Já a moje sestřička

28 9 6
                                    

Ahoj. Jmenuji se Ricky Nier a toto je můj deník. Můj jediný dárek k Vánocům. Žiji totiž v dětským domově. Zřejmě v tom nejchudším, ale mají nás tu rádi. Chovají se k nám hezky a hlavně nám rozvíjejí fantazii.

Celkem nás v dětským domově žije něco přes 76. Se mnou tu tráví čas má sestra Megan. Má dlouhé blond vlasy a azurově zbarvené oči. Ráda by hrála na housle, ale to se jí asi splní až v jejích 10ti letech. Ano. Za 16 dní nastanou její první kulatiny. Alespoň umí nádherně zpívat a sestry jí tahají do všech soutěží. Megan ráda nosí růžové šaty lemované zlatou stuhou. K tomu si bere bledě modré lodičky s mašlí.

Já vypadám úplně jinak než má sestra, i když všichni tvrdí pravý opak. Narozdíl od mé sestry mám temně hnědé oči a černé krátké vlasy. Obvykle nosím béžovou sukni s černým trikem. Chodím v černých botkách. Miluji kreslení a všeobecně všechno umění spojené se štětci, tužkami apod.

V dětském domově sice nemáme úplně všechno vybavení co se umění týče, zato nějaké ty tužky, tempery a pastelky leží uklizené v šuplíku. Ke kulatinám mi sestra Leontine (ano. církevní dětský domov, v němž za stolem vedoucího stojí jeptišky) dala celou sadu na kreslení.

Někdy si říkám jak super by bylo mít rodinu. V dětském domově pro mě  ale už tak celý domov znamená rodina. Když se zamyslím, tady se o nás starají dobře. Já slyšela i o horších dětských domovech...

Tak... píšu novou knihu. Mám ráda fantazii a celkem jí i hodně mám, ale začátek jsem trochu odflákla. Snad se vám budou líbit další kapitoly a zatím ahoooooj! :) ;)

Tuto kapitolu věnuji všem dětem v dětských domovech, kde na ně nejsou moc příjemní. S každou kapitolou budu věnovat jiným lidem s tématem na který se zaměřím...

Ricky (CESTA DO FANTAZIE)Where stories live. Discover now