Αναγκαστική Επιλογή

254 30 22
                                    


"Τι κάνουμε τελικά Αλμπι;" ρώτησε ο Νιούτ Όταν του εξήγησε πώς έχει η κατάσταση με την Άρυα να γνέφει καταφατικά σαν να είχε νευρικό τικ.

Ο αρχηγός τον Γκλειντερ κοιτούσε σκεφτικός στο κενό προσπαθώντας να βρει μια λύση. Κάτι δεν πήγαινε καλά, μέχρι κι ένας χαζός θα το καταλάβαινε. Το θέμα ήταν τι θα έκαναν. Οι Θεριστες θα έφταναν σίγουρα και θα είχαν μεγάλη όρεξη για μερικούς νοστιμους Γκλειντερ.
 
Ο Τόμας είχε στηριχτεί στον τοίχο και τον κοιτούσε περιμένοντας όπως και οι υπόλοιποι για μια απάντηση. Το αγόρι είχε ακολουθήσει τον Νιούτ και την Άρυα με το που τους είδε να τρέχουν ανήσυχοι στο Αναρρωτηριο.

Η Τερέζα Κι ο Μίνο ήταν κι εκείνοι εκεί.

Τελικά ο Αλμπι κοίταξε τον Τομας νόημα σαν να τον ρωτούσε κάτι στα βουβά. Ο Τόμας του έγνεψε αποφασιστικά.

Η Άρυα δεν έλεγε τίποτα και απλά κοιτούσε τα δύο αγόρια με περιέργεια. Άραγε τι να είχαν συνεννοηθεί; Τι σήμαινε αυτή η έντονη ανταλλαγή βλεμμάτων και νοημάτων; Ίσως κάποιο μυστικό που είχαν συζητήσει πρωτύτερα οι δύο τους και μόνο αυτοί το καταλάβαιναν.

"Μαζέψτε όλους τους Γκλειντερ." Είπε ο Αλμπι λες και έκανε κάτι χωρίς τη θέληση του. "Πρέπει να μαζέψουμε τα μπουκαλάκια μας και να την κάνουμε από δω το συντομότερο δυνατόν ".

Η Άρυα καταλάβαινε γιατί ο Αλμπι έδειχνε τόση δυσφορία με αυτήν την απόφαση. Το είχε κάνει ξεκάθαρο πως μετά τις φρικτές εικόνες που είχε δει στην αλλαγή προτιμούσε να μείνει στο Γκλειντ και να μην πατήσει ποτέ στον φρικτό όπως έλεγε έξω κόσμο. Τώρα όμως δεν είχε άλλη επιλογή. Ήταν "φύγε ή πέθανε ".

"Είσαι τρελός, βλιτο;" ακούστηκε μια φωνή στην πόρτα, αποσπαζοντας την Άρυα από τις σκέψεις της, κάνοντας όσους ήταν στο δωμάτιο να γυρίσουν προς το μέρος του.

Η Άρυα ήξερε ήδη ποιος ήταν πριν καν στρέψει το κεφάλι της προς το μέρος του και ένιωσε σχεδόν αμέσως ένα κύμα αντιπάθειας να την πλημμυρίζει.

"Επειδή δεν κλείνουν οι σπλατσοπορτες τα κουβαδακια μας και σ' άλλη παραλία; Αυτό λες;" ρώτησε ο Γκάλι θυμωμένα.

Το αγόρι με την ξινισμενη μούρη ήταν προφανώς Άλλος ένας Γκλειντερ που δεν είχε καμία όρεξη να φύγει. Κι αυτός είχε περάσει την Αλλαγή, απ' ό,τι είχε ακούσει η Άρυα.

"Ναι αυτό λέει. Αν διαφωνείς μπορείς πολύ απλά να το συζητήσεις με τα φιλαράκια σου τους Θεριστες Όταν πάτε μαζί για φαγητό. Σίγουρα θα συμφωνήσουν μαζί σου πριν σε φάνε." Του είπε ο Νιούτ.

Υποκείμενο Β5: Το ΛάθοςWhere stories live. Discover now