proloog + voorwoord

1.2K 25 5
                                    

3 jaar terug

"Wie is dat?" Vroeg Hanna aan Faya. Er liep een jongen uit de deur die leidde naar de kleedkamers. Hij leek even oud als haar. Hanna kende de Ajax spelers op haar duimpje. Niet dat ze haar ook kende, maar dat maakte niks uit. Of ach, het zou hanna niks verbazen als een paar spelers Faya en haar de laatste tijd wel opmerkte. deze jongen had ze alleen nog nooit gezien.

Faya haar broers Nemanja en Dragi speelde hier bij Ajax. Hanna - en volgens haar ook Faya - waren oprecht geïnteresseerd in het spel. Beide waren ze dol op voetbal, ookal maakte Faya haar broers er vaak grapjes over. Ze konden gewoon niet geloven dat zij en hun kleine zusje naar De Toekomst gingen om daadwerkelijk wedstrijden te zien, dacht Hanna altijd.

Zelf was Hanna heel slecht in voetbal. Ze had er één jaar opgezeten en belandde uiteindelijk op de bank. Daar deed Hanna het niet voor. Ze vond het maar stom dat ze elke wedstrijd op de bank zat en besloot er vanaf te gaan. Dat nam niet weg dat ze nog steeds van voetbal hield. Ajax was dan ook echt haar en haar vader Ferry hun club. Ze misten met ze tweeën geen wedstrijd. Faya zei altijd dat Hanna in combinatie met haar broers haar hadden aangestoken met het voetbal virus. Faya zat zelf op volleybal. Zij speelde op hoog niveau. Meisjes B1 van Amsterdam.

"Hij is vast nieuw," concludeerde Faya.

"Inderdaad," stemde Hanna in.

"Klopt meisjes. Volgens mij heet die jongen Vaclav Cerny. Hij is veertien en speelt vanaf vandaag in de jeugdopleinding van Ajax," zei een man die naast Hanna stond. Volgens haar kwam hij hier wel vaker, net als hun. Hij wist dat vast wel.

"Rare naam," zei Faya. Hanna vond het soms bloed irritant dat Faya altijd wel iets had op te merken aan mensen. Niemand was in haar ogen perfect.

"Hij lijkt me wel oké," zei Hanna.

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

Als je op mijn profiel kijkt en je hebt meerdere boeken gelezen, denk je misschien huh? Maar 1 boek? (Als je dit op 24 juni leest 2, maar die word dus nog geontpubliceerd) Waar is derest? Het is NIET weg jongens. Het is alleen geonpubliceert.
Ik hoor jullie al denken. Niet weer een boek (net als de vorige twee) waarbij je hem niet afmaakt. Nou nee, ik heb dit boek namelijk al af en ben er ergens ook nog eens tevreden mee.

dit verhaal is natuurlijk niet op waarheid gebaseerd. Zo is Faya ook niet in het echt het zusje van Nemanja en dragi en speelde nemanja en dragi drie jaar geleden ook nog niet bij Ajax. hoop dat jullie het een leuk verhaal gaan vinden. Veel lees plezier de komende maanden ♡

ZomerstopWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu