1. Chrabromil!

3K 124 11
                                    

Ahojte!
Nový príbeh,tentoraz z doby Záškodníkov. Dúfam,že sa Vám bude páčiť a svoje názory vyjadríte do komentáru,alebo dáte vote;)

Príjemné čítanie!

„Chrabromil!"vykríkol starý zaprášený triediaci klobúk. Od chrabromilského stola sa ozval potlesk ako doteraz nie.

Vždy keď nejakého prváka zaradil taktiež do chrabromilu, stôl prváčika odmenil potleskom, no teraz to nebola mala prváčka, čo mierila k chrabromilskému stolu.

Bolo to skoro dospelé dievča, čo nastupuje rovno do 7.ročníka. Maia Clarksnová bola pomenovaná po hviezde na oblohe. Mala hnede dlhé vlasy a peknú pomerne vysokú postavu. Mierila bez akéhokoľvek výrazu v tvári, sprevádzania ešte stále búšiacim aplauzom k stolu svojej fakulty.

Miesta pre nových členov fakulty už boli všetky obsadené, tak mierila smerom k dverám a hľadala voľné miesto medzi ostatnými chrabromilčanmi.

„Môžem?"slušne sa opýtala a prstom ukázala na miesto vedľa dievčaťa s ryšavými vlasmi. Hneď sa otočilo usmialo a odpovedalo kladnou odpoveďou.

„Takže to ty si tá nová...Teší ma. Som Lily Evansová,"na tvári malo široký a úprimný úsmev. Rozhodla sa opätovať úsmev aj podanie ruky.

„Maia. Maia Clarksnová,"potriasli si s rukou.

„Och Maia, toto je Emma a tamto vzadu,"ukázala prstom na blonďavé dievča v strede stola, „Eshley."nestíhala spracovávať všetky nove mená naraz a v tom sa k nej dostavila ďalšie ruka. Tento raz chlapčenská.

„James Potter. Evansovej priateľ."

„Nie si môj priateľ! Neznášam ťa!"osopila sa naň Lil. Z tváre jej zmizol nádherný úsmev a nahradil ho hnev. Údajný James sa vzdialil a išiel si sadnúť radšej naspäť na svoje miesto.

„Remus Lupin,"podal jej ruku ďalší chlapec. Tvár mal posiatu drobnými, ale čerstvými jazvičkami a na tvári mal unavený úsmev. Vyzeral veľmi milo.

„Maia,"jemne opätovala úsmev.

„Hmhm!"ozval sa niečí hlas, spoza Remusovho pleca. Iba pokrútil hlavou a odišiel sa Jamesom.

„Sirius Black, šarmantný,"áno o Blackovi už Maia počula. Vo vlaku. Sedela s tromi dievčatami a z nich dve o ňom stále básnili. Maia celou cestou počúvala o tom, aký je Sirius Black úžasný, krásny príťažlivý, ale najobľúbenejšia veta bola-a ten jeho úsmev!

Naťahoval svoje pery k Maiinej ruke. Rýchlo si ju vytrhla z jeho jemného zovretia a zasyčala naň ho.

„Pomaly Black! Nevieš s kým sa zahrávaš,"prekvapene vypleštil oči a vrátil sa celý v šoku k ostatným priateľom.

„Maia! Páni..."nemala slov Emma. Lily ju pohladkala po chrbte a tiež jej pohľadom vyjadrila svoj čistý úžas.

***

„Slečna Clarksnová!"Maia sa otočila a zbadala za sebou bežiacu profesorku, ktorá čítala jej meno pri zaraďovaní do fakúlt.

„Na internát vás odvedú tuto slečna Evansová a slečna Lorynová. Budete bývať so slečnou Malissouvou Rooksonovou a Laisovou. Vaše veci vás už čakajú v izbe,"a dala sa do kroku smerom k východu z Veľkej siene.

Maia sa otočila na svoje dve kamarátky. Tie jej venovali tie isté sklamané pohľady ako ona im.

„Je nám to ľúto..."ospravedlňovala sa znovu Lily keď tri mladé čarodejky prechádzali obrazom Tučnej panej.

„Ale veď vy za to nemôžete...nebude to také strašne..."Lily a Emm sa na seba váhavo pozreli a Mai na sebe zacítila pohľady ostatných chrabromilčanov.

„Hej, to je tá nová,"započula Maia šepot nejakej baby. Za pár sekúnd bola klubovňa znovu v plnom prúde rozhovorov.

„Tak poď,zavedieme ťa..."povedala nakoniec Emm.

***
Hneď ako sa Maia rozlúčila s Lily a Emm odišla do svojej izby. O Rokforte čítala v kníhach, no vidieť všetko na vlastné oči ju lákalo viac. V izbe nebol nikto. Asi ešte večerajú- pomyslela si Maia.

Sadla si na postel pri okne, kde ju už čakali všetky kufre. Mala tam aj habit a na ňom vyšitý hrdý znak chrabromilu. Jemne po ňom končekmi prstov prešla.

„...tento rok je ešte krajší!"započula spoza dverí. Dvere sa otvorili a v nich stáli 3 dievčatá. Chvíľku im trvalo kým si Maiu všimli.

***

Hodinu, možno aj dve už Maia ležala v posteli prikrytá ľahučkými, ale teplými perinami a hlave jej hučalo všetko, čo sa dnes stalo.

Obula si papuče pri posteli a vysadla na parapetu okna. Na ľavo mala postel jednej s jej spolubývajúcej a na pravo nádhernú noc. Tráva na pozemkoch bola zaliata tmou. Mesiac sa odrážal od vodnej hladiny Čierneho jazera.
Hovorieva sa, že v ňom žijú vodný ľudia. Merlin vie či je to pravda- prešlo mysľou Maii.

„Nemôžeš zaspať?"ozval sa hlas po Maiinej pravici. Patrilo dievčaťa ku nej najbližšiemu.

„Nie, nemôžem,"posadila sa. Hoci bola tma Maia ju videla celkom dobre. Dlhé rovné vlasy, stredná postava a pekný tvar tváre.

„Som Kim. Kim Laisová,"Kim mala veľmi príjemný hlas. Maia sa pousmiala, no bolo to tak nebadateľne.

„Maia Clarksnová,"chvíľu na seba iba v tichosti pozerali.

„Sirius! Milujem ťa..."výkriklo zo sna iné dievča. Maia sa trochu strhla.

Keď dievčatá večer vošli do izby, Maia si uvedomila, že celý školský rok bude bývať s dievčatami, s ktorými sedela aj vo vlaku.

„Čo na ňom všetci vidia?"nechápavo  sa otočila opäť na Kim.

„Skôr čo na ňom nevidia...Čistokrvné čarodejníčky vedia, že je pekný, že ma čistú krv, pretože pochádza zo slávneho rodu Blackovcov. Polovičným dievčatám sa páči, veď vidíš,"odvrátila zrak od Maii a uprela ich na ostatné spiace dievčatá, „no a my, muklorodené na ňom vidíme toto všetko dokopy. Veď ktorá by to aj nechcela? Mať toto všetko, pomocou jediného človeka? No on ťa iba využije. Tvári sa, že mu na tebe záleží, ale nie je to tak. Je to Black nemôžeš nič čakať...Všetci jeho priatelia ho obhajujú a jedna z ich obhajovacích viet je Veď je v Chrabromile! "Maia si prehrávala to, čo teraz všetko Kim povedala. Domyslela si, že s ním chodila, že jej na ňom záležalo, pretože tu pasáž hovorila naozaj smutne a znechutene, no to posledné nepochopila.

Veď je v Chrabromile? Čo tým myslíš?"

„Je z rodu Blackovcov. Je to vážená stará čarodejnícka rodina. Všetci čarodejníci z nej chodili do Slizolinu. Jedine tuto pán dokonalý,"urobila vo vzduchu úvodzovky, „je v Chrabromile. Má tu aj brata. Volá sa Regulus. Je o rok mladší, no tiež je v Slizoline a aj jeho sesternica. Bellatrix Blacková. Keď si v jej blízkosti máš aj strach. Niektorí z takýchto rodov sa stávajú smrťožrútmi,"poslednú vetu takmer zašepkala. Akoby rozmýšľala, či ju má Maii povedať. Po tomto rozhovore mala Maia ešte viac čo robiť aby zaspala.

Takže prvá kapitola je hotová:)Bola trochu nudnejšia, ale také prvé kapitoly zvyknú byť:DNo aj tak dúfam, že sa vám páčila,vyjadríte sa v komentári čo hovoríte na dané postavy, alebo tak...potešia ma aj vote:)

Tak nabudúce!:)

Hrmiona❤

It will be fine[HP Fanfiction]Where stories live. Discover now