19. Încercări

29 3 0
                                    

Cred ca va dati seama ca la declarația de dragoste si prietenie necondiționată a lui Jonas am raspuns din toata inima si cu bucurie. Eram bucuroasă sa vad ca in atât de putin timp a devenit important pentru mine, ca ii pasă si ca se roagă. 

Poate unii nu consideră rugăciunea importanta. Eu da. E o forta care ne ajuta sa mergem mai departe când e greu in viata. Se spune ca rugăciunea este respiratia sufletului. Si eu cred aceasta. 

Oricum, pentru mine e important sa stiu ca e capabil sa aibă grija de mine si sa ajungem amândoi in cer. Dupa ce am pierdut membrii dragi ai familiei, ne dorim cu mai mare ardoare sa ajungem acolo. Dar e greu pentru cei pe care ii lăsăm in urma.
Apropo de asta, va scriu mai jos un citat care îmi place
foarte mult:
" Când te-ai născut, tu te-ai nascut plângând, iar altii te-asteptau râzând.  Trăiește-ți astfel viața, c-atunci când te vei stinge, sa părăsești râzând pe cei ce te vor plânge "
Asa cred eu ca ar trebui sa incercam sa trăiam cu totii. Poate ca sunt meditativă, dar daca ati fi in situatia mea, ati realiza ca, pe langa iubire si prieteni, acesta e singurul lucru care il mai am. Si pe care il mai pot face. E greu sa stii ca esti cam inutil, dar te mângâie iubirea celor pe care ii iubesti.
In fine, lăsând toata meditația, sa trecem mai departe.

Relația noastra a inceput sa se dezvolte. Era ca o planta mica la început, care a tot crescut pe masura c ne cunosteam mai bine. Nu eram si nici nu sunt genul de  persoana care sa caute distracții in cluburi, discoteci sau baruri. Iubesc natura si tot ce e in jurul  nostru. Oamenii, florile, capacul, păsările, chiar si tantarii. Nu pot sa spun ca ii ador, dar stiu ca au si ei un scop pentru care au fost creați. Dumnezeu stie mai bine.
Dupa ce l-am întâlnit pe Jonas, am inceput sa visez mai putin la lucruri de neatins si am inceput sa caut mai mult un scop in viata. Aveam in gând asistenta sociala si doream sa ajut oamenii. Încă doresc. Eu cred ca noi am venit pe lumecu un scop si acest scop e sa ii ajutam pe ceilalți. Sa ii învățăm cum sa il cunoasca pe Dumnezeu, cum sa se apropie de El mai mult. Acesta este scopul meu si al sotului meu pentru ca Jonas este sotul meu.

Dupa episodul cu ceartă, au mai trecut zile multe, unele minunate, altele mai putin. Noi am început sa crestem. Amândoi ne-am botezat, in aceeasi zi. Si apoi am inceput sa cautam mai mult voia lui Dumnezeu. Eu doream sa urmez scoala pentru a deveni asistentă socială, iar Jonas se simțea atras de medicina. Dar nu era sigur ca aceasta era menirea lui. Ne-am rugat mult pentru calauzire si, intr-un final, am inteles. Pentru mine, portile scolii de asistenta sociala imi erau larg deschise, dar Jonas trecea printr-o criza. El nu reusise sa intre la medicina. Încerca sa înțeleagă de ce era asa, dar de multe ori ii era greu. A plecat in vacanta cu părinții lui. Si mi-a trimis o scrisoare, pe care o redau mai jos.

Draga mea Ruth,
Am ajuns cu bine la munte. Priveliștea e minunata si iti taie răsuflarea. Ma simt parca mai mare atunci cand privesc lumea de la înăltime. Si mereu ma mir cat de minunat a creat Dumnezeu totul.
Tu stii cat de trist am fost. Încă nu pot sa înțeleg pe deplin de ce Dumnezeu a hotărât asa in viața mea, dar stiu ca asa e mai bine. Totusi, parca imi pare putin rău de acest fapt. Am senzatia ca nu sunt bun la ceea ce fac. Am dorit atât de mult asta. Am visat, am sperat si am muncit. Stiu ca nu este in zadar. Acum nu pot sa vad partea bună, dar cred ca o sa o vad cândva. Tot ceea ce face Dumnezeu este bine.
Desi incerc sa le arat părinților mei o fata cat mai vesela, ei stiu si eu simt parca cumva un regret. Stiu ca ar trebui sa ma bucur de tot ceea ce am, dar parca e greu daca ma uit doar la ce am pierdut. Ma rog ca Dumnezeu sa ma ajute sa trec si prin aceasta încercare. As vrea sa pot spune si eu ca Iov: Domnul a dat, Domnul a luat, lăudat fie numele Lui. Dar sunt doar UN om slab. Te rog sa te rogi si tu pentru mine, am mare nevoie de sprijin in rugăciune.
Imi e tare dor de tine si abia astept sa venim din nou acasă. Aici e frumos si ma simt mai aproape de Dumnezeu, dar as dori sa fiu si împreună cu tine. Ii mulțumesc lui Dumnezeu ca a facut ca drumurile noastre sa se intersecteze.
Te rog sa ai grija de tine si de familia voastră. Lupta in continuare pentru Domnul. Fii tare in credință.
Domnul sa te binecuvinteze!
Te iubesc, Jonas

Desi scrisoarea aceasta este foarte scurtă, am putut sa percep nelinitea lui Jonas. E greu sa speri ceva si sa nu reusesti. Dar toate acele încercări au fost pentru întărirea noastra. Pentru ca sa fim mai puternici si sa ne apropiem mai mult de Dumnezeu.
S

a nu uitati niciodată ca Dumnezeu este la cârma vieții. Chiar daca trecem prin perioade mai grele, El e cel care vrea sa ne facă mai tari, mai desavarsiti pentru lucrarea Sa.

Dragii mei, iată ca am revenit dupa o pauză lunga. Ii multumesc lui Dumnezeu ca am reusit sa mai scriu. Si vouă pentru ca citiți. Zilele acestea au fost putin mai dificile pentru mine si imi cer scuze ca nu am scris mai mult. Uneori e greu sa îți găsesti inspiratia.
Multumesc de întelegere, noapte buna/ o zi frumoasă

Istoria Unei Iubiri De-o ViațăWhere stories live. Discover now