Hoofdstuk 8 // Shoppen

490 36 3
                                    

Heerlijk werd ik wakker. Het is zo lang geleden geweest dat ik met een gerust gevoel ben wakker geworden. Ik strek mij zelf uit en stap uit het bed uit. Ik hoor dat mijn moeder aan het douchen is. Ik zoek mijn kleren op in mijn koffer. Wat zal ik eens aan doen? Ik koos voor een lange pastel kleurige roze rok. Hierbij koos ik een wit kant topje en mijn bruine leren tasje uit Marrakech. Ik maakte mijn haar vast en deed een ochtend crème op mijn gezicht. Ik koos nog snel mijn micheal kors sandaaltjes. Mijn moeder was ook helemaal klaar. Ze liep naar me toe waarna ze me vol spoot met parfum. Ik keek der lachend aan. "Are u ready baby". "Yes ik ben" zei ze met haar gebrekkig Engels. Lachend liepen we uit de kamer en sloot ik de deur.

 Lachend liepen we uit de kamer en sloot ik de deur

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Zoo veeeeel keus. We hadden all inclusief geboekt en het zag er geweldig uit. Beide pakten we een bordje die we vulden. Mijn ontbijt bestond uit wat meloen, een eitje, en een broodje kaas. Ik zag mijn moeder een hele boel pakken. Lachend keek ik der aan. "Wat zit je daar nou stom te lachen, help me" riep ze lachend in het Marokkaans. Ik nam de spullen van haar over en we kozen een mooi plekje bij het water.

"Pff mijn buik ontploft elk moment"  riep ik. "Jij ook met je kleine maag" zei mijn moeder. Je eet volgensmij te weinig. Je ziet er magertjes uit. "Jullie Marokkaanse generatie ook, als je niet dik bent eet je te slecht" lachte ik.

We besloten eerst een taxi te pakken naar een mall. Daar gingen we los met shoppen. Er was dikke sale, en mijn verslaving heb ik zeker niet van een vreemde. We liepen de sephora in waar alles voor de helft was. Ik koos wat mooie nude palletjes uit en een contour kit van Anastasia. Toen we verder liepen opzoek naar een restaurantje om te lunchen werd ik op m'n rug getikt. Ik besloot het te negeren want wie moet ik hier tegen komen die ik ken, juist niemand ja. Ik liep met mijn moeder door maar plots stond er een grote man voor me. Hij was breed en had een kale hoofd.

"Ik zal hoe dan ook er voor zorgen dat het bedrijf van Yassin failliet gaat, al zal ik er voor door het vuur moeten. IK ZAL OVERWINNEN!" Schreeuwde hij terwijl hij net 50 cm van me afstond. Pijnlijk grepen mijn moeder en ik naar onze oren.

Alsof er niks was gebeurd liepen ik verder. Mijn moeder keek me mee levend aan maar wist geen raad. Ik keek koel voor me uit. Na dat we in stilte een restaurantje hadden gevonden kwam een ober. Mijn moeder bestelde een tonijn sandwich en ik een tonijn salade. ( tonijn is echt de Marokkaanse vriend). Niet veel later werd het eten gebracht. We praten over van alles en nog wat. Tot het onderwerp van net weer aankwam.

"Mam, je weet echt niet hoevaak dit gebeurd, soms wel meer dan 2x per week. Ik ben het gewend maar wat kan ik er aan d0en?"

Ze keek me stilletjes aan. "Pff, ik voel me zo klote niet wetend wat ik voor mijn dochter kan doen, zo machteloos voel ik me. Het liefst neem ik je in mijn armen en vertel ik je dat alles maar een nachtmerrie was, zoals ik vroeger altijd deed nadat je een enge nacht had. Maar helaas." Ze zuchtte diep. "Het leven is een beproeving a benti." Allah heeft jou een moeilijke beproeving gegeven, maar dat deed hij omdat hij weet dat jij dit kan mijn mooie dochter." Ik nam haar in een stevige omhelzing en kuste haar voorhoofd.

Onze mama's zijn de parels van de wereld.

Na een hele dag gelopen en gewandeld te hebben besloten we nog even uit te rusten op het strand. Ik trok mijn pastel roze badpak aan. Aan de zijkanten zitten wat cut outs en de rug heeft een gevlochten gat in het midden. We zouden vandaag ook wat foto's maken. Niet voor insta etc hoor, maar puur om ons aan deze mooie reis te herinneren. We kozen een mooie bedje en daar begonnen we al met foto's maken. Het fijne hier aan was dat het hoog seizoen nog niet begonnen was en daardoor er echt maar een klein aantal mensen hier waren, vaak waren dit ook wat oudere mensen.

Samen bekeken we de foto's samen. We hadden ook nog een paar samen gemaakt. Mijn moeder ging weer liggen op het bedje en ging uit een boek lezen. Ik deed mijn waterhoesje om mijn telefoon en nam hem mee het water in. Na lekker gezwommen te hebben, besloot ik nog samen met mijn moeder te gaan zonnen. Allebei hadden we een mooi tintje gekregen. We bleven nog lachen en kletsen op het strand tot het avond eten. We gingen naar boven om een lekkere douche te nemen. We zouden een heerlijke avond wandeling maken. Het resort is super groot en we hebben pas 1/10 gezien dus we zouden nog wat leuke ontdekkingen doen.

Na een lekkere douche, begon ik me zelf klaar te maken. Ik deed mijn haar in een hoge strakke staart. Voor make up hield ik het minimaal en deed wat mascara en een lip kleurtje op. En daar gingen we op de wandel. Nieuwe dingetjes ontdekken.

Wordt vervolgd ...

Sooory, voor zo een late vervolgje ik ben zo busy met school en alles dus hier een klein vervolgje voor jullie liefs.

Mama OumaimaWhere stories live. Discover now