3. Pro něj cokoli

1.1K 74 1
                                    


"Takže.." začal Alec, když druhý den ráno spolu s Magnusem seděli v obýváku na pohovce. I když spali celkem dlouho, Magnus vypadal stále unaveně. Alec byl celou tou myšlenkou ve vracení v čase nadšený, protože tu byla velká možnost, že to vyjde a Magnus bude zase v úplném pořádku. "Jak to celá ta věc ohledně vrácení v čase funguje?" dodal.

Magnus se chtěl taky radovat, ale bohužel neměl dost sil ani na to. Ten život, který v sobě cítil tu noc před tím, jako by vyprchal kamsi pryč. Za to Alec byl plný energie a zdálo se, že i naděje "Prakticky vytvořím portál, jako když tě přenáším z jednoho místa na druhé, ale na tohle je potřeba mnohem víc energie." obrátil pohled na lovce.

Alecovi spadla z tváře veškerá naděje, když mu došlo, co to obnáší. "Ale Magnusi, v tom případě tohle nepřichází v úvahu. Máš sotva energii na to, abys dýchal. Tohle by ti jen ublížilo."

Čaroděj sklopil pohled "Tohle je ale jediná šance, Alecu." povzdechl si, ale dál propaloval pohledem gauč. Musel se prostě smířit s tím, že zemře...a musel se s tím smířit i Alec.

"A není možný, požádat jiného čaroděje, aby nám ten portál udělal?" napadlo Aleca a čekal až Magnus konečně zvedne pohled, aby si mohl vyhledat jeho oči.

Přemýšlel nad jeho otázkou, stále propalujíc pohledem gauč "O tom pochybuji.." opět si povzdechl "..žádný čaroděj nemá tolik síly..." Magnusova chuť do života byla pryč "Musel bych si tu sílu od někoho vzít a i tak by mě to hodně vyčerpalo..." dodal ještě, snažíc se zahnat slzy, které se mu draly do očí.

"Můžeš si zase vzít sílu ode mně." Navrhl Alec tiše.

"To nejde. Ty sám potřebuješ hodně síly, taky tě to vyčerpá." odvětil Magnus a už ani nepřemýšlel nad tím, kdo by mohl pomoct. Nikdo takový totiž nebyl.

Alec hlasitě vzdychl. Poznal, že to Magnus vzdává a to se mu nelíbilo. "A co Jace, Izzy, Clary? Ti by ti svou sílu Lovců stínů propůjčili. Taky ti chtějí pomoct."

Magnus k lovci zvedl skelné oči "Myslíš, že by byl ten tvůj blonďatý parabatai ochotný mi pomoct?" pozvedl obočí, nevkládajíc do toho příliš mnoho naděje.

Konečně se mohl zadívat do jeho očí, ale když viděl jak se v nich leskly slzy, byl by raději, kdyby Magnus stále koukal jinam. "Jasně, ty si mu pomohl už několikrát. A..pro mě to udělá určitě." řekl Alec a byl si tím na 100% jistý. Jace je jeho parabatai. Udělá pro něj cokoliv.

Čaroděj se přerývavě nadechl "Tak mu zavolej, pokud bude souhlasit, musím mu říct všechna rizika, propůjčení síly, cestování v čase není jen tak." odvětil, ale neměl zrovna radost z toho, že by měl Jaceovi brát tolik síly, jen kvůli záchraně svého života.

Alec kývl a přesně tak i udělal. Avšak když vytáčel Jaceovo číslo, nebyl si už tak jistý, že jim Jace pomůže. Ne kvůli Magnusovi, ale kvůli tomu, že se mu nebude líbit, že by Alec měl jít sám do minulosti. Nebude mu to určitě připadat bezpečné, ale na to Alec ani nepomyslel. Nezáleželo na tom, jestli je to bezpečné nebo ne. Hlavní je, že najde lék. V telefonu mu vysvětlil, že musí nutně přijít a tak po 15 minutách už stál Jace u nich v obýváku a čekal co z nich vyleze.

Když Jace přišel, zřejmě se Magnuse docela zděsil. Ne, že by mu snad něco řekl, ale ten pohled mluvil za vše "Ano, vím, že nevypadám zrovna nejlépe." pronesl Magnus směrem k blonďatému lovci i přes to, že nic neřekl a následně protočil oči. Jace se jen zasmál a čekal na vysvětlení toho naléhavého hovoru "Můžeš mu to vysvětlit, Alexandře?" unaveně pohlédl na svého lovce.

Back In Time (Malec FF- CZ)Où les histoires vivent. Découvrez maintenant