Fury (Opraveno)

564 58 30
                                    

Už zase jsem musela opustit příjemné okolí mého milovaného bytu. Tentokrát jsem se vydala do budovy S.H.I.E.L.D.u, kde jsem měla v plánu najít všemi oblíbeného piráta. (Pokud nepatříte k fanouškům tohoto piráta, tak si představujte, že se chystám udělat rozhovor s Jackem Sparrowem, který se příliš dlouho opaloval a lekl se tak moc, až mu vypadali vlasy... Jo a že mu Barbossa při jedné pitce zranil očko, děkuji za spolupráci!) Jenže se zde vyskytovali hned tři problémy, za prvé, nevím jak se dostat přes hlídače, pokud se dostanu do budovy, nastává druhý -> nevím kde ho hledat a jestli se mi ho podaří najít (doufám, že ho nenajdu někde na hajzlíkách ), tak je docela slušná možnost, že mi vystřelí mozek z palice. A to si nedělám srandu, Fury se s ničím nesere, takhle odpravil mého předchůdce... Ale mohla bych mu poděkovat, přeci jen, díky němu mám práci! Arigatou, šéfis!!! 

Začala jsem se přehrabovat v kapsách, ve snaze najít něco, co by mi mohlo pomoci, se propašovat dovnitř. Pokud budeme ignorovat gumovou kačenku (obrana proti Clintovi a Brucovi), páčidla a dopis Ježíškovi, tak jsem nenašla nic užitečného, ale přeci jen, jedna věc tady byla. Clintovo průkaz, díky kterému se může dostat do jakékoliv budovy  S.H.I.E.L.D.u, VYPUJČILA (takže nemusíš panikařit, Legi pozn. -W.) jsem si ho společně s menší částkou peněz na nájem. Ták a teď to jen nějak narafičit, abych mojí jedinou propustku využila správně. No... Oblečení co má Clint asi jen tak na ulici nenajdu a stříhat se mi taky nechce, jelikož své vlasy mám ráda! Takže moje maskování tady asi neprojde. Ani maskování za kytku by mi nepomohlo. Hmmm... Co takhle se převléct za pizzaře? Sakra, já jsem génius, jen... Kde mi takhle narychlo vezmou?

Odpověď na mojí otázku se vynořila z poza rohu. Štrádoval si to tam samotný Loki... no moc to jako Loki nevypadalo, vypadalo to jako přejetá zelená ještěrka, které někdo nalepil vlasy a pak jí zlíbal, zatímco měl na ksichtě tunu make upu. 
Vydala jsem se jeho směrem a jakmile mi uviděl, zatvářil se jako spařené prase ( v jeho případě ještěrka) a začal couvat zpátky. 
"No tak, Loki, klídek!" Nebudu lhát, tohle ho neuklidnilo. Otočil se na patě a chystal se na velice odvážný útěk, bohužel si neuvědomil, že nacouval přímo do pouliční lampy. Když se teda otočil a chtěl se rozběhnout, tak jí dal pořádného hudlana a svalil se k zemi. Doběhla jsem k němu a 'lehce' profackovala, aby se probral. "A já myslela, že bohové vydrží víc, ne že je skolí jedna novinářka..." Zahuhlala jsem, když se neprobíral ani po ráně, která probrala i Thora! Jednou jsem to testovala a to blonďaté nemehlo vylítlo, jak kdyby někde zavětřilo Jane... 

Všimla jsem si zmrzlinového stánku na konci ulice, a tak jsem Lokiho opřela o lampu a vydala se ke stánku, kde majitel už pomalu zavíral. Z dálky jsem na něj zařvala (vážně zařvala, asi jako Ódin, když mu Jin. řekla, že je hobit ze Saturnu. ), aby nezavíral. Majitel teda nerad, ale přeci na mě počkal. 
"Zmrzlina už došla." ohlásil jakmile jsem k němu doběhla (Ano, já běžela!).
"A led máte?" zeptala jsem se, a snažila se vydýchat. Moje fyzička je rovna pudlovy na klíček. Muž přikývl a nakoukl do stánku.
"Myslím, že tak jeden pytlík." Řekl po chvilce okounění.
"Můžete mi ho dát?" koukl na mě a zavrtěl hlavou.
"Zadarmo ani kuře nehrabe."
"Koukám... Vy taky budete Čech, že jo?" ušklíbla jsem se a z kapsy vytáhla několik drobáků, které jsem mu dala... překvapivě. On mi ani neodpověděl, a zase nakoukl do stánku. Po chvíli jsem dostala pytlík ledu a i s mým úlovkem jsem se vydala ke stále omráčenému polobohovi, okolo kterého se objevovali nějací klauni z cirkusu... Jinak si ten make up nedokáži vysvětlit. Pokusila jsem se prorvat přes několik z nich, bohužel mi to moc nevyšlo, a ty existence (stále nevím, jakého druhu jsou zač) stále okouněli na omráčeného boha, se kterým si občas udělali selfie. No... Ten mi poděkuje, až se o tom dozví, ale byla to jeho blbost, že naběhl do té lampy. Všimla jsem si že jedna z těch věcí, měla tašku s velice oblíbenou zpěvačkou JB  a v mé velice bystré hlavince se zrodil plán. 

Zeptejte se, na co chcete! (Avengers)Kde žijí příběhy. Začni objevovat