Tanıtım

1.3K 65 9
                                    

"Neden burdasın?" diye soru yöneltildiğinde elinde tuttuğu küçük kızı ona uzatır. "Anka Kuşu'nun tüyleri ve gözyaşları..." duraksayıp devam eder. "Yaraları iyileştirirmiş."

Adam anlamaz gözlerle ona bakarken esmer olan çocuk konuşmaya devam eder. Küçük kız ise korkuyla içinden bir şeyler sayıklar.

Adam küçük kızın üzerindeki tişörtü çıkarır ve karşısındaki bıyıkları dudaklarını örten adama omzunu döndürür. Omzundan beline kadar inen kuş dövmesi adamın dikkatini çekerken, küçük kız adamın ellerinin altında soğuktan donan bedenini hissetmeye çalışır.

"Göz kamaştırıcı bir parlaklığa sahiptir bu kuş. İnsan gibi konuşur ve düşünür. Bilgisi ve hünerleri çok fazladır.O bir anka kuşu."

Adam devam ettirirken aynı zamanda küçük kızda onları dinlemeye devam etmektedir.

"Ne dersin oğlumu iyileştirir mi?"

Adam elleriyle bıyıklarını düzeltir.

"Kanatlarını açması yeterli."

Küçük Kız sonunda ağzını açacak cesareti bulmuştur.

"Bırakın beni! Size beni anneme geri verin dedim.!"

Kısa kollarını sağa sola savurup tehtidler savurmaya başlar.Küçük kız esmer adamın elinden kurtulmaya çalışsada nafile. Kürklü ve parlak giysilere bürünmüş siyah bıyıklı adam eliyle küçük kızı gösterir.

"Adı ne bunun?"

Adam gözlerini küçük kızdan ayırıp nihayet esmer adama bakabilmiştir.

"Gazel. Adı Gazel."

Adam iç geçirir ve eliyle küçük kızın üstünü giydirmesini işaret eder. Kız kollarının bırakılmasından yararlanarak kaçmaya başlar ki kapıda sarışın bir oğlan çocuğu belirir.

"Nereye kaçtığını sanıyorsunuz küçük hanım?"

Oğlanın ukala tavırları küçük kızı sinir eder. Neredeyse aynı boyda olduklarının farkındadır. Oğlan ise babası gibi olmaya çalışmaktadır.

"Gitmeme izin ver çocuk." diye fısıldar. Ama oğlan gitmesine izin vermeyecektir. Zaten istesede burdan çıkamayacağı bariz ortadadır. Muhafızlar ve onun boyundan aşkın saray kapıları.

Kafasını iki yana sallar. Küçük kız çocuğu sinirlenir.

"Eğer izin vermezsen..." diye tehtid edeceği sırada esmer adam kollarından tutar ve onu kucağına alıp oradan uzaklaştırır.

Kulağına eğilir.

"Evine hoş geldin Anka."

Merhaba! Size dediğim gibi yeni bir kurguya başlamak istiyorum. Bu arada Kayıp Mavide devam edecek tabiiki. Yorumlarınızı bekliyorum. Konuyuda anlayacağınız üzere Anka Kuşu efsanelere göre yaraları iyileştiren bir kuş olarak biliniyor. Bundan ele alarak küçük yaşta kaçırılan bir kız ve yaraları olan bir erkek işleyeceğim. Bu kadar ipucu umarım yeter. Tanıtım videosuda yakında gelecek.

Anka KuşuHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin