Bölüm 2

559 38 14
                                    


            Wonho

Bu güzel, tatlı ve şirin kıza nasıl kıyacaktım ben. Ama yapmak zorundayım. Babama söz verdim. Rahat yaşamam için bunu yapmalıyım.

          29.06.1961


''Tek oğlum, kıymetlim... Gerçek bir vampir olmak zorundasın. Bu yüzden hem yarı vampir hem de avcı birinin kanını sonuna kadar içip büyüyü bozmalısın' dedi babam. Alnında biriken ter damlalarını başparmağımla tek tek sildim.

'Ama baba neden? Ben halimden memnunum' dedim.

'Oğlum bizim gibi acı çekerek ölmeni istemiyorum. Tam vampir değiliz. Güçlerimizin bir sınırı var. Acı çekerek yavaş yavaş ölmeye mahkûmuz. Bu zamana kadar hep yarı vampir ve avcı aradık ama bulamadık. Her seferinde izlerini kaybettirdiler. Eğer sen bulursan sonsuz hayatına ve gerçek haline sahip olacaksın' dedi kesik kesik konuşarak.

'Avcıyı bulduktan sonra ne olacak babacım?' diye sordum.

'Son avcıyı bulmalısın ve kanını sonuna kadar içmelisin. Bu lanet ancak böyle kalkacak oğlum'

'Kim yaptı bunu bize?' diye sordum kollarımda zar zor nefes alan babama.

'Sakın cadıları kızdırma oğlum. Yoksa ne yapacakları belli olmuyor. Unutma 100 yaşına geldiğinde öleceksin' dedi ve son nefesini kollarımda verdi...'


          Günümüz

Birden babamın ölürken söyledikleri aklıma geldi. Bunu yapmak zorundayım. Babam için, geleceğim için.

Minjee bana korkar gözlerle bakıyordu. Dişlerimi çıkardım. Yüzümün değiştiğini hissedebiliyordum. Ne kadar zorlasam da Minjee'yi öldürmek istemiyordum. Yapamıyorum. Tuhaf bir şekilde birinin beni durdurmasını istiyordum.

'Dur... Beni öldüremezsin' dedi. Göğsüne bastırdığı kitabı sıkıca tutuyordu. İfadesinden bir şey anlayamıyordum.

'Neden?' diye sordum. Yüzündeki korku ifadesi değişti yerine alaycı bir ifade geldi.

'Hah. Sana yanlış bilgi verilmiş tatlım'

'Ne diyorsun sen?' diye sordum sinirlenerek. Yüzüm normal haline dönmüştü. Birkaç adım Minjee'ye yaklaştım. Elindeki kitaplardan birinin bir sayfasını açtı ve okumaya başladı.

''Her doğan erkek yarı vampir ve avcı, her doğan kız cadı olacaktır' bil bakalım bu kimin?' dedi. Bilmediğim için kafamı salladım.

'Sizi ölümlü haline getiren cadının'

'Ne?'

'Dahası da var. Aileme zarar veremeyeceksin. Çünkü ilk doğan çocukla ondan önceki cadının ve yarı vampirin güçleri o çocuğa geçiyor. Yani eğer bir erkek kardeşim olmazsa yarı vampir kimse olmayacak. Ben evlendiğimde ve çocuklarım olduğunda kızıma cadılığım oğluma da yarı vampirlik geçecek. Ya bana seni düzeltmem için yalvaracaksın ya da erkek kardeşim olmasını bekleyeceksin' dedi kocaman sırıtarak çok bilmiş bir ifadeyle.

           Minjee

Evet, onu ailemi ve beni yememesi için durdurmuştum ama bu laneti nasıl ortadan kaldıracaktım? Cadılıkla ilgili en ufak bir bilgim yoktu. Bu laneti kaldırmam aylar alabilirdi. Wonho söylediklerimi hazmetmeye çalışıyordu anlaşılan, çünkü donuk bir ifadesi vardı. Bana baktı ve konuşmaya başladı.

Lanetin Aşkı ||Shin Hoseok - Wonho||Where stories live. Discover now