2. BÖLÜM

11 4 1
                                    

İğrenç bir silah sesi duyuldu. Hızla abime döndüm ve tam ne olduğunu soracakken abimin yerde kanlar içinde yattığını gördüm. O anda otobüs şoförü korkuyla otobüsün kapılarını kapadı ve hızla otobüsü sürmeye başladı. O an hareket ettiğimizi anladım. Hızla şoföre döndüm.
"Hey durdurun arabayı yaaa durdurun. Benim abim orda kaldı ve vuruldu arabayı durdurun oraya geri dönmem lazım."
"Üzgünüm hanımefendi ama otobüsü durduramam ve oraya da geri dönemem. Orası da ve şu an bulunduğumuz nokta da tehlike barındırıyor Üzgünüm."
"Yaa size abim vuruldu diyorum. Tamam kapıları açın ben ineyim."
"Üzgünüm hanımefendi kapıları açmam için durmam gerekli ve ben canıma susamadım. Şimdi ya sakince oturun ya da buradan uzaklaşınca ben sizi yola atıp gideyim." Aslında beni yola atsaydı abime gidebilirdim. Hayır gidemedim çünkü büyük bir ihtimalle buradan uzaklaşmak demesi Mardinden çıkması anlamına geliyor. Ben de geri yürüyerek dönmem demek bir kaç günümü yolda yürüyerek geçirmem demekti. Başka bilette alamazdım ve babam da göndermezdi. En iyisi oturayım ve babamı arayıp onları bildireyim haberleri olmalıydı. El mecbur boş bir koltuğa oturdum. Hemen babamı arayıp durumu anlatıp dönemeyeceğime onu zorla ikna ettim. Abi Özür dilerim yanına gelemedim. Özür dilerim senin yanında olamadım affet beni abi. Ben bunları düşünürken uyuya kalmışım.
......
Birinin dürtüklemesiyle uyandım. Başımda bir kadın vardı.
"Sonunda uyandınız. Kalkın lütfen Istanbul'a geldik"dedi. Bende kafamı salladım ve ayağa kaktım. Hemen bir taksiye bindim ve okulumun yurduna gittim. Odamı da buldum ve annemleri aradım. Annem telefonu ağlayarak açtı ve abimin öldüğünü yarın cenazesinin olduğunu ve benim gelip gelmeyeceğimi sordu. Bende gitmek isterdim ama yarın okul başlıyordu. Annemle vedalaşıp uyudum. Alarmın sesi yürüyerek uyandım. Oda arkadaşlarımda gelmişti. Hep beraber hazırlandık ve okula gittik. Bugün hiç keyfim yoktu ve uzun bir süre de olmayacaktı. Sınıflarımızı bulup gittik. Anlaşmıştık ve aynı sınıftaydık.
1 yıl sonra
Bugün lisenin ilk senesi bitiyordu. Notlarım iyiydi ve ailem de beni telefonlada olsa büyük destek vermişti. Bu yaz annemlerin yanına gidecektim ve abimin mezarını ziyaret edecektim. Otobüse bindim ve yolda sıkılmamak için uyudum.
.......
Mardin'e gelmiştik. Hızla otobüsten indim ve valizimi alıp hızla taksiye bindim. Evin adresini verdim ve dışarıyı seyrettim. Sonra arabanın durmasıyla parayı verip arabadan indim. Kapıyı tıkladım ve annem kapıyı açtı ve hemen beni içeri aldı. İçeride karşı komşumuz yani kan davalı olduğumuz aile vardı. Babam konuştu.
"Kızım abini misafirlerimiz öldürmemiş. Kamera kayıtlarından bakıldı onlardan da özür dilemek için çağırdık" dedi. Kafamı salladım. Kısa bir süre sonra abimin mezarına gittik. Abimden binlerce kez özür diledim. Sonrasında eve geldik.
TATİLDEN SONRA...
Tekrar otobüse bindim ve Istanbul'a gidene kadar yine uyudum. Istanbul'a gelince yine okul servisine bindim ve okul geldim. Bundan sonraki senelerde ki yarı yıl tatillerinde burada bir yaz kursuna gidip okulda çok büyük bir başarı yapıp liseyi 2 sene okuyup liseyi geçebilmeyi düşünüyordum. (Böyle bir şey gerçekten var mı bilmiyorum ben böyle bişey duymuştum. Dedigim gibi dogrumu bilmiyorum. Onun için bunu okuyup liseyi 2 senede bitirmeyi hayal etmeyin MEB sağ olsun hayallerimiz ve hayatlarımız birbirine hiç uyuşmuyor😟😟😟😟)

LİSE BİTTİKTEN SONRA...
Liseyi başarıyla bitirdim ve çok iyi bir üniversite kazandım. Hayallerime bir adım daha yaklaşmıştım. Hala mutlu ve sağlıklıydım. Biliyordum hayallerim gerçekleştiğinde belki pişman olacaktım ama bi kere bu yola çıkmıştım ve geri dönersem bir daha bu kadar şanslı olmayacağımı biliyordum.
Arkadaşlar bana özelden soranlar oldu Mardinli misin diyenler oldu. Öncelikle cevap veremediğim için özür dilerim çünkü wattpat özelden mesaj yazmama izin vermiyor yani mesaj attığım da mesajım gitmiyor Üzgünüm. Bundan dolayı soracağıniz soruları ve konuşmak istediğiniz konuları yorum olarak yazarmisiniz. Bu arada Mardinli değilim. Mardin de bu şekilde olaylar yaşanıyor mu bilmiyorum. Ben bu hikayeyi uydurdum ve Mardin şehrini de kendim öylesine seçtim okuduğunuz için teşekkürler😍😍😍hatalarim varsa affedin hepinizi seviyorum.😚😚😚😚

KADERİM Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin