Sfarsit!

4 1 0
                                    

Meh.. am mai terminat un an scolar. Bine ca in sfârsit a venit vacanta.. off.. si cand ma gandesc ca trec intr-a 8-a .. nu imi ajungea stresul de acum.. in fine.. macar momentan am scapat de toate criticile alea... "Annie, vezi sa nu cumva sa iei 9!" ; "Pleaca la olimpiada aia si lasa-ne, cidato!" ; " Haha, vezi ca nu esti nimic mai mult decat o TOCILARA?!"..

Abia asteptam vacanta.. In fiecare vara merg la matusa Alice de la tara! Ea si varul meu Ron mereu sunt fericiti sa ma vada! In plus cel mai bun lucru e ca o sa-l vad pe Harry!! Sunt asa de entuziasmata! El si colega mea Sara imi sunt cei mai buni prieteni! Ma rog.. cred ca si singurii..
Dar nu conteaza asta.. Ceea ce e important e faptul ca am scapat de nasa mea, Ginger..Eu locuiesc cu ea, deoarece parintii mei au murit in urma cu 4 ani.. Nasa e o femeie exigenta si destul de bogata.Eu si ea locuim in New York intr-o vila plina de angajati (sau servitori cum ii numeste ea). Mereu ma streseaza sa iau note bune.. "sa nu o fac de ras" dar .. mna.. ma bucur ca s-a gandit si la mine cand a fost accidentul parintilor mei...

-Annie, haide! Te asteapta masina. spune nasa pe un ton sever, intrerupandu-mi atentia acordata planificarii vacantei

-Da nasa. Acum vin.

In masina de lux in care ma aflam cu nasa in dreapta mea incercam sa imi ascund usor entuziasmul uitandu-ma pe geam.

-Sper ca nu o sa iti mai pierzi timpul cu taranul ala si vara asta.. Anul viitor ai examen si trebuie sa te pregatesti din timp! spune nasa pe tonul ei autoritar.

-Daca te referi la Harry te rog sa nu il mai faci asa! El e un prieten foarte bun si nu o sa imi atraga atentia de la învățat.

-Vezi cum vorbesti cu mine! Stiu mai multe despre el decat ti-ai putea imagina tu! Stii foarte bine ca tatal lui..

-Da, stiu. A fost alcoolic. De aceea mama lui a divorțat. Ea e o femeie buna si il iubeste mult pe Harry. In plus nu e treaba nostra sa ne bagam in familia lor. Eu am incredere in el si asta nu o sa se schimbe niciodata.

-Mai vedem noi.. tine minte copila, daca tu iubesti nu crede ca o sa fie si reciproc..

-Stai cum..?! Eu sunt doar prietena lui! Nasa, am doar 14 ani..

-Si de asta imi e cel mai frica.. ai grija ce faci acolo. Nu vreu SA MA FACI DE RAS!

In acel moment eu voiam sa ii intorc cuvintele nasei, dar dorinta mi-a fost intrerupta de catre matusa care striga din fata portii catre masina:

-Annie!! Ai venit! Ron a ajuns Annie! Hai sa o ajutam cu bagajele!!

Matusa Alice este o femeie foarte placuta. Infatisarea ei imi aduce mereu aminte de mama.Ochii sai albastri iti dadeau o stare de bucurie si de protectie cand parul sau blond ii acoperea ridurile de pe fata.

Eu ma dau jos din masina inainte sa opreasca alergand catre ea:

-Matusa!! O, ce dor mi-a fost de tine! Nu sti cat am asteptat sa te vad!

O silueta inalta si slaba cobora scarile in graba. Avea parul blond precum matusa, dar ochii de un verde patrunzator. Era Ron .El are 17 ani. Ne intelegem chiar foarte bine, cu toate ca devine protector cand sunt in preajma baietilor..

-Ron! strig aruncand bagajele pe iarba uda si alergand spre el

-Ai ajuns si tu minionule! ma tachineaza el lundu-ma in brate

Momentul acela a fost stricat de nasa din cauza tusei ei fortate avertizandu-ma sa fiu mai discreta.

-Alice. Ron. ii saluta ea..

-Bine ai venit, Ginger! incearca matusa sa scoata un zambet de la nasa dar degeaba..

-Draga Alice, vreu sa te informez iar despre ingrijirea lui Annie: nu are voie sa consume coloranti, nu poate iesi din casa dupa ora 18:00, nu are voie ... si tot asa explicandu-i matusii care nici nu o asculta despre cat de sechestrata trebuie sa fiu vara asta cand Ron a facut-o atenta pe nasa cu un ras care o imita perfect, dar asta nu a oprit-o, A da! Si NU ARE VOIE SA SE INTALNEASCA CU PERSOANE NEPOTRIVITE CA.. STII TU!
La ultima replica matusa fu in sfarsit in stare sa spuna ceva:

-Dar Ginger, sunt copii! Ce pot face?! Cum vrei sa isi faca prieteni daca o tinem asa inchisa! Las-o sa se bucure de copilarie!

-Alice, nu imi trebuie indicatii pentru cresterea lui Annie. Nu ma face sa regret ca am adus-o aici.

Acestea fu ultimele cuvinte ale nasei. Ea se urcase in masina fara sa isi mai ia ramas bun.

- Se pare ca nu e prea incantata nici ea de iubitelul tau! spune Ron in badjicura ca sa ma enerveze.

-Doamne, Ron!! Si tu incepi! Suntem DOAR cei mai buni prieteni! Nu ma face sa ii spun matusii de ANGE...

(era vorba despre Angelina, vecina noastra dupa care Ron e topit de 1 an)

-TACI!! Gata inteleg! Momentan sunteti prieteni! Sa nu cumva sa ii pomenesti numele de fata cu mama! ma ameninta el ingrijotat. Gata! Hai ca-i târziu pentru minionii ca tine! Aranjeaza-ti hainele si du-te la culcare.

In seara aceea nu prea am putut dormi. Am stat si am planuit la telefon impreuna cu Harry ziua de maine. Ma facea sa chicotesc întruna! Mereu isi bate joc in gluma de mine facandu-ma "jita" sau ma amuza spunand pe un anumit ton "Ahaa" sau "Si ce?!"

Pana la urma cand mi s-a terminat bateria telefonului am adormit si eu.

"Prieteni.."Where stories live. Discover now