Bana bir şeyler oluyor?

1.1K 40 4
                                    

Bugünlerde herkes 'Bana bir şeyler oluyor' diyor başta ben olmak üzere. Kimimiz yataktan kalkamıyoruz, derslere girmek istemiyoruz; kimimizse enerji patlaması yaşıyoruz, içimiz içimize sığmıyor.

Baharın gelmesiyle herkeste değişimler söz konusu. Örneğin ben sürekli farklı şeyler yapmak istiyorum, dışarı çıkmak istiyorum, gezmek dolaşmak istiyorum, şarkı söylüyorum sürekli. Sanki biraz fazla mutluyum.

Ama bunların hepsi normal, panik yapmaya gerek yok, bunun sadece bir hava değişimi olduğunu kabullenmemiz gerek. Bahar depresyonu diye adlandırılan bu durumu kendi kendimize yenebiliriz.

Pozitif düşünmek, karamsarlığa kapılmamak ve gülmek herkese iyi gelecektir. Gülmek kasları gevşetir ve rahatlatır. Mutlu olduğumuz şeyleri yapar ve bizi mutsuz eden şeylerden uzak durursak kendimizi daha iyi hissederiz. Yanlarındayken keyif almadığımız mutsuz insanlardan uzak duralım derim. Mutsuz ve tembel insanların yanında kim depresyona girmez ki? Biraz rahatlamak istiyorsak yoga ve meditasyon gibi bizi stresten uzak tutacak aktivitelere başlayabiliriz. Düzenli spor yapmayı ve dengeli beslenmeyi de başarabilirsek bahar depresyonundan kurtulabiliriz.

Görüldüğü gibi her şey bizim elimizde. Olumlu düşünelim

PSİKOLOJİ BİLİMİWhere stories live. Discover now