Het Geheim (Dag 9)

12 0 0
                                    

de volgende morgen werd Kilno wakker en had hij last van zijn nek en rug. Hij maakte Gijze wakker en gingen verder naar het huisje in de bergen. Na de lange en zware reis in de bergen waren ze eindelijk aangekomen bij het huisje. Ze klopte op de deur, maar niemand reageerde. Ze klopte nog eens maar weer werd er niet gereageerd. Ze probeerde de deur te openen maar de deur zat op slot. Gijze zag aan de rand van het bergpad een houten paaltje en haalde het paaltje uit de grond en stormde met het paaltje door de deur van het huisje ze zagen een skelet van een mens liggen met een sleutel in zijn hand. Ze pakte de sleutel en zochten naar een deur waar de sleutel op past. Ze probeerde de voordeur eerst omdat de sleutel in de richting van de voordeur lag. Ze ontdekte dat het niet een sleutel van het huisje was. Ze zochten verder maar vonden niks ze.  Ze zagen een houten pad onder een waterval door gaan. Ze liepen op het pad naar de waterval toe. Ze liepen er doorheen. het water was ijs koud. het was smelt water van de berg top. Ze liepen verder en kwamen in een grot terecht ze liepen verder de grot in donker en zagen bijna niets meer tot dat Gijze op eens tegen iets aan liep. Ze ontdekte dat het een houten deur was met een slot. Ze probeerde de sleutel en hij paste op het slot. Ze maakte de deur open er scheen veel licht en ze werden even verblind door het heldere licht. Toen ze weer een beetje gewend waren aan het heldere licht kwam ze er achter dat het een grote open plek was met een gat in het dak van de grot. er was zelfs een beetje groen te zien. Ze hadden nog nooit in hun leven zo iets bijzonder moois gezien. er was niet eens radioactiviteit in dit gedeelte. Ze zagen verder op iemand lopen naar een tempeltje. Ze liepen naar de persoon toe en zag dat het een oud vrouwtje was wat aan het bidden was in het tempeltje. Ze liepen naar het oud vrouwtje toe en vroegen aan het vrouwtje.

we zijn naar een persoon op zoek die naar een schat op dit eiland heeft gezocht en als enige heeft overleeft.

Het vrouwtje schrok en stond snel op en zei.

dat is mijn man! maar jullie zijn toch niet opzoek naar die schat, ofwel soms??

Kilno vroeg.

Waarom is het erg om naar de schat te zoeken?

Het vrouwtje zei.

Het is veel te gevaarlijk mijn man heeft het nog maar net overleeft toen hij opzoek was naar de schat. jullie gaan niet zoeken! De kans ik zeer groot dat je het niet overleefd. en als je toch overleeft mag je blij zijn dat je dan nog leeft en na een ernstige ziekte waar je nog veel minder kans hebt om te overleven!

Kilno reageren.

ik wil het toch proberen.

ik ook!

zei Gijze er snel achteraan.

het vrouwtje zei.

Oké,  oké, maar zeg niet dat ik jullie niet gewaarschuwd heb. Ik breng jullie naar mijn man.

Ze liepen weer door een grot. de grot ging steeds een beetje om hoog en kwamen bij een grote ruimte uit. in de ruimte was een groot gat in de muur waar ze uitzicht hadden op de open plek en het tempeltje. Ze kwamen bij een oude man en het vrouwtje zei tegen de man.

Er zijn twee mannen die je verhaal willen horen over de geheime schat. Ze willen zelf de schat gaan zoeken.

De man zei.

Zo, zo, dus jullie willen die schat serieus gaan zoeken?

Kilno zei.

Ja, dat is wel onze bedoeling.

De man reageerde.

Weten jullie niet hoe gevaarlijk dat is? jullie hebben heel weinig kans om deze reis te overleven.

Kilno reageerde en zei.

Dat weten we maar we willen het toch proberen.

Ja, we zijn niet bang!

zei Gijze.
De man zei.

oké, als je het zo zeker weet vertel ik waar het is. Het is in een andere grot vlak bij de zee. uit de rot kommen giftige stoffen en lucht waar weinig zuurstof voorkomt er stoomt ook water wat radioactief vervuild is, maar als je het zeker weet vertel ik preciezer waar de grot is.

We weten het zeker.

Zeiden Gijze en Kilno tegelijk.
de man antwoorde toen.

oké dan vertel ik waar het is.

Hij legde uit hoe ze bij de grot konden komen en liep een stukje mee. Ze kwamen bij het strand de man zei

vanaf nu moeten jullie alleen verder
hier hebben jullie nog wat spullen voor tegen de straling en het zorgt er voor dat je normaal kan ademen.

Ze moesten nog een stuk over het strand lopen. uiteindelijk kwamen ze bij de grot. Ze deden hun pakken aan en liepen de grot binnen. Ze liepen door de grote gang van de grot. Ze zagen onderweg verschillende botten liggen die waarschijnlijk van mensen waren. Toen ze dieper de grot in gingen. zagen ze steeds minder en maakte hun lamp aan die op de helm vast zat. Toen ze al een tijd door de grot liepen zagen ze opeens een geel groene gloed op een kant van de grot. Ze liepen er naar toe. de gloed werd steeds meer. Ze konden hun licht uitmaken en konden toch nog veel zien in de grot. Ze kwamen bij een rivier uit waar ook de geel groene gloed van af kwam. Ze zagen dat er iets bewoog in het geel groene water. er kroop een Gigantos Merlicia uit het water. Het beest gaf zelf ook licht. het beest was groot en leek op een enge versie van een hagedis. De nagels waren groot en scherp en de staart was gigantisch lang. Na een tijdje zagen ze dat de hele rivier vol zat met de zelfde beesten. Ze zagen ook nog een brug verderop waar ze over moesten steken. De dieren blokkeerde het pad naar de brug en Kilno en Gijze rende naar de brug en ontwijkt een paar dieren. Kilno probeerde zelfs over een heen te springen. Hij kwam halve wegen de rug en klom op de rug van het dier. het dier stond op en Kilno viel nog snel van de rug van het beest. Hij rende verder naar de brug. Gijze moest nog om een paar beesten heen en Kilno wachten er op tot Gijze ook bij de brug is. Gijze kwam bij de brug aan maar een Gigantos Merlicia rende snel op de brug af. Gijze en Kilno rende de brug over en het beest botste tegen de brug. een groot gedeelte van de brug was kapot en Kilno en Gijze rende een grot binnen waar het beest niet kon komen. Ze liepen een stuk verder de grot in ze kwamen in een open gedeelte van de grot. Gijze liep een stuk verder en liep in een ei wat op de grond lag. Gijze zei:

ieuww... wat is dit?

Hij keek verder en zag dat er een hele hoop eieren in de opening van de grot lagen. Ze liepen tussen de grote eieren door en liepen een andere gang in van de grot. Ze kwamen bij een stenen deur die erg beschadigd was. Ze konden door een gat die in de deur zat naar de andere kant komen. Ze kwamen in een verlaten tempel terecht. Er waren vier vierkante stenen de stenen werden met een gleuf in de vorm van een cirkel. De cirkel was weer verbonden met drie driehoeken, aan elke driehoek zaten twee deuren verbonden. Na een tijd nadenken kwamen ze er nog niet uit. Ze zochten naar aan wijziging. op een afgebroken stuk steen stonden de getalen, ...4132-6, 6134-2, 264-31, 12-246, 3578.... De rest van het stuk steen was afgebroken.

 

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jan 02, 2018 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

The Nucleaire WorldWhere stories live. Discover now