16. Důvod

7.2K 798 170
                                    

  Upřímně nebýt Grangerové rapidně klesne počet sebevražd. Někdy si ji představuju jako rybu, němou a vyválenou ve strouhance jako rybí file. Dle mého soukromého názoru byla Grangerová v minulém životě zlatá rybka a ulovil ji Voldemort. 

 Vlastně si dost živě dokážu představit, jak Voldy drží Hermionu a střílí z ní jako ze samopalu, jelikož tuhle zbraň hromadného ničení by nikdo nepřekonal.Ale to není důležité. Hlavní je, že musím zlepšit svou pověst před Fleur. A tak jsem se za ní neohroženě vydal. 

 „Čau Fleur," řekl jsem jako největší rambo a sedl si vedle ní.

„Ahoj, Draco," ano přesto tohle řekla. Já věděl, že po mně jede jako vlak po kolejích.

„Už ho mám velkého a několik holek už ho použilo a byly vážně nadšené," začal jsem a její kamarádce zaskočila mrkev. „myslím ten kapesník. Vážně Fleur, kdyby mohl Voldy smrkat určitě použije můj velký kapesník."

A mezitím co jsem balil Fleur do místnosti vešel Krum. Nenápadně jsem si na zadek dal tácek, na což se dívky z Krásnohůlek tvářily dost podivně. Musel jsem tvrdit, že mám delikátní zadek a proto si na něj přikládám tác s jídlem. Pozoroval jsem Kruma, který zrovna zahnul rovnou k Hermioně. On se chce zabít! Nebo mu už totálně hráblo. Sedl si vedle ní a Fleur si odkašlala.

„Takže Draco, co mi řekneš o Bradavicích?" svůdně se na mě podívala a já přemýšlel co se psalo v té brožurce, co jsem nikdy nečetl.

„No, dívej tohle jsou naše erby," divoce jsem se rozmáchl, ovšem zapomněl jsem, že v ruce držím hůlku. Erby začaly jeden po druhém padat a hádejte, kdo pod nimi stál. Správně, Hermiona. Měli jste vidět její výraz, když na ní dopadl zmijozelský erb a ona tlumeně zařvala.

„Páni, Hermiono, ty jsi jako buldozer!" křikl na ní Viktor svůdně, ovšem Hermioně právě na hlavu dopadl erb havraspáru, a tak nemohla odpovědět.

„Nepůjdeme si sednout?" zeptala se Hermiona Viktora a zamířila k lavičce kousek od nás.

„Ale nejlepší co se učí je kouzlo hmotnosti, koukni," ukázal jsem Fleur a mávl hůlkou. Ovšem kouzlo trefilo Hermionu a ta si sedla na lavičku. Jakmile dosedla, lavička vystřelila prváka sedícího na opačném konci.

„Fíha, Hermiono, ty jsi ale kus! Kdyby jsi byla v moři jsi hotová velryba!" pronesl Krum a sledoval lavičku prohnutou v místě, kde seděla Hermiona.

Nenápadně jsem se odvátil a začal zapíchávat do lavičky vidličky. Dělám to vždy, když jsem nervozní.

„A ten strop? Ty svíčky nemají vosk?" zeptala se Fleur a já opět zvedl hůlku.

„Mají, stačí říct kouzlo a ten vosk odpadne z těch svíček pryč," názorně jsem jí kouzlo předvedl. „Obvykle to děla Brumbál, ale dnes asi zapomněl," zamilovaně jsem se díval na Fleur, když se ozval křik.

„Hermiono, jsi celá bíla! Jak jsi to udělala?" pronesl Krum úžasle a já se otočil. Hermiona na sobě měla nános vosku a vlasy měla postavené tak, že tvořili knot. Jo, tak tam asi ten vosk nepatřil.

„Asi už půjdu," Hermiona se rychle zvedla, ale to neměla dělat. Její vlasy zavadily o louč a začaly hořet. Krum jí chtěl sfouknout jako svíčku na dortu, ale nevěděl, co si má přát.

„Proč je oblečená jako svíčka?" zeptala se Fleur a já opět nebyl schopný odpovědi. Zapíchl jsem poslední vidličku do lavice a rozhodl se jít uhasit Hermionu.

„Páni Hermiono, ty jsi tak žhavá!" křikl Krum, když z Hermiony už tryskala vatra a její plamen málem spustil požární poplach.

„Musím říct, že se z tebe vážně posadím na zadek!" prohlásil Krum zamilovaně a chtěl si sednou, když jsem naposledy zahlédl své vidličky.

„Ne! Tam si nesede-" ale bylo pozdě. Ozval se řev a zvuk lámání kovu.

„Asi mám v zadku kaktus!" zapištěl Krum a vstal. Jeho zadek vypadal jako naštvaný ježek, což potvrdilo jeho teorii o kaktusu.

„Gratuluji Viktore, tvůj zadek už není panic," vydechl jsem a pomalu, ale jistě utekl z Velké síně. Tohle není vůbec dobré.

A jen tak mimochodem, teď je Zmijozel vážně bez vidliček.  A to kvůli Grangerové!

°°°

Slova autora:

To byla rychlost co?:D Další díl je již mezi námi a bych tak nějak asi měla poděkovat, za nádherných 30K přečtení, jelikož dle mých skromných odhadů jsem doufala, že těch 30K bude přibližně dopíšu všech třicet kapitol. Takže jste předčili očekávání

Za druhé chci poděkovat za vaše komentáře, protože jenom díky nim vím alespoň z části, co si myslíte a co mám zlepšit

A za třetí se omlouvám, že tahle část je psaná z pohledu Draca stejně jako minulá :3 ale nastala menší komplikace :'D

S láskou Cathy

Dramione's Problems- First YearKde žijí příběhy. Začni objevovat