Capitolul 10- Kevin la dentist? Nu prea cred!

1.8K 82 24
                                    

In imagine: Kevin Jensen.

Capitolul 10 - Kevin la dentist? Nu prea cred!

Este una din acele zile, nici nu vreau sa ma gandesc, mama trebuie sa mearga cu Kevin la dentist, are boala asta de cand era mic numita frica acuta de stomatologi, nu inteleg de ce o vizita la dentist este atat de ingrozitoare, bine in afara de faptul ca isi indeasa degetele in cavitatea ta bucala.

Macar ma pot bucura de liniste aici pe canapea cu o carte buna si o cana de ceai cat timp ei sunt plecati. Ma asez pe canapea si incerc sa imi gasesc o pozitie comfortabila desi nu prea reusesc, canapeaua asta e groaznica! Chiar cand am gasit si eu in sfarsit un coltisor in care sa stau, strigatul mamei ma ia prin surprindere si cad pe covor cu fata la tavan, sa fie clar, eu nu ma mai ridic de aici!

-Aaa, Andie aici erai! Imi zice mama atunci cand ajunge in dreptul meu in timp ce isi prindea parul, stai, stai, de ce e imbracata in infirmiera? Parca azi nu are tura la spital.

-Am nevoie de o favoare.

-Spune, o incurajez pe un ton monoton sa vorbeasca in continuare.

-Stii ca azi fratele tau are programare la dentist, face o pauza uitandu-se la mine.

-Da stiu, pacat ca nu o sa fiu acolo sa ii aud plansetele, incep sa chicotesc de pe podea, stiti ceva? Chiar incepe sa fie comfortabila.

-Pai, ma gandeam sa il duci tu la dentist, am fost chemata la spital, Bony s-a imbolnavit si trebuie sa ii tin eu locul, imi spune ea indreptandu-se spre fotoliu la geanta ei, imi ia ceva timp sa inteleg faptul ca eu nu o sa raman azi singura acasa, linistita citind o carte, o activitate destul de placuta pentru o zi de sambata daca ma intrebati pe mine, ci o sa trebuiasca sa ma deplasez de pe podeaua acum comoda sa il duc pe Kevin, pe KEVIN la dentist!

-Poftim? Nu poti, stiu si eu, sa il lasi acolo in drum spre spital?

-Stii foarte bine ca cineva trebuie sa fie acolo cu el, haide, iti fac biscuiti cu ciocolata diseara! 

Hmph, chiar crezi ca ma poti cumpara doar cu atat? Cu niste minunati biscuiti crocanti cu fulgi de ciocolata deliciosi? Ce tot vorbesc, am cedat din prima secunda de cand a mentionat de biscuiti.

-Bine, bine, ma duc il las acolo si il astept in sala de asteptare, e bine?

-Andie, cineva trebuie sa il tina de mana, stii asta!

-Are aproape 14 ani, pentru numele lui Freddy Krueger!

-Cine?

-Nu conteaza, filmele horror ma afecteaza.

-Ti-am zis sa nu te mai uiti la ele. Bine deci trebuie sa fiti acolo la ora 15 :30, eu plec acum, asa ca nu intarziati, da? Imi spune mama dupa care imi saruta fruntea, isi ia geanta si cheile si pleaca grabita din casa.

Daca mi-ar fi cumparat o masina sau modelul cel nou Vespa, nu mi-ar fi trebuit decat 10 minute sa ajung acolo, acum trebuie sa astept in statie dupa autobuz, autobuzele iti mananca maruntisul!

-Kev, pregateste-te mergem la dentist! Strig eu dupa el din bucatarie in timp ce imi luam din frigider o doza de suc.

-Maine e programarea! Urla inapoi la mine tropaind pe scari ca un trol, serios, nu poti sa cobori si tu scarile ca un om normal?

-Buna incercare, nu ma pacalesti pe mine, ii zic iesind din bucatarie si indreptandu-ma spre masuta de cafea din sufragerie de unde imi iau telefonul.

-Abia astept sa aud toate aparatele alea pe care le foloseste dentisul ca sa iti repare dintii, cand o sa termine cu tine o sa ai o gura de robot, incerc sa il sperii si dupa fata lui, se pare ca imi iese, nu imi vine sa cred cat de naiv e! Imi apuc jacheta albastra pe care o pun deasupra tricoului mov deschis si ma intorc spre el. Inghite in sec si se uita cu ochi speriati la mine atunci cand il apuc de mana si ies pe usa, doar ca ma opresc brusc atunci cand il simt ca ma trage inapoi.

Smarty PantsWhere stories live. Discover now