1. Het begin

87 3 2
                                    

Pov. Dennis
Het was een dood normale dag voor me. Ik moest naar school en daarna stage lopen bij een snackbar.

'Hoii' roep ik naar Daniël.
Hij is een van mijn beste vrienden. Even later komen Dylan en Harry ook aanlopen
'Wat voor les hebben we nu?' Vraagt Dylan. Koken zeg ik met een teleurgestelde blik. 'Ik mag die docent dus echt niet!' Roept Daniël.

10 minuten later lopen we naar het lokaal van koken. Meneer Haan is al bezig met het klaarleggen van de kookspullen
'Allemaal een plek uitkiezen en je mond houden!' Schreeuwt Meneer Haan. Ik ga snel naast Harry zitten en mijn mond houden. 'We gaan vandaag zelf snacks maken zoals frikandellen, krokketen, bitterballen etc.

'Ik kan dat dus echt NIET ik sta al een onvoldoende op koken en door dit gaat dat cijfer echt niet omhoog!' Fluister ik zachtjes naar Harry maar Meneer Haan heeft het door en geeft een waarschuwing aan ons. 'Lekker dan' Fluister ik

Even later moeten we beginnen met het recept wij kozen frikandellen. Dylan en Daniël hebben kroketten gekozen. Het gaat nu al helemaal fout. Ik werd zo nerveus dat ik perongeluk de zout bij de boter in het gegooit daardoor is het hele recept verpest. 'Handig Dennis zegt Harry lachend en duwt me aan de kant. 'Ik doe dit wel' Harry pakte alles van je af en begon met de spatel de zout uit de boter te halen 'ja.. Dit is niet meer te redden zegt Harry teleurgesteld.

Ik zeg 'bruh' en loop naar meneer Haan. 'Euuhh meneer..' stotter ik uit. 'Ja?!' Zegt hij met een grijns. Wat is het toch een engerd met grijns. Wat is het toch een engerd. 'De euhh frikandellen..' Meneer Haan onderbreekt me direct.

'Laat me raden ze zijn mislukt?!'

'Ja. Maar het ging echt perongeluk' stotterde ik uit. Hij liep met me mee naar onze werkplaats. Harry stond nog wat met de 'frikandellen' te prutsen.
'Harry laat dat!' Schreeuwt Meneer Haan. En hij loopt daarom ook direct weg bij de pan. 'Ik zie het al.. de zout is bij de boter gevallen.'

'Jongens dit wordt helaas voor jullie een 1 'kijk maar naar de andere die kunnen het allemaal wel. Ik kijk rond en zie Daniël en Dylan werken met hun 'kroketten' Hah losers.

'Dennis?' Vraagt meneer Haan. 'Jij loopt toch stage bij die ene snackbar?' '
Uuh ja?' Wat is daarmee? 'Ik wil graag dat jij extra gaat werken met je 'kookkunsten' daarom geef ik je huiswerk die je daar kan doen. Ohnee toch?! Huiswerk!! Voor dit vak?!!

Dat ga ik nooit redden. Ik vind het al erg genoeg om in de keuken te staan en dan krijg ik ook nog dit! 'Je krijgt elke week een nieuwe opdracht todat het eindelijk goed gaat.' ELKE WEEK?! schreeuw ik uit. Dit jaar duurt nog wel even..
Dan is eindelijk de les over en loop ik met mijn vrienden de klas uit ' Wat gebeurde daar nu weer?!' Schreeuwde Dylan naar me 'Ja ik heb weer straf/huiswerk' 'Hahahahaha dat is even pech hebben.' Zo leuk vind ik het anders niet hoor zeg ik met een triest gezicht'

5 lesuren verder.
'Ik moet naar stage' schreeuw ik 'straks kom ik te laat!' Ik stap op mijn swexy fiets en verlaat de school.

Bamm dat was het 1ste hoofdstuk ik vond het behoorlijk swexy ;3

Het Frikandel Leven Van DennisWhere stories live. Discover now