Hoofdstuk 12

1.2K 111 37
                                    

Na school ben ik zo snel als ik kon naar huis gegaan. Darlene zou me om vier uur ophalen, zodat we naar jurken konden zoeken. Gelukkig is het op vrijdag koopavond, anders hadden we niet erg veel tijd gehad.

Snel eet ik nog wat brood, voordat Darlene op de stoep staat.

Net als ik klaar ben met eten, gaat de bel. Darlene staat voor de deur. 'Klaar om te gaan?' vraagt ze, terwijl ik mijn schoenen aandoe. 'Ik heb zo'n gave winkel gevonden en het is niet eens zo ver hiervandaan!'

'Leuk,' zeg ik afwezig. Ik maak nog een lusje in mijn veter en dan ben ik klaar om te gaan.

'Wat is er met je? Ben je niet blij dat je een jurk gaat vinden vandaag?' vraagt ze.

'Jawel...'

'Maar...?' vraagt ze, terwijl we naar haar auto lopen.

'Ik heb een date morgenavond met Linkon. Als we vandaag niet waren gegaan, dan was dat vandaag geweest.'

'Geef je me nu de schuld voor het feit dat je date niet door is gegaan?' roept ze uit.

'Nee!' zeg ik snel. 'Nee, maar ik heb gewoon zin in morgenavond.'

'Ooh!' jubelt ze. 'Je bent verliefd! Tot over je oren verliefd!'

Ik ga er niet tegenin en stap in de auto. Darlene zet de motor aan en rijdt weg. We rijden tien minuten en dan zijn we bij een klein winkeltje, achterin het winkelcentrum. Het winkeltje heet Droomprinses. Ik lach bij het zien van de naam.

Darlene parkeert de auto op de parkeerplaats en samen lopen we het winkeltje in. Het is niet een grote winkel, maar het ziet er ruimtelijk uit. Overal bij de muren staan paspoppen met jurken. Er hangen zelfs een paar trouwjurken in de winkel.

'Oh, dit wordt leuk!' jubelt Darlene als ze naar al die jurken kijkt. 'Waar moeten we beginnen?' Ze rent naar een rek en bekijkt alle jurken een voor een. Een verkoopster komt naar me toelopen. 'Hallo dames, waarmee kan ik jullie helpen?' Ze glimlacht vriendelijk.

'We hebben een bal deze zomer en we zoeken een jurk,' zeg ik. Darlene draait zich om en ziet dat ik met een verkoopster sta te praten. Ze laat de jurken hangen en komt naast me staan.

'Dan zijn jullie bij het juiste adres!' zegt de verkoopster met een overdreven, witte glimlach.

'Slijmbal,' zegt Echo. Ik moet mijn best doen om niet te gaan lachen. Darlene geeft me een subtiele duw. De verkoopster heeft niets in de gaten en gaat gewoon door met praten. 'Waar zijn jullie naar op zoek? Lange jurk of een korte jurk? Met schouders of zonder?'

'Geen idee,' zegt Darlene. 'Zolang het me maar perfect staat.'

'Ik zal eens kijken.' De verkoopster neemt Darlene in zich op en knikt. 'Ik heb, denk ik, wel iets.' De verkoopster loopt weg.

'Jemig, wat is zij netjes,' zegt Darlene op gedempte toon. We lopen schuifelend achter de verkoopster aan naar een rek naast het raam. 'Waarom moest je zonet lachen?' vraagt Darlene. Bijna schiet ik weer in de lach.

'Wat?' vraagt Darlene weer.

'Oh Echo...' antwoord ik. 'Ze had commentaar. Het was nogal grappig, alleen nu is het niet meer grappig.'

'Ugh! Weet je hoe vervelend het is als je ergens voor wordt buitengesloten?' zeurt Darlene. Ik glimlach onschuldig en kijk hoe de verkoopster tussen de jurken struint.

Af en toe trekt ze een jurk uit het rek. Na een paar minunten loopt ze naar ons terug met een aantal jurken over haar arm. Ze laat een felrode jurk zien. Hij is strapless, getailleerd simpel, maar prachtig. 'Deze leek me voor jou wel mooi.' De verkoopster geeft de jurk aan Darlene, die lichtelijk moeilijk kijkt. Ze glimlacht vriendelijk, maar ik zie dat ze onzeker is.

Oorverdovende Stilte [Preview]Where stories live. Discover now