Sayfa 21

3.9K 219 8
                                    


Ortalık yeniden gırla giderken kahkahaları arasından işaret parmağını tehditkâr bir edayla savurarak devam etti Meltem:

- Sizi şikâyet edeceğim. Polise vereceğim. Sizi maphus damlarında sürüm sürüm süründüreceğim.

Kurulan son cümleden sonra Rukiye gülmekten oturduğu sandalyeden düşünce ortalık iyice şenlendi. Bu defa kızlar Rukiye'ye bakıp gülmeye devam ettiler. Aralarında tek gülmeyen Asiye'ydi. Oturduğu yerde kollarını bağlamış somurtuyordu. Kızların gülüşmelerinin ardı arkası gelmeyince daha çok sinirlendi. Sonunda dayanamayıp ayağa kalkarak:

- Size anlatan da kabahat... Bana güleceğinize açın da bir taraflarınıza gülün. Ben gidiyorum! Deyip bir hışımla kapıya yürüdü.

Aynı anda bütün kızlar ayaklanıp Asiye'nin önünü kestiler. Rukiye bir yandan Asiye'nin kolundan tutup kalktığı yere doğru çekiştirirken:

- Tamam tamam gülmüyoruz kızma. Hadi tekrar yerine otur ne olur diyerek ikna etmeye çalıştı.

Esin ve Meltem de Asiye'nin arkasından iteleyerek bir yandan Rukiye'ye yardımcı oluyorlar, bir yandan da özür diliyorlardı. Asiye biraz ayakta nazlandıktan sonra tekrar yerine oturdu. Asiye yerine oturunca kızlar rahat bir nefes alıp tekrar yerlerine otururlarken Asiye işaret parmağını kaldırıp kızların üzerinde tek tek gezindirirken:

- Tamam oturdum ama bir daha aranızdan biri tekrar gülmeye başlarsa giderim! Anlaşıldı mı?

Kızların üçü birden uslu çocuk gibi Asiye'ye baş salladı. Sonra odayı derin bir sessizlik gelip yokladı. Kızlar birbirine kaçamak bakış atarken gülmemek için kendilerini sıkıyorlardı. Asiye kızların bu halini görünce bu defa kahkahayı kendi patlattı ve bu kahkahanın ardından deminden beri kendilerini tutmaya çalışan kızların kahkahaları eşlik etti.


                                                                           ***

AsiyeTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang