Játék

4.1K 268 35
                                    


A.

 - Tényleg nincs más választásod – hallom Marinette hangját mellőlem. Halálfej az egyik kezével dühösen letörli az arcáról a vért. Fél szemmel a botjára sandít, ami a lábam előtt feküdt. Nem kis küzdelem árán sikerült megszereznem tőle. Most a jobb talpammal ide-oda görgetem és kajánul vigyorgok a férfira.

- Hidd el, így lesz a legjobb mindenkinek.

Hirtelen lehajtja a fejét és ezt mondja:

- Rendben. Igazatok van, visszacsinálok mindent.

Eltátom a szám és Marinette-re pillantok. Ugyanolyan döbbenten bámul rám. Megvonom a vállam. Ez gyorsabban ment, mint gondoltuk. Szorításom valamennyire elernyed a botomon és lazább testtartást veszek fel. Marinette azonban nem mozdul. A szemét gyanakvóan összehúzva figyeli Halálfejet, aki nagy nehezen ellöki magát a faltól, ahova eddig támaszkodott és lassan mozogva elindul felénk.

- Előttünk mész! – utasítja Marinette ellentmondást nem tűrő hangon. Figyelem Halálfejet, amint egyre közelebb ér a lányhoz, de aztán hirtelen irányt változtat, és felém indul. Meglepődve pislogok, és pár lépést hátrálok.

- Had támaszkodjak rád! – kérlel, és nagyon gyengének tűnik. Bizonytalanul nézek végig rajta, nem akaródzom hozzá érni. Marinette finoman megcsóválja a fejét.

- Gyere a saját lábadon! – mondom fölényesen és karba teszem a kezem. Ekkor megbotlik, és még közelebb kerül hozzám. Ismét hátrébb lépek.

- Ti olyan fiatalok vagytok még – suttogja. – Tudatlanok és boldogok. Nem tudjátok felfogni, milyen erő tulajdonában vagytok.

- Oh, ne félj! Már rég felfogtuk! – kiáltja Marinette. Halálfej a fejét rázza.

- Nem. Túl fiatalok vagytok a talizmánok birtoklásához.

Felnéz. Teljesen összezavar a tekintete.

- Az erejük engem illet! Csakis engem! Senki mást.

Hirtelen felém kap, és nem vagyok elég gyors. Telejesen váratlanul ér a mozdulata. Megragadja a karom és a gyűrűm után nyúl. Az előbbi gyengesége nyomtalanul eltűnik. Hallom, hogy Marinette hangosan felkiált. Megpróbálom kirántani a kezem a szorításából, de túl erős. És már érzem az ujját a gyűrűmön. Nem szerezheti meg! Plaggra gondolok és felfordul a gyomrom a gondolatra, hogy ez az ember rákényszerítse minden gonoszságra.

- Ez átvert minket! – hallom a lány hangját mögülem.

- Nem mondod, Bogaram! – fújtatok bosszúsan, és közben botommal kigáncsolom Halálfejet, akinek így kicsúszik a karom a kezéből és végre kiszabadulok. Sziszegve rázogatom a csuklóm.

- Te sunyi dög – mormolja Marinette. Pár laza mozdulattal megpörgeti a jojóját, majd a földön fekvő férfihoz vágja. – Nem szerezed meg a talizmánunkat. Soha – mondja magabiztosan és belerúg egyet. Halálfej már tápászkodna fel, de hirtelen ötlettől vezérelve egy gyors mozdulattal a hasára gördítem és csuklóit fél kezemmel összefogva a tarkójához nyomom a botom.

- Elég volt a játszadozásodból. Most azonnal engedd el a megbűvölt embereket!

Az arcát a padlóhoz préselem, mire felnyög. Marinette is közelebb jön és „véletlenül" rálép a kézfejére. Halálfej felkiált, majd dühösen acsarkodva így szól:

- Rendben! Elengedem őket! Szállj le rólam! – kiált rám, én pedig lassan eleresztem. Azonnal felpattan, de mielőtt bármit is tehetne volna, a lány jojójával már körbe is tekeri, így alig tud mozogni.

