26. Důvod

5.2K 648 125
                                    

Snad nemá cenu zmiňovat se, co si o Dracovi myslím a vlastně jsem neměla ani čas přemýšlet, jak ho chci zabít, jelikož nás čekala další zkouška, tentokrát z přeměnování a já musím dostat minimálně tu nejlepší známku.

,,Hej, Weasley, učil ses?" křikl Malfoy, který seděl v předposlední lavici a Ron zbledl ještě víc než před chvíli, ,,já totiž ne, ale můj otec říká, že to dám naprosto v klidu. Taky máš otce na ministerstvu, že? A nezařídil ti protekci? to je smutný."

,,Drž zobák, Malfoy," prskl na něj Harry, ale Draco ho ignoroval,  zahlédl mě a rychle se schoval pod stůl.

"Grangerová, učila ses?"  zařval na mě z pod stolu a já viděla jenom jeho bílé vlasy.

,,Draco, připomínáš mi horu," prskla jsem na něj a on vykoukl, ,,jsi tupý jako šutr, ale nahoře máš sněžnou čepičku," dořekla jsem a dívala se na jeho sněhobílé vlasy.

,,To bylo vtipné," odfrkl Draco a posadil se na židličku.

,,Co chcete mít za známku?" zeptal se Nevill rozpačitě a Draco se zhoupl na židli.

,,Mně stačí dostačující," výskl si a prohrábl si vlasy.

,,Ale Draco, ty dostaneš určitě nad očekávání, jelikož už to, že se dokážeš podepsat, je u tebe neočekávatelné," prskla jsem na něj a on se na mě chvíli díval a smál se. Až po pár minutách mu došlo, že jsem ho vlastně urazila, a tak se otočil, zrudl a zamumlal něco ve smyslu, že ještě uvidím.

,,A já umím psát! Kdo si myslíš, že napsal ten nápis ve druhém patře?"

,,Jaký nápis?" zeptala jsem se a Draco chtěl odpovědět, ale předběhl ho Filch, který se tvářil doslova vražedně a v ruce svíral kus dřeva.

,,Takže to jste byl vy kdo napsal tu prasečárnu?" vřískl na celou místnost a všichni, kdo se do teď věnovali opakování se na nás otočili.

,,Co jsi tam napsal?" prskl Harry a Draco sklouzl na židli níž.

,,Potěr miluje Weasleyho," vřískl Filch a zbytek nebelvírských se rozesmál.

,,Potěr?" zopakovala jsem po něm a dívala se na Draca, který pomalu rudl, ,,chceš mi říct, že neumíš napsat Harryho příjmení?" Draco mi chtěl odpovědět, ale ve chvíli, kdy otevřel ústa, promluvila profesorka McGonagallová, mávla rukou a pergameny se začali rozdávat, v ten samý okamžik vyhodila profesorka z místnosti Filche, který se vzpíral a chtěl Dracovi udělit školní trest.

,,Čas už vám utíká, věnujte se prosím svému pergamenu," řekla přísně a já začala psát. Otázky byly lehké a já je po pár minutách měla všechny zodpovězené, zkontrolované a každé písmenko ozdobené malým srdíčkem.

,,Paní profesorko, nemáte další pergamen?" zeptala jsem se a McGonagalová vzhlédla.

,,Obávám se, že už jste vypotřebovala celé školní zásoby, slečno Grangerová," odpověděla mi a rychle přistoupila k mé lavici, ,,dovolte, už si vaši práci vezmu." odnesla všechny pergameny, které jsem měla na lavici a já se zklamaně sklonila k tašce. Vytáhla jsem si svůj deníček a začala do něj psát dnešní zážitky.

Zrovna jsem líčila deníčku jak je Viktor nádherný, když jsem si všimla Dracova upřeného pohledu! On si myslel, že tohle je má písemka a opisoval ode mě!

"končíme, odložte brky!" křikla profesorka a lehkým mávnutím k sobě všechny pergameny přivolala. Když vzletěl ten Dracův, rychle jsem přečetla jeho odpovědi.

Jak provedu kouzlo na přeměnění?

Viktor má tak krásné tělo, miluju když mu můžu šahat na bříško, je tak krásně vypracované.

2. otázka: kolik zvířat se dá proměnit najednou?

Jedno vím jistě, miluju Viktorův vypracovaný zadeček! Nejraději bych ho proměnila na polštářek a seděla na něm.

3. otázka: co používám k přeměnění?

lesk na rty, řasenku a podprsenku velikosti B

„Tak co Grangerová, jak jsi to napsala? Nechci se chlubit, ale myslím, že mám vše," řekl Malfoy a arogantně se zhoupl na židli, když jsem hlavou vrazila do lavice a přála si, aby toho blonďatého imbecila přejel parní válec.

°°°

Další díl je u konce a musím uznat, že tenhle je slabší, kratší a bla bla bla. Ovšem už nevím, jak ho líp napsat ^^ Momentálně se připravuje poslední 30. Důvod a nijak se mi to nedaří, což je docela dost depresivní^^

Ale co, zbývají poslední dva týdny školy- Cathy viděla kalendář!- tak si ji užijte, opravte znamky, co jdou opravit a rozhodne nepište písemky jako Draco!^^

Dramione's Problems- First YearKde žijí příběhy. Začni objevovat