MR.HACİVAT-MRS.KARAGÖZ

1.5K 67 9
                                    

İYİ OKUMALARR <3


"Ne!?"dedim, Urasın yüzüne doğru bağırarak.Sinirlenmiştim.Benim haberim olmadan bir iş yapmıştı.Bana sormadan.

"Kızım git ses tellerini aldır bu ne biçim bir cırlama,alt tarafı oyuna göre Hacivat-Karagöz kostümü aldım ve hocaya mesaj çekip bu gösteriyi tüm okulun önünde yapmayı teklif ettim.Hocada bana katılarak tabi'kide kabul etti.Büyütme bu kadar."

"Ya bana sormadan böyle bir işe kalkışamazsın. Ben tüm okulun önünde ne o kostümü giyerim nede o gösteriyi yaparım."dedim oturduğumuz koltuğa ellerim bağlı bir şekilde yaslanırken,dudak bükmeyi'de ihmal etmemiştim.

İlk başlarda heyecanlıydım. Uras güzel bir diyalog seçmişti ve bir sorun çıkarmadan hepsini ezberlemişti,bende aynı şekilde yapmıştım.Adnan amca işten eve dönünce salona geçer geçmez bizi ders yaparken görmüştü ve ağzını bir karış açmıştı.Tabi sonra iki elini avuç içleri yukarı bakacak şekilde kaldırıp 'Bugünler'demi gelecekti,çok şükür rabbim' diyerek odasına çıkmıştı.Hacer teyze bize aferin dileklerini iletip yaptığı kekten iki dilim kesmişti.Şevval odasından çıkıp bize bakmak için aşağı inince ve bizi provaya çalışır halde görünce 'İyi bari birbirlerini öldürmemişler'deyip tekrar odasına geri dönmüştü.Yani şuan ev halkı odalarına doluşmuşlardı.Bizde Urasla kavgaya tutuşmuştuk.Yine sinirlerim gerilince Urasın kolunu çimdikledim.Kolunu tutup bana kaşları çatık bakmaya başladı.

"Ne yapıyorsun lan,koparsaydın!"

"Canımı sıkıyorsun Uras!"dedim bende kaşlarımı çatarak.Daha sonra aklıma gelen fikirle gülümsedim.Uras bana hipopotam gibi bakınca açıklama gereği duydum.

"Madem benden gizli iş çeviriyorsun o zaman ben yokum.Kendine başka bir Karagöz bul.Ben tüm okula kendimi rezil edemem."Dedikten sonra Uras kısa bir kahkaha patlattı.Bu sefer ben ona hipopotam gibi bakmaya başladım.

"Bende ne zaman diyeceksin diye bekliyordum."dedi.Ona anlamaz bakışlarımı atarken lafına devam etti.

"Hocayla bunu da konuştum.Eğer bu işten herhangi birimiz cayarsa o kişiye dilekçe yazılacak ve ders notu olarak sıfır girilecek ve şunu da hatırlatayım,bu dersten kalırsak sınıfta kalma ihtimalimiz %50.Unutma okulda en önemli derslerin başında edebiyat geliyor."

İşte şimdi tam anlamıyla bitmiştim.Her şeyi planlamıştı.Niye böyle bir şey yapmıştı.İstese onun rol arkadaşı olacak bir sürü kız vardı.Neden ben?

"Çünkü sen daha eğlencelisin,koca kafa."

Ben az önce sesli mi düşünmüştüm.Sol elimin avuç içiyle enseme vurdum.Ne kadar gerizekalıydım. Bir tek eline laf vermediğim kalmıştı oda oldu beni bravo!

Ayrıca eğlenceli nedir ya orospu muyum bende birini eğlendirecektim.Birden ayağa fırlayıp koltuktaki yastığı Urasın yüzüne doğru bastırıp onu boğmaya başladım.Güzel iltifatlarımıda eksik etmiyordum.

"Salak"

"Aptal"

"Angut"

"Sen kimsin bok çuvalı"

Son söylediğim cümleyle birde kahkaha atmıştı.Yüzünde yastık olduğu için sesi boğuk çıkıyordu.Boğmak işe yaramayınca saçlarını çektim.Ellerimde birkaç tane tel kaldığına adım gibi emindim.Bir türlü sinirimi çıkaramıyordum.Son söylediği cümle sinirimi bozmuştu.

Hayır,sen bu işi fazla uzattın.Sana eğlencelisin dedi, bu orospu dediği anlamına gelmez.Seni hareketli , komik , güler yüzlü de bulmuş olabilir ki bu onun eğlence anlayışıdır o yüzden öyle demiş olabilir.Hem sen niye bu kadar kızdın ki? Uras senin için önemli biri sayılmazdı en son, ne değişti?

YENİ OKULUM (ARA VERİLDİ)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin