıma. Ama sorun yok. Başımın çaresine bakabilirim.
Hmm...Devam etmek gerekirse üniversiteyi birincilikle bitirdim ve çok iyi bir jimnastik ustasıyım.
Ve hikayemizin asıl haberi; her hikayedeki o klasik cümle:
Bugün Arkham Asylum Akıl Hastanesi'nde ilk günüm. Birkaç kayıt raporunu ve dosyamı elime alarak hastanenin danışma bölümüne ilerledim. Topuklularımın boş koridorda çıkardığı ses hoşuma gidiyordu.
Danışmadaki kadın eline aldığı bir fincan sıcak kahvesini yudumlarken geldiğimi fark etsin diye yalancıktan öksürdüm. Yorgunluktan kan çanağına dönmüş yeşil gözlerini bana çevirdiğinde kayıt raporlarımı ona uzatıp "Ben Harleen Frances Quinzel. Yeni bir psikiyatrist aradığınızı duydum. Ve işte bunlar da kayıt raporlarım." dedim. Kadın kayıt raporlarını alıp masasının üstüne koydu ve tek tek tüm sayfalara baktıktan sonra tekrar bana döndü. "Bayan Quinzel, gerçekten yüksek bir IQ'ya sahip olduğunuz çok açık. Üniversiteyi birincilikle bitirmişsiniz. Sizleri hastanemizde görmekten onur duyarız." dedikten sonra bana imzalamam gereken birkaç kağıt verdi.
Hepsini imzalayıp hastaneyi daha yakından tanımak için bir tur atmaya başladım. Her odanın kapısının önünde iki güvenlik görevlisi duruyordu. İlk kattan ayrılmadan önce bir oda dikkatimi çekti. Odanın parmaklıklı camında uzun sarmaşıklar ve iki saksı vardı. Kapıya yaklaşık isme baktığımda ise şöyle yazıyordu: Poison Ivy.
Bitkileri gerçekten seven bir hasta olmalı diye düşündüm. Nihayet ikinci kata çıktığımda güvenlik biraz daha artmıştı. Sanırım hastalar hastalık derecesine göre ayrılıyordu.
Gardiyanlardan biri bana bakıp sordu: "Merhaba, siz yeni doktor musunuz?" başımla onu onaylayınca adam beni yiyecekmiş gibi baktı. Pislik...
Joker
İskambil kartlarımı çıkarmış kendi kendime oyun oynuyordum. Durup yüksek sesle kahkaha attım ve oyunuma devam ettim.
Alt kattan odama yaklaşan topuk sesleri işittiğimde nedense merak edip kapının camından baktım.
Uzun sarı saçları, kahverengi gözlüğü ve doktor önlüğü ile buraya geliyordu. "Yeni bir oyuncak, ha..." diye düşündüm ve umursamadan masama gidip oturdum.
Harley Quinn
Tek bir kat kalmıştı. Ve artık güvenlik son seviyedeydi. En üst sınıf askerler, sayamayacağım kadar çok gardiyan vardı. Birine gidip sordum: "Burada kaç hasta var?" beni ciddiyetle yanıtladı; "Bir. O da Joker. Fakat odasına tek başınıza girmeyin, o çok tehlikeli." .
İşte şimdi gerçekten merak etmiştim. Joker dedikleri hastanın odasını bulduğumda ilk önce pencereden baktım. Yemyeşil saçları, kireç gibi bembeyaz suratı ve vücudunun hemen hemen her yerinde olan tuhaf dövmeleri ile bir anlığına beni benden aldı.
Masaya oturmuş bir şey yapıyordu ama içerisi çok karanlık olduğundan göremedim. Birden elindeki şeyleri havaya fırlatıp durduk yere kahkaha attı. Biraz daha dikkatli baktığımda anladım. Fırlattığı şeyler iskambil kartlarıydı. Ama sadece Joker.
Bana döndü ve göz kırptı. Ufak bir tebessüm ettim. Bu hasta farklıydı. Hem de çok farklı...

Eveeeettt.....Sizlere Jarley hakkında bir hayran-kurgu yazacağımı söylemiştim. Ve yazdım da! Yalnız bana bir tavsiye vermenizi istiyorum. İsim konusunda. İngilizce türkçe fark etmez. Yorumlara belirtebilirsiniz :)
Bölüm hakkında yorum yapmayı unutmayın puddin'ler

King and Queen of Gotham || Jarley Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin