Cum să-ți convingi părinții

104 6 0
                                    

Sunt sigură că au existat multe momente când ai încercat să-ți convingi părinții să-ți ia un Iphone, să te lase la un concert, să te ducă într-o tabără sau să-ți ia un animal de companie ori o carte. Deşi multe fete întâmpină probleme când încearcă să-şi înduplece părinții, eu le vin în ajutor!
1. Ascultă-i şi înțelege-i!
Arată-le că ştii că poate nu au bani să-ți ia ceva sau nu au timp să te ducă undeva. Arată-te tolerantă şi rezultatele nu vor aştepta să apară. Nu vorbi urât cu ei, nu devasta totul în jur şi nu refuza mâncarea sau hainele pe care ți le dau. Până la urmă sunt părinții tăi, ei te-au adus pe lume.
2. Fii fica perfectă timp de o vreme!
Timp de o săptămână (sau două), fii tu cea care face curățenie, adu-le micul dejun la pat şi nu ieşi din cuvântul lor şi laudă-i, dar fără să exagerezi! Spune-i mamei tale că-ți place ce a gătit sau că are o coafură frumoasă şi tatălui tău că are cel mai bună maşină din lume şi că are o cravată frumoasă, chiar dacă poate nu e aşa.
3. Oferă-le alternative!
Ce mai înseamnă şi asta? Adică, dacă tu vrei un Iphone, dar părinții nu au bani, poți alege un telefon mai ieftin, dar la fel de bun, cum ar fii un Samsung Galaxy. Sau poți proceda şi invers! Dacă părinții tăi spun că nu vor să-ți ia un smartphone, propune-le o tabletă sau un laptop. Spune-le de asemenea că telefonul e mai ieftin şi se poate şi vorbi pe el, pe când tableta/laptopul e mai scump şi poți intra mai des pe internet/rețele de socializare. Orice părinte ar alege varianta mai ieftină şi mai folositoare/educativă/sigură, aşa că...
4. Puțin teatru nu strică...
Repet, PUȚIN! Poți să faci nişte ochii mari de cățeluş sau să verşi câteva lacrimi! Dar nu exagera! Această variantă e una suplimentară, după ce le-ai încercat pe cele de mai sus.
5. NU protesta!
Nu țipa, nu fă greve/scandaluri, nu te lipi de un scaun şi ne le spune părinților că te arunci de la etaj/că-ți iei zilele dacă nu-ți cumpără nu ştiu ce sau dacă nu te duc nu ştiu unde ş.a.m.d. Aceste comportamente nepotrivite îi vor supăra pe ai tăi şi vor ÎNRĂUTĂȚI situația, sau chiar s-ar putea să fii pedepsită sau să intri în bucluc.
Sper că v-am ajutat!

Cartea fetelor Opowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz