Küçük Bir Penguenin Hikayesi

229 13 4
                                    

Uzak Denen Yer,

Yüreğinin Hissetmediği Her Yerdir.

Mustafa Çay

Yavru penguen kendisini bir anda buzla kaplı bir uçurumun kenarında buldu. Aşağı baktığında başı dönüyordu. Daha önce hiç bu kadar yükseğe çıkmamıştı. Kafasını kaldırıp gökyüzünü seyretmeye başladı. Hava sisliydi ve yağmur atıştırıyordu.

Diğerlerine büyüdüğünü ispatlayabilmek için, suya atlaması gerekiyordu. Bunu daha önce hiç yapmamıştı. Eğer başaramazsa, herkese mahcup olacaktı.

Bütün gözler onun üzerindeydi, herkes ona bakıyordu. Etraftaki penguenlerin bakışları onu daha da korkutuyordu. Atlaması gerektiğinin farkındaydı. Bütün penguenler bunu yapabilirdi.

Bir an duraksadı ve pes etmeyi düşündü. Yapamayacağını anlamıştı. Yenilmiş bir yüz ifadesiyle geri dönüp uçurumdan ayrılmak üzereyken, annesi sert bir tekmeyle onu uçurumdan aşağıya doğru fırlattı.

Çığlıklarla, haykırışlarla birlikte uçurumdan aşağıya düşüyordu. Kanat çırpıyor ve ne yapacağını bilmez bir şekilde aşağıya doğru kayıyordu. Diğer bütün penguenler heyecanla izlediler onun düşüşünü. Sonunda okyanusun kollarında buldu kendisini. Birkaç metre suyun dibine daldı ve ardından yavaşça yüzeye çıktı.

Gözlerini açtığı anda, ikinci kez doğmuştu.

Çünkü o, artık gerçek bir penguen olmuştu... 

İmkansız Yoktur (Raflarda)Where stories live. Discover now