5

548 64 4
                                    


Dag 1/7
Jag satt hemma med huvudet placerat i mina händer och jag kollade ner i matteboken. Jag fattade ingenting! Jag hade alltid varit helt okej på matte men detta fattade jag verkligen inte. Jag gav ifrån mig en djup suck och gick mot kylskåpet där jag tog ut en oöppnad Lokaflaska. Jag öppnade korken och förde flaskans öppning mot munnen och drack det bubbliga innehållet. Jag satte mig återigen ner vid köksbordet och kollade ner i matteboken och det tog inte lång tid innan jag gav upp helt. Jag stängde boken och la ner den i min väska som stod i hallen. Jag fortsatte min väg upp för trappan och gick in i mitt rum. Jag drog av mig mina kläder som jag hade haft i skolan och satte på mig ett par mjukisbyxor men struntade i att sätta på mig något på överkroppen. Jag la mig sedan i sängen och tog fram min laptop och gick in på Netflix och började kolla på en gammal serie, detta var mycket bättre än matte.

Jag kollade igenom flera avsnitt och jag blev väckt i min seriekoma av att det plingade på dörren. Jag sprang ner och jag kunde se att det redan hade blivit mörkt utanför fönstren. Jag öppnade dörren och utanför stod en svettig Felix.

"Ehmm jag trodde du skulle komma senare" sa jag och Felix kollade frågande på mig.

"Klockan är tio över nio, det var ju det vi sa" sa Felix trött och jag kollade på klockan som satt i hallen och som Felix sa stod visarna på tio över nio.

"Oj, jag kanske liksom kollade 8 avsnitt av en serie, det kanske förklarar varför tiden gick så snabbt" skrattade jag och Felix kollade på mig med ett neutralt ansiktsuttryck.

"Det är ju lätt hänt" mumlade han och jag nickade. Det blev tyst en stund och jag kollade på killen som stod utanför mitt hus på stentrappan och han kollade tillbaka på mig. Hans blick for ner över min nakna överkropp och jag vinklade bort mig lite från hans syn och täckte min mage med mina armar.

"Får jag komma in eller?" frågade han kort och jag nickade och flyttade mig ur dörröppningen. Han steg in i hallen och tog av sig sina springskor och la ifrån sig sin träningsväska på golvet. Jag sprang snabbt upp och hämtade min dator och satte på mig en enkel T-shirt. Jag sprang sedan ner igen och möttes av synen att Felix fortfarande stod kvar i hallen och kollade ner på kanten av sin tröja.

"Alltså du kunde ju gått in i köket om du ville" sa jag och Felix gav mig endast en blick innan han gick efter mig in i köket. Jag ställde datorn på bordet framför en av stolarna och Felix satte sig vid en annan stol. Jag själv gick och fyllde två glas med vatten och ställde ett framför Felix och jag sippade lätt på det andra. Jag satte mig ner vid stolen framför datorn och det blev tyst mellan oss när jag startade den och skrev in mitt lösenord.

"Ahoooppp..." sa Felix och studerade varje rörelse jag gjorde med mina fingrar när jag klickade in på ett tomt dokument.

"Vad ska vi skriva om då?" frågade jag och kollade på Felix som fortfarande satt och pillade på sin tröjkant. Han kollade upp mig mig och sedan ryckte han på sina axlar.

"Jag vet inte, vad är ens uppgiften?" frågade han och jag suckade djupt.

"Alltså att jag gick från att vara partner med Sofia, typ världens snyggaste och smartaste tjej till att hamna med dig" suckade jag och Felix gav mig en sårad blick.

"Säg bara vad uppgiften är så vi kan börja och jag kan få gå hem" mumlade han och jag knöt min knytnäve och andades tungt ut.

"Vi ska skriva om vilken som helst historisk utveckling mellan år 1900 talet tills nu" yttrade jag och Felix kollade oförstående på mig men sedan flöt hans hårda min ut till ett flin.

"Varför skriver vi inte om homosexualitetens utveckling?" Sa Felix och jag kollade på honom med en skeptisk blick.

"Men var lite seriöst nu... Vänta det är ju en bra idé!" utbrast jag och Felix kollade på mig med en nöjd blick.

"Då kan vi säkert få extra poäng också eftersom Peter antagligen vet vad Katrin håller på med" blinkade Felix och jag nickade exalterat. Jag började direkt att skriva ner överskriften och sedan kollade jag nöjt på Felix. Jag höjde mig hand och han highfivade min hand med hans och ett leende brast ut på hans läppar. Det var nog första gången jag hade sett honom le på det sättet och det var ett väldigt fint leende.

Helvetes veckan - FOSCARDär berättelser lever. Upptäck nu