- Lássuk!

A férfi fogcsikorgatva néz ránk, majd szeme előtt megjelenik az ismerős lila, pillangó alakú sziluett és így szól:

- Kicsi akumám, térj vissza hozzám.

A körvonal eltűnik.

- Tessék. A kővé vált emberek szabadok.

- És a többi akumatizált ember? – vonom fel a szemöldököm. Halálfej bosszúsan néz ránk, aztán megint megjelenik a lila pillangó az arca előtt.

- Gyertek ide! – mondja. – És most ereszetek!

Nem mozdulunk.

- Hé, Macska, csak nekem nem stimmel valami? – kérdezi Marinette és feltűnik, hogy nem Adriennek szólít, pedig már tudja, hogy ki vagyok.

- Nem csak neked – rázom meg a fejem. – Éles állati szaglásommal érzem, hogy itt valami bűzlik.

Marinette a plafonra emeli a tekintetét, mire kuncognom kell.

A következő pillanatban Halálfej felüvölt és mindketten felé kapjuk a fejünket. A gonosz ordítva tépi a lány jojójának zsinórját és döbbenten nézem, amikor sikerül kiszabadulnia. A fegyver kopogva esik a padlóra, majd gurul pár métert és megáll.

Halálfej lihegve kapkodja a levegőt, majd megereszt felénk egy ijesztő vigyort.

- Á bientot! – int felénk és a következő pillanatban kiveti magát az ablakon. Odarohanunk, de amikor lenézünk, már nem látjuk sehol.

- Hölgyem, hogy elegánsan fogalmazzak, ezt elcsesztük – mondom és megvakarom a fejem búbját.

Marinette bosszúsan sóhajt fel.

- Próbáljunk meg utána menni. Még nem lehet messze.

Megvonom a vállam és átvetem a karom a vállán. Picit magamhoz szorítom, mire eltol magától. Furcsa, rossz érzés kerít hatalmába ettől a mozdulattól. Rá nézek és látom, hogy már ő is bánja, hogy így viselkedett. Kinyitja a száját, mintha mondani akarna valamit, de aztán becsukja és elfordul. Felsóhajt.

- Gyere, menjünk... Adrien.

Érzem, hogy a szívem hevesebben kezd dobogni. Eddig miért nem szólított a nevemen?

Követem ki a házból és figyelem kecses mozdulatait. Leugrik a korlátról és átfut a törött ajtón, de amint kiérünk, úgy torpan meg, mintha falnak ütközött volna. Majdnem neki mentem.

- Katicám? – kérdezem bizonytalanul és mögé nézek, hogy mi állította meg.

Szemben velünk ott állnak Halálfej akumatizált emberei. Nyelek egyet. Tehát így értette, amikor azt mondta: „Gyertek ide!"

Bosszúsan morgok. Itt hagyott nekünk egy csomó akadályt, így még véletlenül sem tudjuk követni. Marinette a vállamra teszi a kezét. Felé fordulok. A pillantásunk összekapcsolódik.

- Megígérted, hogy lesz később – kacsint rám én pedig vállat vonva elvigyorodom.

- Az ígéret szép, szó. De még szebb, ha be is tartják.

Játékos mozdulattal összeborzolja a hajam.

- Gyerünk, cicám! Szeretsz versenyezni? – szeme kihívón villan.

- Mi az, hogy! Játékszabályok?

- Nincsenek – susogja és közelebb hajol. – Aki többet legyőz, az nyer.

- És mit kap, a nyertes? – kérdezem és kisimítok egy tincset a szeméből.

- Majd meglátjuk! – apró puszit nyom az orromra, ami teljesen felkészületlenül ér. Idióta vigyor terül szét az arcomon.

- Akkor én fogok nyerni.


Sziasztoook! :D  Itt a következő fejezet, remélem tetszik! :) Akinek feldobtam a napját, annak nagyon örülök! :) Hiszen nézzetek ki, milyen borús idő van :( 


Miraculous szösszenetekWhere stories live. Discover now