Hoofdstuk 11

1.5K 90 17
                                    

Souhaib:

In Marokko aangekomen kan ik niet blijer zijn. We rijden gelijk richting ons huis in Marokko. "Eindelijk!! Wat gaan we allemaal doen?"vraag ik aan Ayoub. "Trouwen", antwoordt Ayoub. Voor we het weten liggen we in een deuk. "Geen idee man, strand, familie, mohiem we zien wel", zegt Ayoub als we serieus zijn. Het duurt wel een tijd voordat we in ons huis zijn aangekomen. Ons vader heeft veel moeite gedaan voor dit huis. Hoe zou het met hem gaan? "Nee, je gaat niet shmet doen! Pak je eigen koffers, ik werk niet voor u", zegt mijn broer. Shit! Bijna hé!! Ik pak mijn koffers en leg ze in mijn kamer. Leggen? Ewa, ik gooi meer met wahed worp, maar doet er niet echt toe. Ik pak wat kleding en loop naar de douches. Stink ik? Hmm, wahed geur hier. "Weet je wat het eerste is wat ik wil kopen?"vraagt Ayoub. Ik trek een wenkbrauw op van: en dat is? "Nep gucci vriend", zegt Ayoub grijnzend. Schudden met mijn hoofd stap ik de badkamer in.

Als ik badkamer uitkom met handdoek over mijn schouders zie ik Ayoub in mijn koffer rotzooien. "Wat doe je a sahbe???"vraag ik. Ayoub haalt er een kort short omhoog. "Wilde je dit echt gaan dragen? Is veel te kort? Vrouwen verleiden ofwa??"vraagt Ayoub. Lachend pak ik mijn short af. "Nee man, ben van plan om die te dragen op strand, niet hier", zeg ik. Ayoub gaat liggen op mijn bed en checkt zijn gsm. "Heb je marokkaanse nummer?"vraag ik en we wisselen onze nummers uit voor het geval er noodgevallen zullen zijn. "Morgen gelijk naar Al Hoceima , beetje bruin worden", zeg ik. "Je bent al bruin", zegt Ayoub droog. "Ewaa, bruiner dan!"zeg ik.

Anissa:

We komen in Marokko aan en ik ben zo opgelucht dat ik die domkop van een Souhaib niet hoef te zien. Maar we schrikken allemaal als we onze huis zien. "Wat is er gebeurd met ons huis???"vraag ik. Mijn vader kijkt woedend naar ons grote huis. We hadden toch iemand aangenomen die ons huis zou renoveren voordat we hier zouden aankomen??!! "Die aannemer heeft ons bedrogen!"zegt mijn vader boos. "Hij heeft half het werk gedaan en de rest zo gelaten!" Mijn vader is razend. Oh shit! Wat gaan we nu doen??

Ayoub:

Terwijl Souhaib iets aan het maken is om te eten, besef ik dat de reis naar hier ons veel gekost heeft. We moeten dringend wat verzinnen om aan meer geld te komen. Daarom lijkt me het idee dat... we de helft van ons huis kunnen verhuren!! Dat is geweldig man! Dankje, Ayoub. Als Souhaib het niet kan zeggen dan ik. Daarom regel ik alles. Het verbaast me dat er direct iemand is die wilt huren. Geweldig, man!! De advocaat van degene die willen huren regelt alles met me en ze mogen vanavond al intrekken. "Wat?"vraagt Souhaib al kauwend als hij mijn grijns ziet. "Ik heb ons huis verhuurd!!"zeg ik blij. Het gekauwde eten van Souhaib vliegt uit zijn mond. "Wat?? Waar moeten we dan wonen?"vraagt hij in paniek. "Rustig, broer, rustig. Ik heb maar voor de helft gehuurd", leg ik uit. Kan nu al niet wachten!! Ze komen vanavond nog!

Anissa en Souhaib Where stories live. Discover now