Epilógus

3.4K 154 36
                                    

Becca Smith

Négy évvel később

Július 26.

Reggel úgy pattantak ki a szemeim, mintha atombomba robbanás történt volna mellettem. De szerencsére semmi ilyen nem történt, csak az izgatottság miatt csodálkozok, hogy aludni tudtam. Mert van az a nap, amit már négy évvel ezelőtt kitűzünk, és azóta számoljuk vissza a napokat. Ugyanis ma van az esküvőnk. A bal kezem gyűrűsujján lévő csillogó gyűrűre nézek-amitől hamarosan meg kell válnom, hogy odaadjam a gyűrűfelelősnek-, ami számomra a Louis-val tervezet közös jövőnk ígértét rejti. Ki gondolta volna, hogy ilyen jövőm lesz csak az miatt, mert elkísértem a húgomat egy dedikálásra? Mi lett volna akkor ha, mégse kísérem el, nem megyek el előtte sétálni? Most is ilyen boldog lennék? Lenne egy jószívű, vicces és eszméletlenül szexi vőlegényem, és egy gyönyörű kislányom? Lennének olyan barátaim, mint a One Direction tagjai és barátnői? Vagy még mindig Hannah-val lennék, az unalmas hétköznapokban?

-Mami!-csapódik ki a hálószobánk ajtaja, és egy szőke hajú, nagy kék szemű törpe lány fut be rajta. Mögötte pedig Freddie ugyanolyan boldog mosollyal az arcán, és egyszerre katapultálják magukat az ágyunkba. Lizzy rám fekszik, Freddie pedig Louis felkeltésén fáradozik. Az órára pillantok, és megállapítom, hogy a gyerekeket nem véletlenül küldték ide, hanem mert már fél kilenc és az esküvő háromkor kezdődik. Persze az előkészületek nagy része meg van már, így annyira nem kell magam szétidegeskedni. Az utóbbi egy hónap úgyse szólt másról, csak az esküvőszervezésről. Hiába könyörgött Louis, hogy bízzam az egészet egy szakértőre, nem engedelmeskedem. Persze sok stresszes napot megúszhattam volna vele, de nem akartam félvállról venni ezt a napot. Azt akarom, hogy minden tökéletes legyen. Oké, ez túlzás, mert úgyis becsúszik majd valamilyen baki, de még mindig jobb egy törött valami, mint hogy valami nem az én tervezésem szerint alakuljon. Négy éve álmodozom erről a napról, én tudom mit hogyan terveztem. Nehogy már, majd egy esküvőszervező akarjon nekem okoskodni a legújabb trendről.

-Anyuci!-ránt vissza a jelenbe Lizzy angyali hangja. A rajtam fekvő kislányra nézek, aki szokásosan a kedvenc elfoglaltságát csinálja, a hajammal játszik.

-Igen?-kérdezem, mert ha így szólít, akkor mindig akar valamit.

-Én isz akajok eszküvőt!-ábrándozik. -Olyan szép akajok lenni, mint te.-folytatja ezzel mosolygásra késztetve engem. Amikor elmondtuk nekik pár hónapja, hogy mi is azaz esküvő, azóta Lizzy legnagyobb álma, hogy ő is akar egyet. -Majd ha nagy leszel, és te is találkozol álmaid hercegével, mint valamelyik mesebeli királylány, akkor...

-Még akkor sem!-szól közbe reggeli rekedtes hangján Louis.-Nem mehet férjhez később sem!-tiltakozik. Hah, tudtam, hogy fent van!

-Ne hallgass apádra!-magyarázom a lányomnak. Nos igen, amíg én próbálom neki meseszerűen előadni, addig Louis már most ellenezi. Egyszer megkérdeztem, hogy mit fog csinálni, ha Lizzy tényleg felnőtt már, s egy nap hazahozza a barátját. Még korai ilyeneken gondolkodni, de legalább van időnk megpuhítani Louis-t, ha már ilyen védelmező a lányával szembe. A fiát meg már most a csajozásra tanítja -Briana majdnem megfojtotta, amikor megtudta, hogy a játszótéren összebarátkoztatta egy kislánnyal-,csodálatos apa, nem? Jó ez csak a „viccesebbik" része, mert igazából egy nagyon jó apa. Mindent igyekszik egyformán megadni mind a két gyermekének, még ha Freddie nincs is mindig velünk. Már nem az a bolondos kisfiú, akit a nagy világ megismert. Felnőtt és megtanulta mi az a felelősség mások iránt, milyen igazán szeretni. De nemcsak ő változott meg az évek alatt, hanem mindegyikük. Harry és Roxy az első gyermeküket várják nagy szeretettel, így Harry-re is csodálatos évek várnak. Liam és Cheryl tavaly házasodtak össze. A Zerrie páros pedig két éve. Egyedül szegény Niall-re nem akar rátalálni a Hercegnője. A fiúk mindent megtesznek a társuk boldogságáért, és ahogy hallottam Louis legénybúcsúján meg is ismerkedett valakivel, de egyenlőre többet nem tudunk még. Stella és Oli nem sokkal Lizzy születése után keltek egybe, ahogy tervezték, de továbbra is Los Angeles-be maradtak, ezért őket kevesebbszer látjuk. Igaz ezt a hetet itt töltik nálunk. Hannah egyetemen van és nagyon jól érzi magát.

Húgom a Directioner /Befejezett/Where stories live. Discover now