Gabija Varanauskaitė

298 33 1
                                    

Pirmajam interviu parinkau visoms fantasy kategorijos (ir ne tik) skaitytojoms ir rašytojoms pažįstamą merginą, turinčia didelį būrį fanių ir kuri mielai iškeistų facebook'ą į jaukų vakarą su gera knyga prie židinio :) Tad pristatau jums Gabiją Varanauskaitę! ^^

@GabijaVaranauskaite

*****

Vieniems Wattpad yra tik kažkokia programa, kuri tik kirmija telefono meniu, kitoms tai programa skaitymui, o dar kitoms, tai būdas atskleisti save kaip rašytoją, tad, Gabija,ką tau reiškia Wattpad?

Wattpad pastaruoju metu tapo man kaip mokykla - privalau kasdien į jį užeiti. Anksčiau nesupratau, ką jame veikti, bet kai pradėjau kelti istorijas ir gauti NEREALIAS nuomones - supratau, kad klydau. Čia ir žmonės malonūs, ir skaitytojų daug. Žodžiu, Wattpad yra 1000 kartų geriau už Facebook!  

Visiškai sutinku su tavimi! Ir noriu pridurti, kad Wattpad yra net tik geriau, bet ir naudingiau už Facebook ^^ Minėjai, kad rašai istorijas. Ir kaip matau, net ne vieną! Trumpai papasakok apie kiekvieną iš knygų.

O dieve, tu rimtai?! (juokiasi). Na tai, ką... Laukia daug darbo (vėl juokiasi).

Pirmoji istorija-  'Best Friends' . Ji apie du geriausius draugus, merginą ir vaikiną, kurie išvyksta į kelionę. Viskas vyko kaip įprastai, kol po kojomis nepasimaišė į kelionę atvykęs gražiausias mokyklos vaikinukas, kuris bando prisivylioti Evą. Geriausiam Evos draugui Edvinui tai nepatinka, ir per didelis Evos bei Teodoro bendravimas galutinai jį pakeičia. Žinoma, į blogąją pusę. 

Antroji istorija-  'Nes jo aureolę prilaiko ragai' . Tai istorija apie merginą, kuri iš paslaptingojo naujoko sužinojo, kad yra vienintelis likęs baltasis angelas, o į jos gyvybę kėsinasi puolusieji. Taigi mergina, kartu su gražiuoju paslaptingu naujoku, daro viską, kad tik apsaugotų vienas kitą.    

Trečioji istorija- 'Po kupolu'. Ji, kol kas, yra viena mano mėgstamiausių. Niekuo neišsiskirianti mergina turi nepaprastą svajonę- pasprukti iš kupolo. Tačiau ji nežino, kad už kupolo sienų slypi pavojai ir neatpažintos vietos. Bet tai jai nesutrukdo įvykdyti pabėgimo. Už kupolo sienų merginos laukia netektys, nauji atradimai ir netgi pirmoji meilė.  

Oho! Va čia tai rašytoja... Tiek daug istorijų rašyti vienu metu, turbūt nelengva :) Visos istorijos tikrai atrodo įdomiai, tad mielosios skaitytojos, kas mėgstate romantiką, fantastiką ir veiksmą - šios knygos kaip tik jums! Nežinau ar minėjai, ar ne, bet kuri iš tavo rašomų knygų šiuo metu artimiausia tavo sielai?

Kaip ir minėjau, viena mėgstamiausių- 'Po kupolu'.

'Po kupolu' - intriguojantis pavadinimas. Sakyk, ką tau reiškia ši knyga? 

Viską. Imu su ja susigyventi, kiekvieną įdomų nutikusį dalyką stengiuosi pritaikyti knygai. Knyga/istorija man tapo kažkas TOKIO ir ją pabaigus bus sunku. Galbūt netgi 'griebsiu' antrą knygos sezoną .

Na, tavo knygos fanės bus tikrai patenkintos, kad nenutrauksi knygos ir toliau plėsi mintis. Jei jau prakalbome apie minčių plėtojimą, papasakok - į ką labiausiai atkreipi dėmesį rašydama knygą?

Labiausiai žiūriu, kad skaitytoją mano 'rašliava' pritrauktų- rašau nei per plačiai, nei per siaurai (na, bent jau man taip atrodo). Stengiuosi atsižvelgti į pasiūlymus. Žinoma, atsižvelgiu ir į klaidas. Juk niekam nebūtų malonu/įdomu skaityti istorijos, kur klaidų yra jau ties kiekvienu žodžiu.  

Smagu, kai rašytoja atkreipia dėmesį į skaitytojų pasiūlymus. Tai rodo, kad rašytojai tikrai rūpi skaitytojo nuomonė. O klaidos tikrai grožio istorijai neprideda :) Nes visgi smagiau skaityti tekstą, kuriame raidės lietuviškos, sudėti kableliai. Kadangi prakalbom apie kitas knygas, tai pasakyk, kaip vertini kitų rašytojų kūrybą ir knygas?

Žinoma, kad teigiamai! Labai didžiuojuosi tais, kurie kuria. Nes šiais laikais visus ima valdyti 'selfie', interneto, Facebook ir visokios kitokios bangos, nežadančios nieko gero... Taigi, šaunuoliai visi kuriantys! <3

Pritariu! Šiais laikais knyga dažnai numetama į šalį ir tiesiog pamirštama. Vietoj jos pasirenkamos įvairios technologijos, tad knygos rašymas - pagirtinas dalykas ^^ Kaip supratau skaitai lietuviškas knygas Wattpade. Kurios knygos tau labiausiai patiko/įstrigo atmintyje? 

Visos knygos, be abejo, yra labai geros, bet man labiausiai patiko 'Blogio miestas', 'Don't open, Dead Inside', 'Išlikti gyvai', 'Ineffable' ir 'Skaičiuojant žvaigždes', kurios, deja, nebėra (nežinau kodėl ;( )  

Gaila, kai gera knyga yra ištrinama... Pastebėjau, kad skaitai ir rašai įvairių žanrų ir pobūdžio knygas. Tačiau kuris žanras tau labiausiai "prie širdies"?

Tikriausiai fantastiniai arba apie ateitį, bet jas taip pat priskiriu prie fantastinių :D 

Sužinojom gana nemažai apie tavo kūrybą ir požiūrį į knygas, tačiau kaip trumpai apibūdintum save?

Oi... Labai nemėgstu savęs apibūdinti :D Na, bet jei reikia, tai reikia. Manau, apibūdinčiau save kaip norinčią bendrauti. Labai mėgstu padiskutuoti, pasitarti ar šiaip paplepėti įvairiomis temomis su įvairiais žmonėmis. Dar esu draugiška, BET vadovaujuosi taisykle - kaip su manimi, taip ir aš su jais. Bet dažniausiai sutariam su visais draugiškai :D  Esu nedrąsi. Labai. Na, kalbant apie tai, jei reikia kalbinti pirmai žmogų realybėje. Bet, norit tikėkit, norit ne, po to, kai pradėjau rašyti istorijas, kuriose merginos yra drąsios, ir pati tapau drąsesnė :D

Net nebūčiau pagalvojusi, kad esi tokia nedrąsi :D Tačiau draugiškumo ko jau ko - tau tikrai netrūksta. Ir užbaigiant mūsų pokalbį norių užduoti paskutinį klausimą. Ko palinkėtum visoms skaitytojoms ( ne tik savo knygų, ar šio interviu, bet bendrai)?

Linkiu nebijoti kurti! Klaidos yra palyginus niekis, jei rašoma su dideliu noru! Stenkitės gerai mokytis lietuvių kalbą mokykloje ir visos pastangos atsispindės istorijos rašyme! Skaitykit, žiūrėkit filmus ir kilus minčiai pabandykit pakurti ką nors. Įsijautusios į rašimą susidraugausit su klaidomis ir nė nepastebėsit, kaip jų vis mažėja! Sėkmės!  

Labai ačiū už tokį šiltą ir nuoširdų interviu. Na, o aš linkiu įkvėpimo, fantazijos ir noro ir toliau kurti nuostabias knygas!

*****

Ačiū skaičiusioms interviu! Jei turite klausimų Gabijai, nebijokit ir brūkštelkit komentarą! :)

Iki kito karto!



Interview (wattpad writers)Where stories live. Discover now