4➰My Guilty Pleasure

4.1K 306 78
                                    

Önümdeki kitaba kalemle birkez daha vurduktan sonra geriye yaslandım.Ellerimi masanın üstüne koyup ritmik bir şekilde tahta masaya vurmaya başladım.

O günden beri kendime gelememiştim ve herkes bunun farkındaydı.Okulda bir ruhtan farkım yoktu ve şanslıydım ki turnuva bittikten koşa süre sonra tatile girmiştik.Harry ile birinciliği paylaşmamıza rağmen rağmen bunun heyecanını bile yaşayamamıştım çünkü çok yorgun ve halsizdim.

Ron,Harry ve Ginny bana yardım etmeye çalışmıştı ama onları kendimden uzaklaştırmıştım ve şimdide Kovuktaydık.Herkes birlikteyken ben onlardan ayrı bahçeye çıkmıştım ve bir masada oturuyordum.

Ayağa kalktım ve üstümü silkeledim.Ben böyle biri değildim.Daha güçlüydüm ve bunu herkese göstermem gerekiyordu.Masadaki kitabı elime alıp içeri girerken gözüme takılan saat yemeğe 40 dakika kaldığını bildiriyordu.Odama çıktım ve kitabı masama bırakıp aynaya baktım.

Altımda bir eşofman altı, üstümde ise düz beyaz bir T-shirt vardı.Buraya geleli 2 hafta olmuştu ve ben geldiğimiz günden beri böyleydim,Derin bir nefes aldım ve odadaki banyoya girdim.Normalde her odada banyo bulunmazdı ama Molly Weasley bana ozel olarak bu odayı vermişti.Ayriyeten Ginny ve kendisininde odası banyoluydu.

15 dakikalık bir duşun ardından saçımı kurularken ne giyeceğimi bulmak için dolabı incelemeye başlamıştım.Sonunda koyu yeşil bel kısmımı saran alta doğru bollaşan ve dizimin bir karış üstünde biten bir elbisede karar kıldım..Saçım kuruduktan sonra bir asa hareketiyle saçımı düzleştirdim ve altıma babetlerimi giydim. Telefonumu cebime koyarken son kez aynaya baktım ve aşağı inmek için yola koyuldum.

Onlara Hermione Granger'ın en ufak bir olayda çökecek birisi olmadığını kanıtlamak istiyordum.Eğer Voldemort'u ilk görüşümde bu tepkileri vereceksem kim bana savaş anında güvenirdi ki?

Sonunda Ginny, Ron ve Harry'nin olduğu odaya girdiğimde koltukta oturup televizyon izlediklerini gördüm.Harry ve Ginny ikili koltukların birinde oturuyorken, Ron da diğer ikili koltukta oturuyordu.Suratıma bir gülümseme yerleştirirken gidip Ron'un yanına oturdum.Bana şaskınca baktıklarında omuz silktim.

"Kaç gündür ilk kez aşağı iniyorum.Herhalde böyle oturmayı düşünmüyorsunuz." Sırıtıp ayağa kalktığımda aynı zamanda Ron'u da ayağa kaldırmıştım.

"Ginny, sen benimle geliyorsun ve üstüne güzel bir şeyler giyiyorsun.Sizde ne yapıyorsanız yapın.Yarım saat içinde hazır olun."

Ron ve Harry omuz silkip bizimle çıkmaya başladıklarında elimi önlerine koyarak onları durdurdum.

"Ron, annene yemeğı dışarıda yiyeceğimizi söyler misin ?" Itiraz edicek gibi olduğunda Harry karnına dirseğini geçirdi ve arkasını döndürdü.

"Tabiki söyler.Değil mi Ron ?" Ron 'hı hı' diye garip bir ses çıkardı ve mutfağa dogru yürüdü.Harry ile birlikte yukarı çıkmaya başladık. Harry kendi odasına bende Ginny'nin odasına çıktığımızda Ron'un aşağıdan gelen sesi hepimizi güldürdü.

"Gönderiyorsunuz, bari bekleyin ya!"

●●●●

3 Ay Sonra

"Ron eğer sesini kesmezsen sana Crusio göndermekten çekinmem." Dediğimde Ron gözlerini büyüttü ve ağzıma fermuar işareti yaptı.

"Aman,sustum be."Dedi ve trenden dışarı bakmaya başladı.Sonunda Hogwarts'a gidiyorduk ama trende Ron'un esprilerine maruz kalmıştık.

"Ron?"diye mırıldandığımda cevap vermedi.Bana küsmüş olabileceği aklıma gelince camın kenarında oturan Ron'un dibine girdim ve başımı omzuna rasladım.

"Ron?Hadi ama konuşmayacak mısın?" Tekrar cevap gelmediğinde kendimi geri çektim ve bizi izleyen Harry'e göz kırpıp Ron'u gösterdim.

"Tamam o zaman.Artık iksir ödevlerinde yardım edecek başka birini bulursun."

Ron aniden dönünce bu sefer ben başımı çevirdim.

"Madem o kadar ısrar ettin,bende affedeyim bari."

Cevap vermediğimde bu sefer o aynı şeyi yaptı ve omzuma başını koydu.

"Hermione,tamam özür dilerim."

"Madem o kadar israr ettin,bende affedeyim bari."

Harry sonunda kahkasınına engel olamadığında onun neşesi benimde neşemi yerine getirmişti.Ron'un dizlerine kafamı koyduğumda o ellerini saçıma getirmiş oynamaya başlamıştı.

"5.senemize girdik ha ?" Dedi Harry camdan bakarken.

"Bu sene belkide huzurlu son senemiz olacak.Biliyorsunuz.Kim-olduğunu-bilirsin-sen ile savaş başlamadan önce." Ron'un elinin sonlara doğru titrediğibi anlaşansa bozuntuya vermedim.

"Bu kadar karamsar olmayın.Belkide çok yaşlı olduğu için kendi kendine ölür."

Ron kahkaha attı ve alayla konuştu.

"Karanlık Lord kalp krizi geçirerek vefat etti.Cidden,iyi gülerdim."

Böyle bir şey olda çok İronik olduğunu düşünüp kahkasına katıldım.O sırada kapı açıldı ve içeri tüm asilliğiyle Draco Malfoy girdi.

Yerimde doğrulurken yanlış anlamamış olması için içimden söyleniyordum.

"Yanlış vagon." Dedi kaşlarını çatmış bize bakarken.Vagondan çıkmadan önce kafasını iki yana salladı.Yanlış anlama olasılığı beni endiselendirdi ve onunla konuşmak için vagondan kompartmandan dışarı çıktım.

"Hermione,içeri gir." Harry'nin sesine karşılık ofladım ve son kez etrafıma bakındım.Eğer yanına gitseydim Harry ve Ron şüphelenecekti.Okulda konuşmanın daha iyi olduğuna karar verdim ve içeriye doğru seslendim.

"Geliyorum,Harry."

Eski yerime oturduğumda gözlerim bir süre kapıya baktı ve onu tekrar görebilme düşüncesiyle bekledim ama muhtemelen bir yere oturduğunu anlayınca vazgeçerek tekrar konuşmaya dahil oldum.

"O adam için üzülüyorum." dedi Ron kafasını iki yana sallayarak.Ama gerçekten de üzülmesini belliydi. "Ne kadar Karanlık Sanatlara Karşı Savunma Profösörü olmak istese de her sene başka biri geliyor."

Harry güldü ve oturduğu yerde daha rahat bir pozisyon aldı.

"Belkide bizim için en iyisi budur.Profösör Snape'e öyle önemli bir ders için güvendiğimi sanmıyorum."

•••••

Harry,Ron ve Hermione anlarından sıkılanlar olabilir ama onların arasında bir bağ olması önemli.Kitap sadece bir ship kitabı değil.Hermione'nin Harry Ron ve Ginny ile yaşadıkları gerçeği değiştirebilir.

Hayalet okuyucu olmamanız dileğiyle....
03.08.2016

Lost MemoriesHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin