Bölüm 7: Üst Üste İki MVP Dönemleri

82 10 2
                                    

Heat'le finali Mavericks'e kaybettikten sonra hırslanan James sezon başlamadan önce sık sık geliştirme antremanları yaptı. Post-up'unu geliştirmek ve başka konularda yardım almak için eski NBA efsanesi Hakeem Olajuwon ile antremanlar yaptı. Antremanlar sonrası Grantland yazarı Kirk Goldsberry sezon başlamadan yazdığı bir yazıda James'in geri dönüşünün NBA tarihinin en büyük geri dönüşü olacağını belirtti. Post-up'unu geliştiren James önderliğinde Miami bu sezona tarihinin en iyi sezon başlangıcını yaparak girdi. Lokavt nedeniyle kısaltılmış 2011-12 sezonunu maç başına %53 şut yüzdesi ile 27.1 sayı, 7.9 ribaund, 6.2 asist ve 1.9 top çalma ortalamalarıyla bitirerek kariyerinde üçüncü kez MVP seçilme başarısı gösterdi. Takımı sezonu 46-20 dereceyle noktalayarak doğu konferansı'nda Chicago Bulls'un ardından 2. sırada yer aldı.
Play-off'lar sırasında Miami konferans yarı finalinde Indiana Pacers'a karşı 2-1 geriye düştü. Ancak James serinin dördüncü maçında 40 sayı, 18 ribaund, ve 9 asist ile oynayarak takımının maçı kazanmasını sağlayarak seride durum 2-2'ye geldi. Miami daha sonra Pacers'ı 6 maç sonunda 4-2 ile eleyerek tur atlayan taraf oldu. Konferans finalleri 6. maçında James takımının 3-2 seride geride olduğu kader karşılaşmasında New York Times'ın "kariyerini tanımlayan performans" olarak tanımladığı bir performans sergileyerek takımının maçı kazanmasını sağladı ve durum 3-3'e geldi. Maç istatistiği %73 şut isabeti yüzdesi ile 45 sayıydı. Miami serinin 7. maçınıda kazanarak Finallere yükseldi ve Oklahoma City Thunder'ın rakibi oldu. Final serisi 4. maçının sonlarına doğru bacaklarına kramp girdi ve kenara gitmek zorunda kaldı. Ancak kısa bir süre sonra sakat sakat oyuna geri döndü ve maçın bitime 02:51 süre kala maçın kopmasını sağlayan çok kritik bir üçlük attı. Serinin 5. maçında James triple-double yaparak takımının Oklahoma City Thunder'ı yenmesinde önemli rol oynadı, seriyide 4-1 kazanan Heat şampiyonluğa ulaştı ve bu onun kariyerinin ilk şampiyonluğu oldu. Seride maç başına 28.6 sayı, 10.2 ribaunt, ve 7.4 asist ortalamalarıyla oynayarak Finallerin MVP'si seçilme onuruna erişti. James'in bu play-off ortalamaları ise maç başına 30.3 sayı, 9.7 ribaunt ve 5.6 asist'di.

James 2012-13 sezonu Şubat ayında yakaladığı formla birçok rekor kırdı. Portland Trail Blazers maçıyla beraber üst üste 6 maçta %60 şut yüzdesi ile 30 sayı atarak bunu tarihte başaran ilk oyuncu oldu. %60'dan fazla şut yüzdesi ile bir ayda 200 isabet bulan tarihteki ilk oyuncu oldu. James ayrıca Mart, 1983'de başaran Kareem Abdul-Jabbar'dan sonra bir ay içinde birden fazla şut yüzdesi rekoru kıran ikinci oyuncu olma ünvanına erişti. Bu dönemde takımı üst üste 27 maç kazanarak NBA tarihinin en uzun ikinci serisini yakalama başarısı gösterdi. Heat normal sezonu ise lig birincisi ünvanıyla 66-16'lık dereceyle noktalayarak play-off'lara girdi. James'te bu sezon bir kez daha MVP seçilerek kariyerinin hepsi son 5 sezonda olmak üzere 4. kez bu ödülü kazanma başarısı gösterdi. Onun normal sezon ortalamaları ise %56.5 şut yüzdesi ile maç başına 26.8 sayı, 8 ribaunt, 7.3 asist ve 1.7 top çalmaydı.

James Indiana Pacers ile oynanan Konferans finalleri serisi 1. maçında, uzatma dakikalarının son saniyesinde attığı turnikeyle takımına maçı kazandıran isim oldu. Seri boyunca sık sık yalnız kaldığı ve takımını tek başına sırtlamak zorunda kaldı, bunla ilgili medyada sürekli Cleveland günlerine geri döndü tarzı başlıklar atıldı. Çok çekişmeli ve zorlu geçen Pacers serisini Heat 4-3 ile geçerek finale yükseldi ve finalde San Antonio Spurs'ün rakibi oldu. Bu James için rövanş anlamına geliyordu çünkü 6 yıl önce Cleveland ile kariyerinde ilk kez NBA finale yükseldiğinde Spurs's süpürülmüşlerdi. Heat seride ilk 5 maç sonunda 3-2 geriye düştü, o kötü şut seçimleri ve isabet yüzdesi ile eleştiri alıyordu. Ancak altıncı maçta serideki ikinci triple-double'nı yaptı ve son çeyrekte 16 sayı atıp takımının maçı kazanıp durumun 3-3'e gelmesinde önemli rol oynadı. James serinin 7. maçında 37 sayı, 12 ribaund ile NBA finalleri tarihinin 7. maçının sayı rekorunu egale etti ve takımının maçı kazanarak şampiyon olmasında pay sahibi oldu. James ayrıca bu sezondada Finallerin MVP'si seçilerek üst üste 2. kez bu onura erişmiş oldu. Final serisi istatistikleri maç başına 25.3 sayı, 10.9 ribaund, 7 asist, 2.3 top çalma ve play-off'lar genelinde ise maç başına 25.9 sayı, 8.4 ribaund ve 6.6 asist ortalamalarıyla oynadı.

LeBron James: The Chosen OneHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin