BÖLÜM-3 KAÇAK

384 142 63
                                    

Multimedyada: Faga nın en güvenilir arkadaşı Zatara var.

Karea krallığı, Pamer köyü

Üç günlük yol boyunca hiç ara vermeden Dalağayla yol almak onu çok yormuştu baharın güzel renkleri önceden ona çok güzel gelirken şimdi hiç bir şey ifade etmiyordu. Hayatı bir kaç gün içinde çok değişmişti. Bir daha adamlarımı daha iyi seçeceğim diye geçirdi içinden. Artık her şey Zatara'nın elindeydi, arkadaşının değişmemiş olamasını diledi.

 uzun Marba ağaçları köyüne yaklaştığının göstergesiydi,  uzun boylu ve geniş yapraklı Marba ağaçları sadece Pamer köyünün etrafındaki bölgede bulunuyordu. Kulağına gelen şelalenin sesi onu biraz gevşetip huzur vermeye yetmişti.

Köyün içine girmeden oduncunun ona hediye ettiği pelerini giydi. Köyün evleri ahşaptan yapılamaydı, evlerin büyüklüğü standart bir köy evi kadardı, ancak bazı  evlerin bahçeleri o kadar büyüktüki sonu görünmüyordu. Köydeki maranğozların iyi iş yaptıkları evlerden belli oluyor diye düşündü. Pamer Köyüne gelmeyeli yıllar olmasına rağmen bu köyde her kez onu tanıyordu sonuçta burada doğmuştu.

Faga önüne gelen kısa boylu, beyaz saçlı ve uzun burunlu adama"merhaba bey efendi ben Zatara adlı birisini arıyorum evi nerede"

Yaşlı adam Faga'yı baştan aşağı süzerek "onu neden arıyorsun"

Faga adamın bakışlarındaki siniri görünce"onun bana borcu vardı onu alacaktım"

Yaşlı adam karşısındaki pelerinli adamdan biraz şüphelendi bir kaç saniye sonra ise kah kaha ile güldü"ondan paranı alamazsın ama istersen şansını dene" dağları gösterdi, Faga adamın deli olduğunu düşünüp yaşlı adamın yanından ayrıldı.

Köyde biraz dinlenip şansını bu seferde demircide denemek istedi ve demirciye girdi. Demirciyi bir kılınç döverken gördü ve aynı soruyu demirciyede sordu. Demirci alnındaki teri bir bez alıp sildi ve karşısındaki adama dikkatlice bakarak"Zatara bir eşkiya bazen köyümüze gelip bizden para çalıp gider" Faga şimdi o yaşlı adamın borcu var deyince neden güldüğünü anlamıştı.

Dağ'da geçen dört saat'den sonra Faga iyice yorulmuştu tam bu sırada boğazına bir bıçağın dayandığını fark etti

"yaşlı adam üstünde ne varsa bana vereceksin"  Faga boğazına bıçak dayayanın bir eşkiya olduğunu anladı ve "seni gidi aptal şey sen benim kim olduğumu biliyormusun"

Adam kendinden emin bir şekilde "istersen Karea'nın Kralı ol burası bizim evimiz ve biz burada istediğimizi yaparız" adamın sözlerinden sıkılan Faga

" ben Zatara'nın yakın arkadaşıyım"dedi eşkiya "kanıtla o zaman. Eger yalan söylüyorsan seni öldürürüm"  Faga'yı bogazındaki bıçakla dağlara doğru götürdü, Faga adamın hiç farkettirmeden yaklaşmasını beğenmişti. Eşkiya kendisini hızlı bir şekilde Zatara'ya götürsün diye bogazındaki bıçağı alıp adama saplamadı. Yol boyunca Faga ormanın daha da büyüdüğünü fark etti renğarenk ağaçların çoğalması onu mutlu etmişti.

Eşkiya Faga'yı devasa büyüklükteki bir  mağaraya götürdü, mağaranın içinde ve dışında tahtadan yapılmış sandalyeler doluydu.

Eşkiya"efendi Zatara bu adam sizin dostunuzmuş"

Zatara arkasını döndüğünde Faga'nın yorgun suratını gördü ve "Faga dostum sen ölmedin mi?"

bu sorunun üstüne Faga üzgün bir şekilde "Zatara en yakın adamlarımın ihanetine uğradım"

Zatara sinirle"o Varğonlara güvenmemeni şöylemiştim sana hadi gelde bir şeyler yiyelim" eski dostunun haline gerçekten çok üzülmüştü ve arkadaşına elinden gelen yardımı yapacaktı.

ÖLÜLER KODEKSİTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang