Bölüm 2 : Işığın Sırrı

47 2 0
                                    

Sabah olduğunda Veteran kahvaltısını edip okula gitmek için hazırlanır ve aklına Cristian ile akşamki planları gelir , gizemli ışığı takip edeceklerdir.

Veteran birşey olma ihtimaline karşı kendini korumak için abisi Harry'nin çekmecesini açar ve çakısını alır (çakı : bir çeşit bıçaktır)

Okula gider ve sınıfa geçerek Cristian'ın yanına oturur ders , tenefüs , ders , tenefüs zaman hızlıca geçer ve okul çıkış saati gelir. Veteran ve Cristian ara sokaklardan yürümeye başlar 

Veteran : Cristian sakın sağa veya sola bakma çünkü baktığın zaman ışık kayboluyor , önüne bakarak yürü.

Cristian : Tamam , beni kandırmıyorsun umarım.

Veteran : Kes sesini yalan borcum yok.

Veteran ve Cristian yolda yürürken birden nerden geldiği belli olmayan sarı bir ışık gözlerine çarpar ikiside durur olduğu yerde.

Veteran : Sol taraftan geliyor , bayan Molly'nin evinin arka tarafından oraya bakmamaya çalış ve yürü o tarafa doğru.

Cristian : Tamam , korkmaya başladım.

Bayan Molly'nin evlerinin arkasına geldiklerinde yüzlerini ters tarafa çevirirler ışığa bakmamak için ancak ışık neredeyse 1-2 metre solundadır Veteran ve Cristianın.

Veteran : 3 deyince aynı anda sol tarafa dönüyoruz. 1 ... 2 ... 3 !

Veteran ve Cristian şaşkınlıktan donup kaldılar çünkü ışık birden toprağın altına girmiştir tam birbirlerine bakarken birden çalıların arkasından bir hışırtı gelir ikiside birden ilkilir ve çalıların arkasına bakmaya giderler birlikte ancak kimse yoktur. Tekrar ışığın kaybolduğu yere gelirler.

Veteran : Burayı kazmamız gerek 

Cristian : Tamam ben babamın kazma ve küreğini alıp geliyorum sen burada bekle sakına ayrılma.

Veteran : Tamam , çabuk ol.

Cristian koşarak uzaklaşır kazma ve kürek almak için Veteran tek kaldığı için akşam karanlığında korkmaya başlar üstelik sokak lambası patlaktır zifiri karanlık ortalık ve arkasından birinin geldiğini hisseder ayak sesleri duymaya başlar Veteran korkmaya başlar ancak oturduğu yerde durur arkasına dönmez , ayak sesleri gittikçe yaklaşır ve Veteran birden arkasını dönüp tam çığlık atacakken birisi ağzını hızla kapatır Veteran 2-3 saniye kıvranır kurtulmaya çalışır ancak sonra durur çünlü bu abisi Harry'dir. Harry ağzını bırakır Veteran'ın

Veteran : Ne yapmaya çalışıyorsun abi ?

Harry : Sizi takip ettim ve o ışığı bende gördüm gerçekten bende merak ediyorum ne olduğunu.

Veteran : Öyleyse bekle kazacağız orayı.

Cristian 15 dk aradan sonra koşarak gelir kazma küreklerle , ardından kazmaya başlarlar ışığın girdiği noktayı kazarlar ancak 1 metre kazdıktan sonra Harry kazma ile sert birşeye vurur daha sonra elleri ile toprağı atarlar orayı açarlar ve şaşırırlar çünkü vurdukları sert çisim bir kapak'tı kapağı kaldırdıklarında birden onlarca yarasa çıkar 3 üde irkilir ancak daha sonra aşağıya bakarlar boş bir oda gibidir , merdivende vardır merdivenden inerler ve karşılarında uzunca bir tünel görürler 3'üde birbirine bakar ve sonunda 

Veteran : Ne bekliyorsunuz yürüyün tünele.

Veteran , Harry ve Cristian tüneli yürümeye başlarlar ancak işin garip tarafı tünel gittikçe yerin altına gidiyordu yinede yürümeye devam ettiler ve tünelin ucunda bir ışık belirdi 3 üde koşarak gittiler ve daire şeklinde bir odaya geldiler odanın tam ortasında bir sokak lambası ve sokak lambasının içinde dans eden bir ateş !

-2. Bölüm Sonu-

3. Bölüm Konusu : Sokak lambasının sırrını çözmeye çalışırken bir ışık patlaması olur ve gözlerini açtıklarında bambaşka bir yerde olduklarını farkederler.  Bambaşka bir dünya !

Veteran Günlükleri : BaşlangıçWhere stories live. Discover now