Κεφάλαιο 12

3.7K 390 6
                                    

Το ασανσέρ τους μετέφερε απευθείας από το υπόγειο γκαράζ στο διαμέρισμα του Αλεξάντερ, το οποίο βρισκόταν στον τελευταίο όροφο του συγκροτήματος. Η πόρτα άνοιξε και μπροστά της αποκαλύφθηκε ένα από τα ωραιότερα και πιο καλόγουστα διαμερίσματα που είχε δει ποτέ της. Τα μεγάλα παράθυρα είχαν πανοραμική θέα στη πόλη αφήνοντας το φως να λούσει το ψηλοτάβανο δωμάτιο, ενώ ο μολυβί γρανίτης στο πάτωμα ερχόταν σε απόλυτη αντίθεση με τα λευκά χρώματα των επίπλων. Ο χώρος  είχε μια χαλαρωτική επίδραση και αυτό δεν οφειλόταν μόνο στα χρώματα αλλά και στη λειτουργικότητα του χώρου. Ήταν ένα μεγάλο σαλόνι όπου μπορούσες να διαβάσεις, να τσιμπήσεις κάτι και να κάνεις... έρωτα μπροστά στο μεγάλο τζάκι που πλαισιωνόταν από μια μεγάλη βιβλιοθήκη. 

«Δείχνεις έκπληκτη», παρατήρησε ο Αλεξάντερ που την προσπέρασε για να μεταφέρει τις αποσκευές της. «Δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σου;»

«Κάθε άλλο...» η Μαριάννα πράγματι περίμενε ένα επιτηδευμένο διαμέρισμα αντάξιο 

σε έναν εργένη εκατομμυριούχο. 

«Χαλάρωσε Μαριάννα και άσε με να σου δείξω το υπόλοιπό σπίτι.» 

Ο Αλεξάντερ προπορευόταν και άνοιγε μια μια πόρτα για να αποκαλύψει διαδοχικά την κουζίνα, το γραφείο, το ξενώνα. Ανοίγοντας την πόρτα της κρεβατοκάμαρας η Μαριάννα έμεινε με το στόμα ανοιχτό. Μπροστά τους στεκόταν η Σόφι τυλιγμένη μόνο με μια πετσέτα και μαλλιά που έσταζαν ακόμα από το μπάνιο.

«Αλεξάντερ! Ήρθες!» Χωρίς να δώσει την παραμικρή σημασία στην παρουσία της Μαριάννας , και με κίνδυνο να της πέσει η πετσέτα ανά πάσα στιγμή όρμησε στην αγκαλιά του Αλεξάντερ δίνοντάς του ένα πεταχτό φιλί στα χείλι.

«Με συγχωρείτε παιδιά, αλλά Αλεξάντερ έμεινα εδώ χθες το βράδυ. Άργησα στο γραφείο και δεν ήθελα να οδηγήσω μέχρι το Σάρεϊ. Βέβαια αν ήξερα ότι θα ερχόσασταν σήμερα κιόλας...» Η Σόφι έριξε στην Μαριάννα μια αδιάφορη ματιά.

« Η μέρα φαίνεται να είναι γεμάτη εκπλήξεις!» πρόσθεσε εύθυμα ο Αλεξάντερ. «Σε αφήνουμε να ντυθείς με την ησυχία σου», και με αυτά τα λόγια υποχώρησε κλείνοντας πίσω του την πόρτα. 

Η Μαριάννα ένιωθε την καρδιά της να βουλιάζει όλο και πιο πολύ. Αυτή η μέρα ήταν γεμάτη εκπλήξεις και δυστυχώς όχι ευχάριστες. Τίναξε τα μαλλιά της και πήρε μια βαθιά ανάσα. Έπρεπε να βρει την αυτοκυριαρχία της, αλλά όλα όσα είχαν να κάνουν με τον Αλεξάντερ ήταν ρευστά και ομιχλώδη. Και εκείνη δεν είχε καμία διάθεση να εμπλακεί περισσότερο. 

Storm at heart (greek)Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα