Hoofdstuk 35

3.3K 134 12
                                    

De volgende morgen, wil ik naar mijn eerste les lopen, maar word ik tegengehouden door Reece.

'Sam, ik wil het je vertellen, nu. Kun je de les niet skippen?' vraagt hij.

Ik denk na en knik dan. Samen lopen we naar buiten, naar het park. We gaan op een bankje zitten. Ik kijk een beetje rond. We zitten voor een vijver, die erg mooi is. Het is lekker rustig hier, wat wel logisch is, want iedereen is op zijn werk of op school.

'Ik wil je vertellen over Nova..' zegt hij zacht. Ik leg mijn hand op zijn hand en kijk hem geruststellend aan.

'Nova was mijn zusje, mijn kleine zusje. Ze was drie jaar jonger. Toen ze twaalf was, kreeg ze kanker. Ze werd beter, maar moest nog af en toe op controle. Een jaar later kwam de kanker terug, ze kwamen er te laat achter, waardoor ze niks meer voor haar konden doen...' Reece zijn stemt trilt.

p.o.v Reece

'Ze had nog maar 3 weken te leven. Ze is voor mijn ogen gestorven. Ik heb mijn eigen zusje zien sterven, mijn fucking eigen zusje. In mijn armen is ze gestorven. ' zeg ik snikkend.

Flashback

'Rustig maar Nova, het komt allemaal goed.' zeg ik sussend.

Nova snikt zacht. Ik kijk haar aan, ze is mager en wit. Ik trek haar in een knuffel. Mijn t-shirt wordt nat van de tranen, maar het boeit me niet. Ik hou van mijn zusje. Ik wil nog met haar samen zijn, zo lang het nog kan. Ik huil geluidloos.

'Ik hou van je grote broer' zegt ze zacht.

'Ik ook van je zusje' zeg ik snikkend. Dan voel ik geen beweging meer in haar lichaam. Ik voel aan haar, ze is koud. Ik trek me terug en kijk haar geschrokken aan. Ze is helemaal wit.

'Nova?'

geen reactie.

'Nova!'

nog steeds stil.

'Nova?!' huil ik.

'Nova...'

Einde Flashback

Ik huil en Samar trekt me in een knuffel. We zitten een tijdje zo, en zeggen niks. De stilte is fijn. Mijn schouders schokken. Samar trekt zich terug uit de knuffel en drukt haar zachte lippen op de mijne. Ik glimlach en kus haar terug. Ik vraag om toestemming, die ik meteen krijg.

'Jezus Reece, heftig. Ik vind het knap dat je het hebt verteld.' zegt ze medelevend.

Ik schenk haar een waterige glimlach. Ze is zo lief.

'Sam, ik hou van je' zeg ik liefdevol.

'Ik ook van jou'

'Zullen we school overslaan en Netflix kijken bij mij thuis?' vraag Samar.

Ik knik en hand in hand lopen we naar mijn auto op de schoolparkeerplaats. We stappen in en rijden naar Samar haar huis. Samar pakt wat te drinken en te eten terwijl ik Netflix opstart. We kijken film na film, zoveel dat ik niet meer weet hoeveel.

*

Ik kijk naar Samar, die op mijn schoot in slaap is gevallen. Ze ligt er lief en schattig bij. Ik glimlach als ik naar haar kijk. Wat hou ik toch fucking veel van dit mooie, lieve, leuke meisje.

Weer een nieuw hoofdstuk. Eindelijk weten jullie wie Nova. Hopelijk vonden jullie het leuk.

xx

Lieke

In love with the badboy Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu