⭐️1-Güneşimi kapatıyorsun!

1.5K 93 7
                                    

Yaz

"Bora sırtıma krem sürer misin?"

Bora,elimde tuttuğum 20 faktörlü güneş kremine hüzünle baktı."Resmen korkulu rüyan haline geldi."dedim.Yerinden kalkıp uzattığım kremi aldı ve arkama geçti.Elleri sırtımda dairesel hareketler yaparken bende kızlara doğru sırıttım.

Bora krem sürme işlemini bitirdiğinde dudaklarını omzuma değdirdi.Yanaklarımın kızardığını hissetmiştim.Yüzümüde krem sürdükten sonra -Bora bu sırada kendi şezlonguna geçmişti-şezlongumu güneşe doğru çektim.

Çiğdem "Okulların açılmasına çok az kaldı kızlar...." dedi ve çok geçmeden ekledi." ...ve Bora."

Bora şapkasını yüzüne koyarak güneşe vücudunu açtı ve "Ben yokmuşum gibi davranın." dedi.

Bu yıl hepimiz üniversiteye başlayacaktık.Bora ve ben aynı üniversiteye gidecektik.Ben müzik bölümüne o da tiyatro bölümüne gidecekti.Selen ve Çiğdem İstanbul'da farklı üniversitelere gidecekti ve Sinem de yurt dışında tıp okuyacaktı.

Kızlarla birbirimizden ayrılacak olmanın verdiği hüzünle beraber olacağımız son yazımızı değerlendiriyorduk çünkü bir daha ne zaman bir araya geleceğimiz kesin değildi ve beni en çok üzen kısmı da buydu.

Bende onları bizim yazlığa çağırmıştım ve annemi de teyzemlere yollamıştım.

Saçlarımın arasından bir ter damlası boynuma doğru akınca ürperdim.Hava çok sıcaktı.Birden yüzüme bir gölge gelince gözlerimi açtım ve Bora'nın sırıtan yüzüyle karşılaştım.

"Hey!Güneşimi kapatıyorsun!"dediğimde beni kolumdan yakaladı ve denize sürüklemeye başladı.Denize bakınca kızların da orada olduğunu gördüm.Ben güneşlenirken uyumuş muydum?

Bora beni sürüklemeyi bıraktı ve kucağına aldı."Bora indir beni!"diye bağırınca kumsaldakiler bize baktı.Utançtan yüzüm kızardı ama pes etmedim.Debelenmeye başladım.Suyun hizası Bora'nın göbeğine gelince debelenmeyi bıraktım.

"Hazır mısın?"diye sordu.

Gözlerimi kırpıştırdım."Neye?"

Nasıl yaptı bilmiyorum ama beni sırtına aldı ve "Kollarını boynuma dola!"dedi.Dediğini yaptım ve o da denizin içine daldı.Onunla beraber denize daldığımda başta su soğuk geldi.Yüzeye çıktığımızda Bora bana bakıyordu.

"İlk kez bu şekilde daldım."dedim.

"Bende."

Bu sırada kızlar romantik anımızı bozup bizi çağırdıklarında"Yarışa var mısın?"diye sordum.

"Memnuniyetle!"

Aynı anda daldığımızda yüzebildiğim kadar hızlı yüzdüm.

*

"Bu akşam yıldız yağmuru var." dedim.Herkes önündeki makarnaya yumulmuştu.Denizde tam iki saat boyunca yüzmüştük ve şimdide karnımız acıkmıştı.Bora kimseyi mutfağa sokmadan kendisi makarna yapmıştı.

Sinem "Bence gidelim,hem evde durup ne yapacağız ki?"dedi.Sonra gelen 'bip' sesiyle dikkatini telefonuna verdi.Yüzü bir anda aydınlanınca mesajın yeni sevgilisi olan Ömer'den geldiğini anladım.

Bora "O zaman ben bir markete gidip alışveriş yaparım.Sahilde atıştıracağımız bir şeyler alırım."dedi."Bende seninle gelirim."dedim hemen.

Sinem aniden "Kızlar!Ay pardon ve Bora!Ömer buraya geliyor!" dediğinde yerimde zıpladım.

Yarım saat sonra Bora'nın arabasına binmiş en yakındaki Migros'a giderken annem telefonla arayıp halimizi hatrımızı-kısaca sorguladı-sordu.

"Saat dokuz."dedim ve pencereden dışarıya baktım.

"Bu bizim ilk defa beraber yıldız yağmuru izleyişimiz olacak."dedi Bora.Hafifçe tebessüm edip "Sen herhalde ilklerimiz üzerine yoğunlaştın."diye dalga geçtim.

Alaylı sesimi görmezden gelerek yola konsantre oldu.

Geldiğimizde arabayı otoparka park edip içeriye girdik.İçeri girerken klimanın soğuk havası yüzüme çarptı.Dışarısının bu kadar sıcak olduğunu fark etmemiştim.

Küçük bir sepet alıp içini cips ve biralarla doldurduk.Aldıklarımızı ödeyip arabaya tekrar bindiğimizde Bora beni kendine çekip dudağıma madum bir öpücük kondurdu.Geri çekildiğimde "Neydi şimdi bu?"diye sordum.

"İçimden geldi."

*
Siteye döndüğümüzde evin önünde gri bir spor araba vardı.Ömer'in geldiğini anlamam uzun sürmemişti.Aldıklarımızı içeriye taşıdık.Herkes içeride oturmuş telefonlarına bakmakla meşguldü.

"Hey millet!Hadi gitmiyor muyuz?"diye sordum.Daha sonra Ömer'e dönüp "Hoşgeldin Ömer."dedim.

Herkes ayaklandı.Kapıdan çıkmadan önce herkese birasını verdim ve Bora'ya da ek olarak cips poşetini verdim.Sahile yürüyüp çakıl taşlarının üzerine uzandık.Saate bakınca on buçuk olduğunu gördüm.

Grubun içinde küçük gruplaşmalar olmuştu.Sinem ve Ömer oturmuş biralarını içerken konuşuyorlardı.Çiğdem ve Selen ise şezlongların arkalarını dik pozisyona getirmiş denize bakıyorlardı.Arada ise Ömer ve Sinem'in sohbetine katılıyorlardı.

Bense Bora ile cipslere dalmıştım.Boş cips poşetine bakıp içimi çektim ve onu torbaya koydum.Yere uzanıp gökyüzüne bakmaya başladığımda Bora'da aynısını yaptı.Yerde boş duran elimi ellerinin arasına aldı.Başımı ona döndürdüğümde bana gülümsedi.

"İlk kayan yıldız bizim olsun mu?" diye sorduğunda "Bora klişesin."diyerek başımı tekrar gökyüzüne çevirdim.

Tam o sırada bir yıldız kaydı ve heyecanla ona baktım.Beni izliyordu.

"Gördün mü?"

"Neyi?"

Bütün heyecanım sönmüştü."Yıldızı."

"Evet."

"Yalan söyleme,beni izliyordun."

"Evet,seni izliyordum.İlk ve tek yıldızımı."

O an bütün heyecanım yerine gelmişti.Ona yaklaşıp dudaklarımı onunkilere kapattım.Ayrıldığımızda "Bu neydi şimdi?"diye sordu.

"İçimden geldi."

İlk ve Son ⭐️(Siyah Ruj'un devam hikayesi)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin