Kapitola 1 - Nový život

16.7K 556 40
                                    

Dva týždne.

Ubehnú presne dva týždne od pohrebu a od toho, čo Caroline naposledy videla Lilly. Bolo to práve na pohrebe a do rečí jej nebolo. Teraz, po štrnástich dňoch ju znova uvidí, pretože kým sa to všetko nevyrieši bude bývať u nich.

„Kde toľko je?"

Matthew jej položí obe ruky na plecia. „Kľud Caroline. Lietadlo za chvíľu pristane."

„Som nervózna." prizná.

„Vidno." Matthew jej dá rýchly bozk a potom sa vzdiali a zodvihne mobil. Caroline si kúše spodnú peru a netrpezlivo čaká na pristátie lietadla.

Po desiatich minútach sa dočká a podíde bližšie. Lilly vystúpi z lietadla a Caroline sa pousmeje. Vždy si potrpela na drahom, značkovom oblečení a ani teraz tomu nie je inak. Na sebe má šaty od nejakého návrhára a ona len môže tipovať, ktorého. Cez plece má prehodený teplý kožuch s falošnej kože, keď že Lilly je zástankyňou slobody zvierat a všetkých podobných nadácii. Lilly je posadnutá víziou lepšieho sveta.

Len čo zbadá Caroline, zastaví sa. Ona sa k nej rozbehne a mieni ju vyobjímať, ale Lilly ju zastaví.

„Ani. Sa. Ma. Nedotýkaj." povie cez zaťaté zuby a Caroline prekvapivo cúvne dozadu.

„Lilly." prehovorí Matthew tvrdým hlasom. „Vitaj."

„Nedotýkaj sa ma." zopakuje, keď k nej Caroline natiahne ruku. Tá sa bezradne pozrie na manžela, ale on očami skúma Lilly.

„Budeš u nás bývať kým sa veci nevyriešia a kým Charlie nezaujme otcovo miesto." vysvetlí jej sesternica. Lilly stočí pery do grimasy.

„Samozrejme. Mafia je prvoradá, však?" rozhodí rukami.

„Kroť sa," tento krát ju už varuje.

„Inak čo Caroline? Ublížiš mi?"

„Lilly nikdy ti nikto neublíži a my vonkoncom nie. Si naša rodina." jej hlas znova zmäkne.

„Tak ako by nikdy nikto neublížil rodičom? Sú mŕtvy." povie chladne. „A to vďaka mafii."

Matthew zomkne pery do úzkej čiarky a ovláda sa, aby jej niečo nepovedal. Lilly je teraz precitlivená, pretože celý život žila v klamstve, ale dlho jej to tolerovať nebude. Je len otázkou času, kedy pretečie pohár jeho trpezlivosti a ukáže jej, kde je jej miesto. Teraz sa hlavne krotí kvôli Carloline. „Je čas ísť Lilly, čaká nás auto." prehovorí smerom k nej a bez toho aby jej pomohol s taškami sa otočí a mieri k autu. Caroline na ňu súcitne pozrie, no Lilly jej nevenuje ani jediný pohľad. So svojou kabelkou v ruke nasleduje Matthewa a dúfa, že sa jej batožina nejako dopraví tam, kam idú.

Sadne si dozadu a dáva si veľký pozor, aby sa jej Caroline ani len nedotkla. Všetko padlo. V jednej sekunde boli všetky ilúzie zničené. Jej dokonalý život a dokonalá rodina vonkoncom nebola dokonalá.

Jej milovaná sesternica, jej vzor nebola tým, čím si myslela, že je a dokonca ani nemala dokonalého manžela. Všetko bola len fraška, v ktorej žila osemnásť rokov. Je si viac než istá, že všetko bolo kontrolované, dokonca aj to ako dýcha. Preto nikdy nechodila do školy, ale mala domácich učiteľov. Teraz jej všetko dáva zmysel.

Len čo sa dozvedela, že jej rodičia zomreli, bola zničená. Ako prvé chcela volať práve Caroline, ale ani nedostala šancu, pretože ju vyrušil muž so silným španielskym prízvukom. Zľakla sa ho, ale ubezpečil ju, že nie je zlý, len jej ničo musí povedať.

A vtedy sa všetko dozvedela.

Matthew je najväčší boss New Yorku a aj ich svadba bola len preto, že Caroline bola mafiánova dcéra. Jej rodičia, jej bratranci, všetci. Dokonca aj starí rodičia v tom išli. Všetci jej klamali, celý život žila v umelej bubline. Nevedela z čoho bola viac zničená či zo smrti svojich rodičov alebo z toho, že jej celý predchádzajúci život bola lož.

Nechce sa jej veriť, že to, voči čomu celý život bojuje a z duše nenávidí, bude teraz jej novým životom. Odsudzuje násilie akéhokoľvek druhu, nikdy nepochopí to zbytočné krviprelievanie. Jej rodičia v jej mene prispievali na všetky nadácie proti terorizmu, proti chudobe, proti bližovaniu nevinným. A pritom oni sami boli vrahovia. Aj jej milovaná sesternica, aj pojašení bratranci. Všetci do jedného. Nikdy sa nezmieri s tým, že žije v rodine samých mafiánov a rozhodne nikdy nebude jednou z nich. Len čo sa jej bratranec Charlie, dostane na miesto šéfa, rozhodne pôjde za ním a poprosí ho, aby jej pomohol s útekom.

Bude to mať ťažké, ale rozhodne odmieta naďalej žiť v tejto rodine.

„Lilly." osloví ju Caroline. „Sme tu. Toto je tvoj nový domov."

Pozrie sa z okna auta na obrovské sídlo. Prečo jej to nikdy nedošlo? Celá rodina je nechutne bohatá a ak by mala šitpku zdravého rozumu, došla by na to, že sú to špinavé peniaze.

Lilly mlčky vystúpi. „Tak, vitaj doma."

Skôr vitaj v pekle. Opraví svoju sesternicu v duchu.

~

Tramtarará, privítajte Lilly a Jasona :-)

Ďakujem za všetky vaše reakcie k epilógu, rozhodne sa dostanem aj k odpovedaniu :-)

Zviazaní rodinouWhere stories live. Discover now