Kötü Haber

148K 3.6K 102
                                    

2.Bölüm

Kötü Haber

Didem'le yurttaki biricik odamıza vardığımızda ceketimi çıkarıp kapının arkasına astım ardından pofuduk terliklerimi ayağıma geçirdim ve kendimi yatağıma attım.

Didem yavru köpek bakışıyla yüzüme bakıyordu.
Demek ki bir şey yapmam gerekiyor. Ne unuttum acaba? Aa doğru ya bana 'ciddi bir konu(!)'dan bahsedecekti.

"Didemcim, anlatmak ister misin tatlım?"
Yağ çekmeme asla dayanamazdı ve hemen yumuşayıp çözülürdü. Nitekim yine öyle oldu.
"Ya bak, Masal şimdi sakin ol."
"Tamam sakinim."
"Konu Uğur."
Uğur diyene kadar gayet sakindim. Ama şimdi sakin kalamıyorum. Yattığım yerden heyecanla doğruldum ve yatağın üstünde bağdaş kurup bütün dikkatimi Didem'e verdim.

Didem, Mert'le çıktığı için bazen Uğur'la da takılıyorlardı. Hatta iki kere dördümüz takıldık ama Uğur gittiğimiz yerlerde tanıdığı birilerini bulup onlarla konuşuyor ve sanki ben orada degilmişim gibi davranıyordu. O yüzden iki defadan sonra Didem'in tekliflerini kibarca reddettim ve bir daha Uğur'la bir yere çıkma imkanım hiç olmadı. Yani kısacası Didem'in yine üçü birlikte gittiği bir yerde yaşadıkları bi olayı anlatacağını düşündüm.

"Bak Masal. Uğur'u biliyorsun. Biraz hovarda bir çocuktur."

Anlaşılan Uğur yeni bir sevgili yaptı. Didem de ben üzülmeyeyim diye alıştıra alıştıra söylemeye çalışıyor.

"Yani biliyorsun. Kimle çıktığı belli olmaz. Sürekli başka bir kızla... Tabi derdi de belli zaten. Uçkuruna düşkün herif işte sen daha iyi biliyorsun."

Didem bunları bana niye anlatıyordu. Bir anda kendimi en kötüsüne hazırladım. Kesin Uğur istemeden birini hamile bırakmıştı. Hatta kadın ona korunduğunu söyleyip korunmamıştı. Hatta Uğur engel olmasın diye çocuğu doğurmuş, DNA raporuyla birlikte Uğur'un kapısının önüne bırakmıştı. Kesin öyle olmuştu kesin.

"Ailesi de bu durumdan çok şikayetçiymiş. Tabi ben de çocuğumun geceleri kimin koynuna gittiğini bilmesem ben de şikayetçi olurum."

O böyle söyleyince gözümden düşen bir damla yaşa hakim olamadım.

"Ay canım özür dilerim ben öyle demek istemedim."
"O zaman lafı daha fazla dolandırmadan söyle Didem!"
Sesim istediğimden fazla yüksek çıkmıştı.
"Tamam söylüyorum. Uğur'un ailesi Uğur'un akıllanması için onu evlendirmeye karar vermişler. Uğur buna karşı çıkınca da onu mirasdan men etmekle tehdit etmişler. Mert'in dediğine göre babası çok sert bir adammış ve eğer öyle dediyse dediğini kesin yaparmış."

Bu sefer iki gözümden de yaş akmaya başladı. Kendimi tutamadım ve hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladım.
Ne yani Uğur evlenecek miydi?

-

Mantık Evliliği (Kitap Oldu)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin