Nyckeln

3 0 0
                                    

Jag såg morgon solens strålar sippra in mellan persiennerna och en varm bris spred sig i rummet. Det luktade sommar och fåglarna hade precis kommit tillbaka från sina resor. Ute i köket kunde man höra med knastrande ljudet av en brasa och Mormor som satt och nynna på en sommar melodi. Tankarna spred sig i rummet och alla de ljud som jag hade hört försvann. Tankarna virvlade omkring. Imorgon skulle det vara skolavslutning och sen var det sommarlov. När sommarlovet är över så ska jag flyttas upp till 7:an. Hur ska det gå? Jag hamnade ju i en klass där jag inte känner någon. Plötsligt försvann den tanken och Mormor kom in i rummet. Hon trodde att jag sov och kom för att väcka mig, men det behövdes inte. Idag fick vi ledigt så att vi kunde få fixa det vi behövde tills imorgon. Fast jag var klar för länge sedan och hade inget att göra. Hela den dagen satt jag och rullade tummarna och väntade på att solen skulle gå ner.
I mormors lilla stuga så finns det en vedspis i köket, där brukade jag sitta på vintrarna när det var kallt eller när jag bara behöver tänka lite. Just den kvällen var oerhört kall och jag satte mig vid spisen med en filt omkring mig. Lågorna från den öppna elden knastrade och all min kyla försvann på något underligt sätt och min kropp kändes alldeles upphettad. Även om det hade blivit varmt så satt jag kvar och tittade på lågorna. Jag satt där och väntade på att tröttheten skulle komma. Mina ögonlock kändes tyngre och tyngre och tillslut så kunnde jag inte hålla ögonen öppna. Där mitt på golvet somnade jag framför den knastrande brasan.
Natten gick fort innan jag visste ordet av det var det morgon och jag låg kvar på det kalla trä golvet. Mina ögon hade änu inte vant sig vid morgon ljuset och allt var suddigt och jag kunde knappt öppna ögonen. Undra hur mycket klockan var? Jag tittade på Moraklockan som mormor hittade på en loppmarknad för några år sedan. Klockan var 06:47. Alltså snart 7 på morgonen. Jag tvingade upp mina ögon och reste mig från golvet. Idag var dagen. Idag var det skolavslutning och alla mina klasskamrater och mina lärare ska säga farväl till varandra. Vissa av oss skulle kanske aldrig mer se varandra. Vem vet.

Del 2 kommer snart😛😜

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jun 20, 2016 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Skymning Where stories live. Discover now